Snart till salu

Tvåa i lugnt gårdsläge med högt i tak

Ida Goding
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Folkungagatan 13B

2:a Stampen

Kortfakta

Avgift:
2 617 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
62 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Folkungagatan 13B,
411 02 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Föreningens innergård.
Föreningens innergård.
Föreningens innergård
Föreningens innergård
Föreningens gemensamma uteplats
Föreningens gemensamma uteplats

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på ida.goding@lundin.se.

Lugnt beläget, på första plan, i gårdshuset ligger denna fina tvåa med charmig planlösning, genomgående högt i tak och fönster i två väderstreck. Köket har ljus inredning och god förvaring samt bra arbetsyta. Här ryms även ett större matbord invid fönstret. En inre hall tar er till vardagsrummet som är perfekt för att umgås med vänner och familj. Här ryms en soffgrupp och mediamöbel samt matsalsbord om så önskas. Sovrummet har god förvaring klädkammare samt garderober. Badrummet är stort och luftigt och här finns badkar, wc och handfat med kommod. En bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder bland annat ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen på kort gångavstånd.

Varmt välkomna på visning!

Bostadens 62 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade i vitt. I lägenhetens inre hall finns förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Lägenheten har genomgående högt i tak.

Köket har köksinredning i vitt, bänkskiva i ek och mosaik i svart. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Köket är naturligt uppdelat i en arbetsdel med generösa arbetsytor och gott om förvaring samt en matsalsdel med utrymme för en stor matplats.

Ljust vardagsrum som kan inredas med soffa och matbord. Laminatgolv och vita väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens sovrum har gott om plats för en dubbelsäng samt arbetshörna eller byrå. Här finns även klädkammare samt garderober som bidrar med förvaring. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet har blå plastmatta och vita helkaklade väggar med en grå bård. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel samt badkar.

Varmt välkomna att boka in er på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 2 617 kr/månad. i avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Enligt föreningens lägenhetsutdrag.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,58821%. Andel av årsavgift är 3,58821%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad. Antal personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Folkungagatan 13B, 411 02 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934

Lägenhetsnummer: 0018/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Folkungagatan 13. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 25 lägenheter varav 1 hyresrätt och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Folkungagatan 13 köpte fastigheten Stampen 9:20 2004. Fastigheten bebyggdes 1934 och består av två flerbostadshus, ett gatuhus och ett gårdshus. Föreningen består av 24 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 lägenhet och en lokal med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningens ekonomi är stabil. Under 2014 och 2015 såldes två av hyresrätterna. Lånen har även amorterats och omförhandlats så att de finansiella kostnaderna reducerats. Föreningen har fortfarande en hyresrätt kvar. 2016 sänktes avgifterna med 15%. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2010-06-02. Energiprestanda 119 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2045. I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade.
Gjorda renoveringar:
1980 totalrenoverades fastigheten vilket innefattade byte av samtliga V/A-stammar, byte av elstammar, nytt gårdsbjälklag, omputsning av fasad, renovering av balkonger, omläggning av tak samt nyinstallation av hiss.
2008 spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum, badrummen renoverades och tvättstugan målades om.
2009 byttes alla porttelefoner, hiss renoverades och fastigheten energideklarerades. Man bytte även takfläktarna och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes. Under samma år genomfördes en besiktning samt insprutning av stabiliserande material i grunden på gathuset.
2010 renoverades entréer och de mindre balkongerna som vetter mot Folkungagatan. Trapphus har fräschats upp.
2011 byttes alla termostater till elementen, injustering av värmesystem genomfördes samt byggnation av nya balkonger mot innergården.
2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2013 utfördes relining av stammar.
2015 renovering av trapphusen.
2018 har föreningen renoverat taket, bytt ut fönster samt att målat om plåtfasaden.
2020 utfördes en OVK och samtliga V/A stammar spolades.
2021 drogs fiber in.
Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

TV och bredband: Tv via Comhem ingår i avgiften (grundutbud). Fiber finns indraget i fastigheten.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i gårdshuset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns även ett barnvagnsförråd i gårdshuset samt låst cykelförråd som nås från gården.
Två innergårdar varav en med gräsmatta och en med grillplats, utemöbler samt gräsmatta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning