Stor tvåa i populär förening med fantastisk utsikt och balkong i västerläge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Seglaregatan 4

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
2 990 000 kr
Avgift:
4 539 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
63,7 kvm
Våning:
5/8, hiss
Byggår:
1974
Adress:
Seglaregatan 4,
414 57 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Kevin
Välkommen att kontakta Kevin
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Välplanerad ljus och trevlig bostad med ett svårslaget läge! Lägenheten ligger högt upp med fantastisk utsikt över Älvsborgsbron åt ena hållet och över en lummig innergård åt andra hållet. En genomtänkt planlösning med goda förvaringsmöjligheter och med utrymme att göra om till trerummare. Balkong med plats för sittmöbel och härligt solläge från eftermiddag till solnedgång! En fin bostad som med fördel rymmer dig och dina vänner.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren möts ni av en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder samt i en anslutande klädkammare ges generösa förvaringsmöjligheter. Genomgående fint ekparkettgolv och i hallen är väggarna målade i en ljusgrå kulör. Redan här blir ljusinsläppet en central del av bostaden från de stora fönsterpartierna som ni möts av rakt fram genom hallen.

Till vänster nås det mysiga och moderna köket från 2020 med vit inredning och ljusgrå bänkskiva. Fina detaljer i blandare och beslag skapar en helhet. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, induktionshäll, inbyggd kombinerad ugn/mikro, integrerad diskmaskin, samt kyl och frys i fullhöjd. Här erbjuds goda arbetsytor och mycket förvaring. Intill det ljusa fönstret får ett bord med stolar plats.

Vidare in i lägenheten kommer ni till vardagsrummet och den slående utsikten. Ljust och stort rum med fantastiskt fönsterparti med direkt utgång till balkongen i västerläge. Här erbjuds flera möbleringsalternativ där såväl soffgrupp, tv-bänk, matbord samt ytterligare möblemang får plats. Ljusgråa väggar skapar en enhetlig bas och rymd.

Sovrummet har en hotell-känsla över sig med mjuk heltäckningsmatta och de mörkgråa väggarna skapar harmoni. Här ges ett härligt ljusinsläpp med utsikt över Majorna och förvaring finns i två garderober. Här inne får en stor dubbelsäng med sidobord samt skrivbord plats.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel på väggarna och mörkgrått klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med frostade vikbara dörrar samt kombi-tvätt och torktumlare. Ovan tvätt-hörnan sitter praktiskt klädstång för avhängning och intill hänger ett skåp för förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 990 000 kr

Avgift: 4 539 kr/månad. I avgiften ingår vatten, värme samt kabel-tv. Ett obligatoriskt tilläg om 170:-/mån gällande informationsöverföringsbelopp tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,22552%. Andel av årsavgift är 0,22552%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 269 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 169 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på årstid samt antal personer i hushållet.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Seglaregatan 4, 414 57 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1974

Lägenhetsnummer: 41/1503

Våningsplan: Våningsplan 5 av 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 63,7 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Seglaren i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 415 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Seglaren i Göteborg består av tre höghus (nr 4, 10 och 35) och två låghus (nr 17-23 och 16-28). Fastigheterna Majorna 146:27-31 är upplåtna med tomträtt och tomträttsavtalet gäller till 2022-10-31.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött HSB- förening med god ekonomi och låg belåning. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har brutet räkenskapsår. Styrelsen har planer på att höja avgiften men inget beslut är ännu taget. (2021-09-28).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2009-11-17. Energiprestanda 153 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen har en mycket väl utarbetad underhållsplan som sträcker sig fram till 2044. Underhållsplanen är ett levande dokument som uppdateras årligen.
2020 planeras projektering av stambyte, utredning av solceller, renovering av samtliga soprum, omläggning tak SG 23, byte av alla loftgångsytterdörrar samt röstning av installation av postboxar.
Urval av utförda renoveringar:
2007 - 2008 Soprum har ersatts med sopstationer för nr 16 – 28 samt byte av takpapp på nr 17 – 2
2008 - 2009 Byte av takpapp på nr 10 och 16 – 28
2009 - 2010 Taggsystem infört för gemensamma ytterdörrar på nr 4, 10 och 35
2010 - 2011 Renovering av garage vid nr 17
2010 - 2011 Taggsystem utökat till samtliga gemensamma ytterdörrar
2011 - 2012 Seglaresalen totalrenoverad med bl a nya ljudabsorbenter och golv, rörelsestyrd lågenergibelysning installerad i gemensamma utrymmen, byte av takpapp på nr 4 och 35 samt renovering av garage mellan nr 4 och 10
2011 - 2013 Byte av termostater på samtliga radiatorer
2012 - 2013 Färdigställande och uppstart av förskolan
2012 - 2014 Renovering/ombyggnad as samtliga hissar
2013 - 2014 Anläggning av gårdar på parkeringsdäcken samt åtgärd av fuktskada i grund mellan nr 19 – 21
2014 - 2015 Färdigställt lekplats vid nr 16, renoverat gavelfasad mot söder nr 10 (hydrofobering och byte av frostskadat tegel), byte av balkongdörrar nr 17 och 19 samt den tidigare styrelselokalen på nr 16 har renoverats inför uthyrning
2016 - Renovering av ny gästlägenhet SG 21
2016 - 2017 Lekplats på SG 16-28
2017 - Införandet av biologiskt avfall i alla soprum
2017 - 2018 Utbyte av balkongdörrar SG 16-28 samt byte av låssylindrar i skalskyddet
2018 - OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll) Godkänd, stängning och rengörning av sopnedkast samt installation av temperaturgivare i fastigheterna
2019 - Byte av fönster och balkongdörr
2020 - Utfördes infodring av stammar i samtliga bottenplattor, installation av FX ventilation på SG 35 samt renovering av tvättstugan Seglaregatan 10

2022 - Utredning del 2 av stammar.

TV och bredband: Föreningen har kollektivt avtal med Telia gällande tv samt fiberbredband som ingår som ett obligatoriskt tillägg i avgiften med 170kr/mån. TV: Telia. Bredband: Telia.

Parkering: Föreningen förfogar över tre varmgarage med sammanlagt 365 garageplatser. 340 av platserna tillhör lägenheter och resterande 25 är för uthyrning. Där finns även 6 fasta parkeringsplatser att hyra. Kostnad för att hyra en plats är ca 600 kr/mån. Gästparkering finns på Seglaregatan 17. I det stora övre parkeringsgaraget finns det 6 parkeringsplatser för MC. Pris för MC-plats är ca 225 kr/mån. Föreningen har laddstolpar för elbilar.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns samlingslokal, två övernattningsrum, barnvagnsrum, cykelrum, motionsrum/gym, bastu samt snickerilokal/hopbbyrum. Föreningen har även 7 tvättstugor som bokas via våra digitala bokningstavlor med tagg, mobilapp eller via hemsidan.
Stora öppna gårdar med lekplatser, bersåer och grillplatser. Det finns även möjlighet att låna pallkrage.

Övrigt: Öppetider reception: Föreningsexpeditionen håller öppet måndagar mellan 18:00-18:30 och finns på Seglaregatan 16.
Fastighetsexpeditionen finns vid Seglaregatan 23.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/seglaren.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning