Fantastisk bostad med franskbalkong & generöst ljusinsläpp

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Klamparegatan 13

3:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
2 990 000 kr
Avgift:
3 254 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
59 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1967-72
Adress:
Klamparegatan 13,
413 17 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Kevin
Välkommen att kontakta Kevin
Gym
Gym
I föreningen finns två gästlägenheter
I föreningen finns två gästlägenheter
Flera sängplatser, kök och badrum
Flera sängplatser, kök och badrum
Pingis, dart och biljardrum
Pingis, dart och biljardrum
Föreningens bastu
Föreningens bastu

Beskrivning

Välkomna till Masthugget och detta fina hem! Här erbjuds en ljus bostad med öppen planlösning som integrerar kök och vardagsrum. Kvalitativa vitvaror i kök och goda ytor att laga mat på. Genomgående parkettgolv samt klinker med golvvärme för bästa komfort. Generösa fönsterpartier i kombination med den franska balkongen bjuder på ett rikligt ljusinsläpp samt skapar en känsla av rymd. Här bor ni i en trygg förening med närhet till det rikliga utbud som city och Linnéstaden har att erbjuda. Promenadavstånd till natursköna Slottsskogen.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Rymlig och ljus hall med goda möjligheter för avhängning tack vare en dubbel skjutdörrsgarderob. Genomgående golvvärme för bästa komfort.

Köket har goda arbetsytor med vita köksluckor. Utrustat med kyl/frys, integrerad ugn och mikrovågsugn, fläkt samt spishäll. Vitkaklat ovan arbetsytor och bänkskiva i grå laminat. Vita ytskikt samt grå klinker.

Väl tilltaget vardagsrum med utrymme för både soffmöblemang och matsalsgrupp. Generösa fönsterpartier och fransk balkong bjuder på ett rikligt ljusinsläpp samt skapar en känsla av rymd. Väggarna är målade i en dov blå färg och parkettgolv.

Lugnt beläget sovrum med fönsterparti mot öster. Plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Tre garderober för god förvaring. Ljus tapet med mönster samt parkettgolv.

Helkaklat badrum i vitt och grått med golvvärme. Spotlights i taket för bästa belysning. Utrustat med dusch, tvättställ, överskåp med spegeldörrar samt handdukstork. Bekvämligheter så som tvättmaskin och torktumlare finns för att förenkla vardagen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 990 000 kr

Avgift: 3 254 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,0755%. Andel av årsavgift är 0,0755%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 145 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Klamparegatan 13, 413 17 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1967-72

Lägenhetsnummer: 1084

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 59 kvm. Bostaden disponeras som 3 rok men är registrerad som 2 rok i lägenhetsutdraget.

Balkong/Uteplats: Fransk balkong i nordostligt läge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 1 172 lägenheter varav 25 hyresrätter och 81 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening och består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsföreningen bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm upplåtelsebar yta: 444 kr (2020). Föreningen höjde avgifterna med 3% i januari 2021 för att planera inför kommande investeringar/underhåll och omförhandling av tomträttsavgälden. Tomträttsavgäld sträcker sig framtill 4 augusti 2025.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2021-01-12. Energiprestanda 93 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2020-2022: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2020-2026: Trapphusrenovering
2020-2027: Relining av befintligt avloppssystem
2020-2027 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2020-2024: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och Internet via iTUX
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Kan hyras för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), pingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.
Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

Övrigt: Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.

Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget mot centrala Göteborg.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning