Högt upp i huset med balkong i soligt söderläge

Elin Söderlund
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Vintervädersgatan 11

4:a Biskopsgården

Kortfakta

Pris/Bud:
1 895 000 kr
Avgift:
4 723 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
91,6 kvm
Våning:
6/9, hiss
Byggår:
1959
Adress:
Vintervädersgatan 11,
418 36 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Elin
Välkommen att kontakta Elin

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Vintervädersgatan 11 i Biskopsgården. Här finner ni en rymlig bostad med tre stora sovrum och goda sällskapsytor. Alla tre sovrummen rymmer med lätthet såväl dubbelsäng som tillhörande sängmöbler. Bostadens balkong ligger i ett soligt söderläge med fin utsikt över innegården. Det välplanerade köket ger plats för matbord intill ett fönsterparti.

Välkommen in i en hall med goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob samt plats för avhängning. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ljust laminat.

Bostadens kök är smart planerat och förvaringsmöjligheterna är goda i flertalet över- och underskåp samt städskåp och skafferi. Skåpsluckorna är ljusa och ovan bänkskivan i laminat sitter vitt kakel. Köket är utrustat med ugn, fläkt, spis, kyl/frys. Den nuvarande diskmaskinen fungerar dessvärre inte men de 5700 kronor från den inre reperationsfonden kan användas för att köpa en ny. Väggarna går i ljusa toner och på golvet ligger trälaminat. Intill ett härligt fönsterparti finns en given plats för matbord.

Vardagsrummet är helt klart lägenhetens plats för socialt umgänge. Det ryms såväl stor soffgrupp med tillhörande möblemang som en större matplats. Här kan nära och kära samlas för trevliga stunder tillsammans. Från vardagsrummet nås bostadens balkong. Det härliga söderläget genererar många soltimmar med utsikt över innergården. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade.

Lägenheten har tre sovrum. Två av sovrummen rymmer med lätthet en dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare ett flertal inbyggda garderober i varje rum. Här är väggarna tapetserade och på golvet ligger trälaminat.

Även det tredje sovrummet rymmer en dubbelsäng men kan förslagsvis även användas som kontor. Här erbjuds förvaring i en garderob. Väggarna är ljusa och på golvet ligger trälaminat.

Badrummet är helkaklat i en beige ton. Utrustningen består utav wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukshängare samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 895 000 kr

Avgift: 4 723 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,48628%. Andel av årsavgift är 0,48628%.

Inre reparationsfond: 5 708 kr.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 663 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 518 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vintervädersgatan 11, 418 36 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1959

Lägenhetsnummer: 236/1403

Våningsplan: Våningsplan 6 av 9. Hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök varav 3 sovrum. Boarea 91,6 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Soluret i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 265 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Soluret äger fastigheten Biskopsgården 53:1-4. Marken är upplåten med tomträtt och tomträttsavtalen omförhandlades 2017 och 2018. Föreningen består av 267 bostadsrättslägenheter, en bostadsrättslokal samt en hyresrättslokal. Välskött HSB-förening med stabil ekonomi och välskötta fastigheter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 3% den 1 juli 2020. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, beslut om eventuella avgiftsförändringar tas oftast på budgetmöte under våren varje år.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-09-25. Energiprestanda 106 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen planerar att utföra relining av rörstammarna ut till gatan vilket kommer att påbörjas inom tre år. Inom 2-3 år kommer även elen i lägenheterna bytas ut.
Urval av utförda renoveringar:
1987/1988: renoverades fasad och fönster.
1995/1996: utfördes stambyte och i samband med det renoverades badrummen.
2006/2007: reparerades hissar.
2007/2008: målades balkonger om samt trappräcken bytts ut.
2012/2013: stängdes alla sopnedkast ner och sopstationer installerades.
2013/2014: byte till aptussystem i källarna, ombyggnad av förskola samt markarbeten.
2015: utfördes fasadrenovering och upprättande av ny underhållsplan.
2016: OVK, renovering av torkrum, reparation av tak och hängrännor. Föreningen har påbörjat utbyte av plåtbeklädnad av fönster som kommer att löpa under en lång tid.
2017: byte till ledbelysning i trappuppgångarna.
2017/2018: OVK samt underhåll och reparation av hissar
2018/2019 renoverades hissarna och en del parkeringsplatser har breddats.
2021 Ny hiss Vintervädersgatan 11.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Comhem och fiber via Telenor, tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering: I föreningen finns ca 184 p-platser som går att hyra för ca 240 kr/mån. Parkering är det kö till som man får anmäla sig till när man flyttat in, man får ha max 1 parkering per bostadsrätt. Det finns även ca 13 garageplatser för ca 480kr/mån (mycket lång kö) samt 14 besöksplatser.

Gemensamma utrymmen: Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd. I föreningen finns tvättstuga samt cykelförråd. I området finns en övernattningslägenhet samt en lokal. Dessa tillhör inte föreningen men går att hyra.

Övrigt: Föreningen är mycket aktiv och anordnar en hel del träffar, resor och andra trevligheter i studie- och fritidsverksamheten.

Enligt nya regler kontrollerar föreningen alla lägenheter i samband med försäljning och ägarbyte. Den utförs av NBPC, Norra Biskopsgårdens Panncentral ek. för. De kontrollerar de system, som hör till fastigheten: vatten/avlopp, el, ventilation och värme. Säljaren får efteråt ett protokoll, där det bland annat framgår om något måste åtgärdas. Kontrollen gäller inte städning eller lägenhetens utseende eller liknande. Kontrollen skapar en trygghet mellan säljare och köpare, så att ingen kan ställa felaktiga krav i efterhand. Ring eller mejla och bestäm en tid som passar. 0707- 49 20 11 alternativ dennis.fridh@nbpc.se eller NBPC 031-53 51 66.

Föreningen vill träffa köpare innan godkännande på expeditionen Vintervädersgatan 9, ingång via innergården.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Biskopsgården

Kajpromenader, storstadsliv och vacker natur


Biskopsgården är en naturskön citynära förort till Göteborg som till största del bebyggdes under 1950-1960 talet. Området är uppbyggt kring tre större torg; Friskväderstorget, Vårväderstorget och Länsmanstorget. Bebyggelsen är till stor del belägen i höglänt terräng och många bostäder har vidsträckt utsikt över staden i öster eller skärgården i väster. Biskopsgården är känt för sina fina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen kring Store Vette. Biskopsgården ligger ca 15 minuter med spårvagn från centrala Göteborg och nås med flera spårvagnslinjer. I området finns ett rikt föreningsliv samt flera förskolor och grundskolor i årskurs F-9. Biskopsgården har en mångfald av kultur och språk vilket utmärker stadsdelen.

Planritning