Välkommen till

Nordhemsgatan

Nordhemsgatan
4:a Ciceron

Exklusivt penthouse utöver det vanliga med älvutsikt & privat takterrass

På expansiva och urbana Masthuggskajen har arkitekterna tillsammans med Nordrs egna inredningsarkitekter skapat nyproduktion i absolut toppklass!

Denna unika och exklusiva takvåning i etage med gavelläge erbjuder fantastiskt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och enastående vy över takåsarna och älven. Entréplan präglas av stora sällskapsytor i öppet samband för matlagning och umgänge samlat kring en elegant eldstad. Köket har en stor köksö, utrymme för stort matbord samt generös vardagsrumsdel med utgång till en västerbalkong. Välplanerad privat sovrumsdel med två sovrum varav det största har älvutsikt, egen klädkammare och en en-suite. Det översta etageplanet är ett stort allrum med pentry samt privat takterrass om ca 32 kvadratmeter i västerläge med enastående älvutsikt. Våningen har väl utvalda materialval med bland annat platsbyggda snickerier, noga utvalda vitvaror och detaljer som matchar den här kalibern på boende. Detta penthouse är ett hem för dig som letar efter ett stadsboende med något alldeles, alldeles extra.

Varmt välkommen att läsa mer på NORDR's hemsida: www.nordr.se/nyproduktion/goteborg/innerstaden/ciceron/objekt/1-2505/

Läs hela beskrivningen
Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Niklas
ansvarig mäklare
Niklas Kocev
Försäljningschef & Fastighetsmäklare
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

BESKRIVNING:

165,5 kvadratmeter på våning 16. Och 17! Med plats för många gäster eller lugna, ljuva hemmastunder breder detta penthouse ut sig över två våningar. Öppen trappa däremellan ger ljuset fritt spelrum utan att släppa igenom för mycket ljud.

Den övre våningen består av ett enda stort rum, ett rum som du sommartid förlänger genom ett skjutdörrsparti ut mot en privat takterrass om cirka 32 kvm med hänförande utsikt över älvinloppet och Linnéstans takåsar. Här uppe bor du toppen av Göteborg där din skyline bildar en unik tavla av landmärken som Masthuggskyrkan, Älvsborgsbron, Eriksbergskranen och den längtande sjömanshustrun vid Stigbergskajen. Glittret från älvens vatten ger liv och en påminnelse om det fina, pulserande cityläget där nedanför hemmets lugna oas. Våningen under har ytterligare en rymlig uteplats med rum för ytterligare sitt- eller matplats om man så vill.

Hemmets privata del vänder sig mot svalkan i norr och rymmer två generösa sovrum med varsitt badrum. Master bedroom har badrum en suite samt platsbyggd förvaring. Klinker och kakel i len natursten mot mörkbetsad ek ger ett mjukt, sobert intryck. Detaljer i svart för skärpa och originalitet. I den stora välkomnande hallen hänger du av dig ytterkläder och skor i antingen klädkammare eller ännu mer platsbyggd förvaring.

Badrummens mjuka natursten återkommer även på hallgolvet för stilig harmoni och en helhet som löper vidare ut mot köket där bänkskivor och köksö består av samma naturmaterial. Kökets härliga ytor inspirerar fint till matlagning och socialt liv. Den klokt placerade köksön med spishäll, inbyggd fläkt samt liten ho ger kocken en lika central som praktisk plats med uppsikt över våningens öppna umgängesrum. Kökets inredning är platsbyggd i den för våningen återkommande mörkbetsade eken där den matta, naturliga träytan är skön för både hand och öga. Maskiner från Gaggenau och Siemens.

Helheten är det som gör de här våningarna så behagliga. En stringens i materialen och omsorg om detaljerna skapar en neutral och tidlös skön linje. Naturmaterial som trä och natursten, kombinationen av ljus sten och mörkare trä ger en ombonad, varm känsla. Och värmen är eftersträvad, den gör det trivsamt och välkomnande.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta