Snart till salu

Välplanerad bostad med sociala ytor att umgås på & härligt ljusinsläpp

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Vaktmästaregången 7

2:a Masthugget

Kortfakta

Avgift:
3 274 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
56,5 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1971
Adress:
Vaktmästaregången 7,
413 18 Göteborg
Välkommen att kontakta Kevin
Välkommen att kontakta Kevin

Lundin Värdering

Boka nu
Gym
Gym
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Flera sängplatser, kök och badrum
Flera sängplatser, kök och badrum
Pingis, dart och biljardrum
Pingis, dart och biljardrum

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Välkommen till denna ljusa och hemtrevliga bostad med utmärkt planlösning och balkong i soligt läge. Lägenheten erbjuder goda förvaringsmöjligheter i ett flertalet garderober och ett generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till samvaro med familj och vänner. Här bor ni i ett populärt område med perfekt läge till Masthugget, Linnéstaden och Järntorgets utbud!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Golvet kläs i svart marmorerat klinker och väggarna är nymålade 2021 i en ljusgrå kulör .

Vidare in i lägenheten når ni det trevliga köket med blå/gråa luckor och massiv bänkskiva i ek. Här ges gott om förvaring i skåp och lådor samt goda arbetsytor för den som tycker om att laga mat. Intill det stora fönstret som ger ett underbart ljusinsläpp får ett matbord med stolar plats. Den maskinella utrustningen består av kolfilter fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Det sociala vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ och har plats för soffgrupp, tv-bänk samt matbord om så önskas. med direkt utgång till den underbara balkongen ges ett generöst ljusflöde och rymd i rummet. På golvet pryds vacker ekparkett och väggarna är målade i en grå/roströd nyans och tapet.

Det rofyllda sovrummet är ljust och fint och går att inreda med stor säng och tillhörande sidobord. Förvaring ges i ett flertalet platsbyggda garderober. Väggarna har målad strukturtapet i en grågrön färg.

Bostadens helkaklade badrum har vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Inredningen består av wc, handfatskommod, badkar, spegelskåp med belysning samt infällda spotlights. Härlig underliggande golvvärme för extra komfort.

Information Ekonomi

Avgift: 3 274 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,07282%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Vaktmästaregången 7, 413 18 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1971

Lägenhetsnummer: 937/1303

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 56,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Våningsplan 3.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 1 172 lägenheter varav 25 hyresrätter och 81 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största förening och består av 1172 bostadsrättslägenheter, 25 hyresrätter, 8 studentbostäder som upplåts med hyresrätt samt 81 kommersiella lokaler. Bostadsrättsföreningen bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm upplåtelsebar yta: 444 kr (2020). Föreningen höjde avgifterna med 3% i januari 2021 för att planera inför kommande investeringar/underhåll och omförhandling av tomträttsavgälden. Tomträttsavgäld sträcker sig framtill 4 augusti 2025.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration: Utförd 2021-01-19. Energiprestanda 109 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering
2020-2022: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2020-2026: Trapphusrenovering
2020-2027: Relining av befintligt avloppssystem
2020-2027 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2020-2024: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem och Internet via iTUX
iTUX är kommunikationsoperatör. Olika tjänsteleverantörer i iTUX-portalen erbjuder bredband, TV och telefoni i bredbandsnätet.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Kan hyras för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), pingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida.
Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

Övrigt: Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.

Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget mot centrala Göteborg.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning