Såld

Vacker 20-tals lägenhet med social planlösning och tidstypiska detaljer

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Kevin Arnagård
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Älvsborgsplan 5J

2:a Kungsladugård

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 695 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
51 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Älvsborgsplan 5J,
414 71 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna charmiga bostad med öppen social planlösning, kvalitativa materialval samt bevarade detaljer som sätter sin prägel genom hela lägenheten. Med genomgående fint ljusinsläpp med sol från morgon till kväll, vacker vitpigmenterat plankgolv och insynsskyddat läge är denna bostad en dröm. Köket och badrummet är renoverat 2018 med väl valda materialval. Här bor ni på en lugn gata i ett område fullt av liv med trevliga barer, restauranger samt caféer runt hörnet. Med närhet till grönskande Slottsskogen och havet är detta ett område att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för avhängning samt en klädkammare. Lägenheten har genomgående vitpigmenterat plankgolv och ljus färgsättning.

Direkt till höger ligger det härliga köket som har renoverats under 2018. Köksinredning i grått kombineras med bänkytor i massiv valnöt, porslinsvask och vitt blankt fasat kakel i rak sättning. Den maskinella utrustningen består av spis med induktionshäll och varmluftsugn (Smeg), kolfilterfläkt (Thermex), integrerad diskmaskin (Siemens) samt kyl med frys (Bosch). I köket finns ett bevarat skafferi samt serveringsskåp vilka bidrar med en stor dos charm. Invid fönstret som vetter mot gården har matplatsen sin naturliga placering.

På andra sidan hallen ligger vardagsrummet som kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Från vardagsrummet nås sedan sovrummet som har plats för en större säng och sängbord samt förvaringsmöjligheter i en dubbelgarderob. Ett dubbelfönster med utsikt mot Kungsladugårdsskolan bidrar med ljusinsläpp.

Snyggt renoverat badrum från 2018 med grön italienskt marmorgolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc från Duravit, handfatskommod från Svedbergs, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna med vikdörrar i klarglas samt taksil från Grohe. I taket sitter infällda spotlights. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 695 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,7908%. Andel av årsavgift är 0,7908%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Älvsborgsplan 5J, 414 71 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 96/1203

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 51 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning från Areakonsult. Protokoll finns.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Tillträdesdag: 2021-12-15 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärleksörten. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 119 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kärleksörten äger fastigheten Kungsladugård 30:19 med adresserna Strandridaregatan samt Älvsborgsplan. Huset byggdes 1929 och består av 119 bostadsrätter samt två BR-lokaler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar, budgetarbete pågår och det kan eventuellt bli aktuellt med en mindre höjning (2021-10-15).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2010-01-07. Energiprestanda 129 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som uppdateras löpande. I närtid finns inga stora renoveringar inplanerade.
Urval av utförda renoveringar:
2021 Utfördes energideklaration.
2020 Utöver löpande underhåll så har trappuppgångarna målats om, byte av cirkulationspump samt installation av en avgasningsutrustning för att minska slitage på pumpar.
2019 Nya tvättmaskiner har installerats i tvättstuga P-Q, relaxrummet utanför bastun har renoverats, nya möbler har köpts in. Arbetet med målning av trappuppgångar har inletts. Nya brandvarnare har installerats i samtliga trappuppgångar. Flera mindre underhållsarbeten har gjorts i enlighet med fastställd underhållsplan. Reparation på utrustning i tvättstugorna. Klottersanering har genomförts löpande.
2017 Infördes kodlås i portar och trappuppgångar.
2014 Ommålning av fasad mot Strandridaregatan samt taken på gårdshusen. Samtliga fönster laserades även samma år för att förlänga hållbarheten.
2010 Utfördes installation av 3-fas till alla lägenheter inklusive jordfelsbrytare.
Slutet av 1990-talet helrenoverades fasaderna och därefter har underhållsmålning utförts.
1989 Utfördes en ROT- renovering som innefattade bl.a. stambyte inklusive badrumsrenovering, fönster- & takomläggning.

TV och bredband: Tv och bredband 250/250 från Telia ingår i avgiften. I huset finns även TV och bredband via Tele2. Dessutom finns ett antal lösningar via telefonjacket.

Parkering: Föreningen har 22 parkeringsplatser mot Strandridaregatan. Kostnad för att hyra en plats är 220 kr/månad. De fördelas efter en turordningslista som du kan anmäla dig till genom styrelsen. Tyvärr är kön lång, normal väntetid är i dagsläget ca sex år. Det finns även ett antal motorcykelplatser för uthyrning. Även där finns ett kösystem. Det är inte tillåtet att ställa sin motorcykel någon annanstans inom fastigheten.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tre tvättstugor, en övernattningslägenhet, ett hobby- och målarrum samt en bastu med relaxavdelning. Cykelparkering finns på gården och är försett med tak. Barnvagnsrum finns på gården. Soprum och återvinning finns på gården, Lägenheterna har vinds- och källarförråd.
Stor välskött innergård med lekplats, blommor, fruktträd, odlingskragar, gemensamma uteplatser och flera gemensamma grillar. Det finns även gemensamma bobbycars med lägre bullernivå för barnen på gården att leka med. Gården är till för alla och det är trevligt om den utnyttjas så mycket som möjligt.

Övrigt: För boende i föreningen så kräver vi en ägandeandel om minst 50%.

I förening så har vi ett antal lägenheter som är sammanbyggda för att ge större boendeyta. Dessa lägenheter är inte officiellt hopslagna, utan det är fortfarande fristående enheter. Föreningen har inga planer på att slå ihop lägenheter.

Arkitekt var Arvid Fuhre. Träpanelen, som är neddragen till bottenvåningen, består av en slät stående panel med gördellist mellan varje våning. Mot gården finns franska balkonger vid trapphusen. Husen har sadeltak som på några ställen är valmade.
Kvarteret är klassicistiskt med en dragning åt funktionalism. Portar och trapphusdörrar är höga och smala med markerade omfattningar och överstycken. Kvarteret är välbevarat. Portar och trapphusdörrar med överljus samt lägenhetsdörrar är de ursprungliga. Dekorationsmålningar vid entréerna är delvis bevarade. Gårdsfasaden är klädd med sidiplattor som tillkom på 1950-talet. Gårdens franska balkonger har ej ursprungliga järnräcken. Från början var balkongens räcken utförda med balusterdockor.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning