Ljus tvåa med balkong i sydvästläge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Knarrhögsgatan 8A

2:a Mölndal centrum

Kortfakta

Pris/Bud:
2 580 000 kr
Avgift:
4 230 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
60 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Knarrhögsgatan 8A,
431 60 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Välkomna till denna stora tvårummare i hjärtat av Mölndal! Lägenheten har ett trivsamt vardagsrum med fint ljusinsläpp samt utgång till en härlig balkong i sydvästläge med eftertraktad kvällssol. Ni erbjuds även ett totalrenoverat kök från 2019, rymligt sovrum samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Här bor ni centralt med närhet till allt samtidigt som det är undangömt och har tillgång till en härlig trädgård med odlingsmöjligheter.

Läget är ett stenkast från knytpunkten i kollektivtrafiken (Mölndal centrum) och Mölndal Galleria som har utvecklats till en naturlig del av Mölndals innerstad, med butiker, caféer och restauranger. I närheten finns även skolor, mataffärer och härliga naturområden.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två tidstypiska inbyggda garderober med överskåp samt en platsbyggd garderob med måttanpassade skjutdörrar där en är i spegelglas. Golvet kläs av laminat i ljusbetsad ek och väggarna är målade i vitt.

Generöst vardagsrum med härligt gavelläge som har ljusinsläpp från två väderstreck samt utgång till lägenhetens härliga balkong i soligt sydvästläge. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna, matsalsbord och övrigt möblemang. Nyslipad ljusbetsad stavparkett och vitmålade väggar.

Totalrenoverat kök från 2019 som har naturfärgade ekluckor från Ikea med svarta beslag, bänkskivor och stänkskydd i vit komposit samt vitvaror i svart och integrerat utförande. Ett extra plus är att det finns belysning i alla lådor. Välplanerat parallellkök som erbjuder bra förvaringsmöjligheter samt generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion samt inbyggnadsmikro i ergonomisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Ikea och installerade 2019. Golvet kläs av laminat i ljusbetsad ek och väggarna är målade i vitt. Invid fönstret ryms en ljus matplats för fyra personer.

Rofyllt sovrum med fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderobsvägg med måttanpassade skjutdörrar där en är i spegelglas. Ljusbetsad ekparkett och gråmålade väggar med en tegelmönstrad fondtapet.

Till sist erbjuder lägenheten ett helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel med svart fondparti. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt dusch med draperi. Måttanpassat badkar finns i vindsförrådet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 580 000 kr

Avgift: 4 230 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,52083%. Andel av årsavgift är 4,52083%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 366 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 260 kr/månadFörsäkring: 106 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Knarrhögsgatan 8A, 431 60 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1947

Lägenhetsnummer: 8/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum. Boarea 60 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd i samma trappuppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Abborren 3 i Mölndal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Abborren 3 år 1947. Byggnaden utgörs av ett fyravåningshus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal. Styrelsen har beslutat att hålla avgifterna oförändrad 2021. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-09-14).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2020-04-20. Energiprestanda 139 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan.
Under hösten 2021 planeras byte av termostater i alla lägenheterna, ommålning av tak i gymmet samt kakla golv i samlings-och hobbyrummet.
Hösten 2022 planeras ny dränering och asfaltering av gång på framsidan.
Urval av utförda renoveringar:
1990 Stambyte samt byte till 3-glasfönster och installation av säkerhetsytterdörrar till varje lägenhet.
2007 Renoverades tvättstugan.
2008 Renoverades badrummen av föreningen.
2009 Målning av källargång
2013 Renoverades balkongerna.
2016 Investerade föreningen i ett nytt porttelefonsystem. Föreningen har genomfört godkänd radonmätning. Dagvattnet har separerats från spillvattnet.
2017 Byttes undercentralen (fjärrvärmesystemet).
2020 Målades fasaden samt vindskivor, vissa tegelpannor byttes ut samt installerades nya lås till entrédörrarna.
2021 Omfattade balkongrenovering samt byte av belysning i trappuppgångar och entréer.

TV och bredband: Tv via Tele2 och fiberbredband via Telenor ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen tillhanda har inga egna parkeringsplatser. Möjlighet finns till boendeparkering på gatan där parkeringstillstånd kostar ca 500 kr/mån samt i kommunens parkeringshus på Tempelgatan där det även finns laddstolpar om man har elbil.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns ett fint gym med bastu, detta kan bokas utan kostnad. Det finns även en samlingslokal, tvättstuga, torkrum, hobbyrum, toalett, cyeklrum samt både vind- och källarförråd.
Mysig gård med gräsmatta som är omgärdad av en avenbokshäck med ett stort kastanjeträd, fruktträd, gemensam odling av hallon, jordgubbar, rabarber och egna odlingslådor samt en stor grillplats.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Centrum

I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Planritning