Såld

Smakfullt renoverad fyra med solig balkong

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ostgatan 4

4:a Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 837 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
85,5 kvm
Våning:
4/9, hiss
Byggår:
1961-1964
Adress:
Ostgatan 4,
412 75 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Kallebäck och Ostgatan! Här fås en genomtänkt fyra på våning fyra av nio med renoverat badrum och kök i smakfulla materialval. Balkong belägen med soligt söderläge, fönster i två väderstreck samt tre bra sovrum är bara några av bostadens alla fördelar. Här fås dessutom allt du behöver för en praktisk vardag i form av tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin.

Stabil HSB-förening där bredband ingår i avgiften. Föreningen har flera gemensamhetslokaler samt bra parkeringsmöjligheter.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter flera garderober. I taket sitter infällda spotlights. Här ligger ett praktiskt, grått klinkergolv som sedan övergår i ekparkett och väggarna är vitmålade.

Grått och stilrent kök med läderhandtag, bänkskiva i carrarramarmor samt vitt kakel ovan bänkskivan. Här fås en naturlig plats för matplats invid fönstret. Köksutrustningen består av induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, diskmaskin samt side-by-side kyl med frys. Samtliga vitvaror är i vitt utförande förutom diskmaskinen som är integrerad. Även här sitter infällda spotlights i taket, golvet täcks av ljusgråa stora klinkerplattor och väggarna är vitmålade.

Rymligt och socialt vardagsrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till en härlig balkong i söderläge. Här finns plats för en rejäl soffa med tillhörande möblemang samt matsalsbord. På golvet ligger en ekparkett och väggarna går i vitt.

Lägenhetens största sovrum nås från hallen och ligger i anslutning till köket. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå eller arbetshörna om så önskas. Ekparkett och vitmålade väggar med fin fondvägg av gråbetsad liggande träpanel.

Det andra sovrummet nås från vardagsrummet och kan nyttjas efter önskemål som kontor, barnrum eller gästrum. Även här ligger ekparkett på golvet och väggarna är vitmålade med samma fondvägg av gråbetsad liggande träpanel som i det stora sovrummet.

Det tredje sovrummet nås från hallen och kan även det nyttjas som kontor, barnrum eller gästrum. Här fås goda förvaringsmöjligheter i en inredd klädkammare. På golvet ligger en ljusgrå mjuk heltäckningsmatta som även sträcker sig in i klädkammaren, väggarna är vitmålade.

Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte år 2008 och delvis även 2017. Grått hexagonklinker och vitt kakel som bryts av med två fondväggar med grått kakel i fiskbensläggning. Inredningen består av vägghängd WC, kommod, spegelskåp, handdukstork, extra skåp för förvaring, duschhörna med vikdörrar i glas samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 837 kr/månad. I avgiften ingår vatten, värme samt kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,25754%. Andel av årsavgift är 0,25754%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Ostgatan 4, 412 75 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1961-1964

Lägenhetsnummer: 165/1403

Våningsplan: Våningsplan 4 av 9. Hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök varav 3 sovrum. Boarea 85,5 kvm. Enligt lägenhetsförteckning.

Balkong/Uteplats: Balkong i söderläge.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kallkällan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 449 lägenheter varav 2 hyresrätter och 7 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kallkällan bildades år 1958 och föreningen äger sju bostadshus på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Adresserna är Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Sammanlagt finns 444 bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Föreningen har även 7 st. lokaler. Fastigheterna har en total lägenhetsyta om ca 31 736 kvm och 744 kvm lokalyta.

Information om månadsavgift: Föreningens ekonomi är god. Styrelsen har lagt planerat att höja månadsavgifterna med 1% 2022-2023.
Även priserna för parkeringar och garage kommer att justeras uppåt.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Ventilation: Frånluft.

Renoveringar: Föreningens fastigheter är i mycket bra skick efter den omfattande renoveringen och det innebär att styrelsen inte kan se några större renoveringsbehov inom de närmasta åren förutom det som finns planerat i underhållsplanen.
För tillfället undersöks möjligheten att installera solceller som i framtiden planeras att förse laddstolpar till elbilar med el.

Genomförda renoveringar:
2007-2009: Byte av stammar och samtliga badrum. Ventilationssystemet renoverat. Balkongrenovering. Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme. Fasadrenovering. Fönsterbyten. El-renovering.
2010: Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.
2012: Byte av belysning i trappuppgångar och på våningsplan. Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter.
2013: Renovering av samlingslokalens kök. Förändrad sophantering.
2014: Takomläggning på Ostgatan 18-22 och Gräddgatan 6-10. Fibernät har installerats. Påbörjad renovering av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A (klart 2016).
2016: Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13. Renovering av norrgavel på Kallebäcksgatan 11A och 13A. Byte av avloppsstammar i bottenplattan. Renovering av tvättstugorna samt installation av digitalt bokningssystem. Under 2017 avslutades renovering av de kvarstående tvättstugorna samt även byte av avloppstam i bottenplattan för block 3 och 6.
2017: Ombyggnaden av lokalerna.
2018 Nytt passersystem med nya porttelefoner där man svarar i mobilen.
2018: Projektering av hissarna inför byte
2019- 2021: Renovering av hissar. Ommålning av parkerinsplatser.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Telenor gällande tv, fiberbredband och telefoni. Det som ingår är tv bas och bredband 250. TV: Gruppavtal via Bredbandsbolaget. TV, IP-telefoni och bredband 250/100 ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 267 parkeringsplatser samt 179 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 250kr/mån, kallgarage 450kr/mån, varmgarage 550kr/mån, separat garage 650kr/mån och MC-plats 400kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser (2021-09-22).

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns festlokal, gästlägenhet, verkstad, cykelförråd samt tre tvättstugor.

Övrigt: Föreningen har en informativ hemsida: http://brfkallkallan.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning