Såld

Gavelläge med härligt ljusinsläpp och balkong i söderläge

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Matilda Ivarsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ahrenbergsgatan 20C

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 942 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
50 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Ahrenbergsgatan 20C,
416 73 Göteborg

Beskrivning

Trevlig gaveltvåa om 50 kvm med balkong söderläge och utsikt över innergården. Med fönster i tre väderstreck får bostaden ett genomgående och härligt ljusinsläpp. Bostaden har en klassisk planlösning med genomtänkt utformat kök, socialt vardagsrum med utgång till balkongen och sovrum mot innergården. Munkebäck är ett omtyckt område i Göteborg med faciliteter nära tillhands. Här finns förutsättningar för att trivas oavsett ålder, där både naturen och kommunikationen är nära tillhands.

Från hallen ges en överblick av bostaden som får ett härligt ljusinsläpp från tre väderstreck. Bra förvaringsmöjligheter som utgörs av avhängning för ytterkläderna samt en anslutande klädkammare.

Vardagsrummet är bra disponerat och inreds med ljusa ytskikt som kombineras med en ekparkett. Goda förutsättningar för att inreda bostaden personligt med inredning samt tillhörande möblemang. Rummet är placerat i gavel och får ett fint ljusinsläpp med fönster i två väderstreck som har utsikt över innergården. Från det ljusa och väldisponerade vardagsrummet nås den möblerbara balkongen i söderläge, en strålande tillgång.

Sovrummet inreds med en djup havsblå färgsättning vilket ger ett avkopplande intryck som ligger till god grund för bra sömn. Väldisponerat sovrum som har ett behagligt ljusinsläpp samt har möjlighet till utökad förvaring.

Köket ger ett stilrent intryck med ramluckor och har förvaringsmöjligheter som utgörs av över- och underskåp. Fönster i två väderstreck ger ett behagligt ljus till köket. Med en bra funktion inreds köket med vitvaror som induktionshäll, ugn, micro i ergonomisk höjd, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Badrummet inreds med dusch, WC, handfat, spegelskåp och tvättmaskin, vilket är ett bra komplement till tvättstugan som finns i samma trappuppgång.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 942 kr/månad. I avgiften ingår vatten, TV och bredband samt ett obligatoriskt tillägg för värme om 542 kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9459%. Andel av årsavgift är 0,95%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 120 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ahrenbergsgatan 20C, 416 73 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 90:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1949

Lägenhetsnummer: 25/1202

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt:
Förråd - Tillhörande källare och vindsförråd.

Underhåll:
2020:
- Målade ytskikt, tak samt skåpsluckor i köket.
- Installation av tvättmaskin.

Information Förening

Förening: Brf Segelsömmaren. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 102 lägenheter och 14 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Segelsömmaren bildades 1948 och består av fem hus med adresserna Ahrenbergsgatan 18-26 och Kaggeledsgatan 40. Föreningen består av 102 bostadsrätter, varav 90 st tvåor och 12 st treor samt 14 lokaler.
Fastigheten upplåtes med tomträtt, avtalet omförhandlades senast november 2017 och har en löptid på 10 år.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär Fastighetsförvaltning. En avgiftshöjning genomfördes under 2020 på 2% för att möta indexhöjningar (2021-04-28).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-08-20. Energiprestanda 128 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2019. Föreningen överväger solceller samt att installera el/laddstolpar, inga beslut är tagna.
Inom de närmsta åren planeras byte av garageportar, byte av stuprör samt tvättning av plåtfasad.

Utförda renoveringar:
1980-talet Stambyte
2005 Fönster- och balkongdörrsbyte.
2006-2007 Säkerhetsdörrar och postboxar installerades, i samband med detta målades trapphusen om.
2008 Separat bredband installerades.
2009 Målning tvättstugor samt OVK.
2010 Nya porttelefoner installerades.
2013 Byggt en uteplats med grillmöjligheter.
2016 Byttes entrédörrar.
2017 Byggt ett gym samt bytt fönster i källarlokalen.
2018 Nya källarfönster. Bredband från A3 ersätter Telia. Gym.
2019 Nya källarfönster (alla är bytta). Asfaltering av garageinfart, utanför hus 40 och intill parkering, målning av skorsten hus 40. Samma år utfördes även en OVK och man upprättade en ny underhållsplan.
2020 Ny asfalt är lagd utanför hus 40.
2020 Relining av avloppsrören har genomförts i hus 40.

TV och bredband: Lägenheterna har möjlighet till bredband från både Com Hem och A3 (fiber). Från och med hösten 2018 erbjuds föreningens medlemmar bredbandet från A3 direkt på månadsavgiften utan extra påslag.

Parkering: Föreningen förfogar över 45 parkeringsplatser som går att hyra för ca 120 kr/månad och 8 garageplatser för ca 275 kr/månad. Det är separat kö till samtliga P-platser. Om du vill sätta upp dig på kölista för garage eller P-plats, kontakta styrelsen. I två av föreningens hus finns garagen och föreningens parkeringsplatser är belägna i hörnet Torpagatan - Kaggeledsgatan.

Gemensamma utrymmen: - Tvättstuga: Den stora tvättstugan är belägen i hus nr 22 samt en i varje hus. I föreningen finns även
- Övernattningslägenhet: Vid (Ahrenbergsgatan 18), hobbyrum (Ahrenbergsgatan 26), bastu (Kaggeledsgatan 40), festlokal (Kaggeledsgatan 40) samt ett välutrustat gym med fri tillgång för medlemmarna.
- Cykelförråd finns i respektive hus. Även MC är tillåtet att förvara i cykelförråden, dock max 3 st per förråd.
- Till lägenheterna ingår vindsförråd samt matkällare. Behövs mer förrådsutrymme finns det förråd att hyra.
En gemensam uteplats med grill och gott om sittplatser står till medlemmarnas förfogande.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning