Högst upp i huset med balkong i västerläge

Elin Söderlund
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Lillekärr Södra 148

2:a Hisings Kärra

Kortfakta

Pris/Bud:
1 850 000 kr
Avgift:
3 658 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
62 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1972-1973
Adress:
Lillekärr Södra 148,
42531 Hisingen

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Elin
Välkommen att kontakta Elin

Beskrivning

Välkomna till Lillekärr Södra i lugna Hisings Kärra. Med ostört läge högst upp i huset ligger denna rymliga tvåa med fönster i två väderstreck och solig västerbalkong. Kök och badrum renoverades 2020 med tidsenliga materialval. Lägenheten bjuder dessutom på ett generöst vardagsrum, rymligt sovrum samt en stor och möblerbar hall.

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Den stora hallen är möblerbar med flertalet alternativ till förvaringsmöbler. På golvet ligger parkett som löper vidare in i köket. Väggarna är målade.

Köket renoverades 2020. Köksluckorna är vita och ovan den träfärgade bänkskivan i laminat sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består utav induktionshäll, ugn, fläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Två fönster bidrar till ett härligt ljusinsläpp och i köket finns plats för matbord. På golvet ligger parkett och väggarna är målade.

Generöst utformat vardagsrum som präglas av ett stort fönsterparti med utgång till lägenhetens soliga västerbalkong. Vardagsrummet kan inredas med både soffgrupp och matplats. Tarkettgolv och målade väggar.

I sovrummet får man med lätthet plats med en dubbelsäng och tillhörande sängbord samt garderober. Tarkettgolv och målade väggar. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det helkaklade badrummet renoverades 2020 i vitt och grått. Inredningen består utav wc, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch med vikbara väggar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 850 000 kr

Avgift: 3 658 kr/månad. I avgiften ingår vatten, el och bredband. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 563kr/mån avseende värme.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,22861%. Andel av årsavgift är 0,2292%.

Inre reparationsfond: 147 kr.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Lillekärr Södra 148, 42531 Hisingen. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1972-1973

Lägenhetsnummer: 252/1203

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 37. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 400 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar 400 lägenheter som är fördelade på adresserna Lillekärr Södra 106-162 och Prilyckegatan 63-85. Dessutom finns två lokaler. Husen byggdes 1972-1973. Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna som löper fram till 2024.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Avgifterna har varit oförändrade sen 2013. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-12-21).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Bostadsrättstillägget i hemförsäkringen för medlemmarna ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-05-08. Energiprestanda 153 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

Urval av utförda renoveringar:
2006 Nya fönster och dörrar sattes in.
2010-2013 Tak har blästrats och målats
2010-2013 Betong har lagats och målats om, samt förstärkning av trappor i höga hus.
2013 Utbyte av takfläktar.
2015-2018 Relining av avloppsledningar.
2019 Installerades ett nytt elektroniskt låssystem.
2020 Renoverades föreningens tvättstugor med nya torktumlare och torkskåp
2020 utfördes en elrevision på fastighetselen.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem och digital-tv via Telia fiber. Föreningen har ett eget bredbandsnät, hastigheten är upp till 100 Mbit/s. Internetavgiften om 90 kr är obligatoriskt tillägg för alla lägenhetsinnehavare och räknas in i månadsavgiften.

Parkering: I föreningen finns 400 parkeringsplatser varav 147 stycken är carportplatser. Parkeringsplats kan hyras för 150 kr/mån utan el och 200 kr/mån med el. Carportplatserna går att hyra för 250 kr/mån. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats för mc/moped, hyra 130 kr/mån. Platserna administreras av Riksbyggen och i dagsläget är det kö till samtliga platser.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet hör ett förråd. Det finns bastu, festlokalen "Kärraton", gästlägenheten "Kärrasviten", tvättstugor, snickerirum, cykelförråd samt ett målarrum i föreningen.

Övrigt: Föreningen bidrar med vissa delar för den som har badrum i originalskick (väggbrunn) och önskar renovera detta. För mer info kontakta förvaltaren på Riksbyggen, Charlotta Brolin, på 031-7045508.

Vid medlemsbyte kommer en avflyttningsbesiktning att ske. Besiktningen utförs av personal från Riksbyggen och innebär besiktning av våtrum, ventilation, värme, vatten, avlopp, elanläggning, balkong eller uteplats samt eventuella ombyggnader. Avflyttningsbesiktningen görs innan avflyttning. Då skall även säljaren åtgärda ev. A och B anmärkningar. Innan godkännande har föreningen ett sk överlåtelsesamtal med köparen där man får information av styrelsen och hälsas välkommen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Kärra

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett okomplicerat sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor.

Kärra centrum erbjuder god service i närområdet med bland annat butiker, bibliotek, apotek och vårdcentral. Vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Göteborgs stadskärna nås lätt med buss eller bil.

Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF och Kärra KIF är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området.

Närheten till naturen är en stor tillgång för de boende i Hisings Kärra. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte långt.

Hisings Kärra inbjuder till ett behagligt, stadsnära boende i lantlig miljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning