Välkommen till

Jättegrytsgatan 2A

Jättegrytsgatan 2A
2,5:a Örgryte Jakobsdal

30-tals pärla med bevarad charm

I en anrik stenfastighet anno 1930 erbjuds denna unika och välbevarade lägenhet. Här fås tidstypiska detaljer så som vacker fiskbensparkett, djupa fönsternischer, fina listverk samt inbyggda originalgarderober. I vardagsrummet har man dessutom tagit fram den gamla tegelväggen vilket höjer charmfaktorn ytterligare! Bostaden erbjuder ett rymligt sovrum med en walk-in-closet, ett socialt vardagsrum, renoverat kök, helkaklat och fräscht badrum samt ett extra rum som med enkelhet kan möbleras efter behov. Här bor du i en välskött förening med mycket god ekonomi då föreningen precis sålt av sin sista hyresrätt.

Läs hela beskrivningen
Johanna
ansvarig mäklare
Johanna Håkansson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Jennieann
assisterande mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johanna
ansvarig mäklare
Johanna Håkansson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Jennieann
assisterande mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Här välkomnas du in genom en hall där du genast slås av bostadens härliga rymd tack vare den höga takhöjden som är genomgående för hela lägenheten. Hallen erbjuder plats för avhängning av ytterkläder samt gott om förvaringsutrymme i en hel garderobsvägg i original. Precis innanför ytterdörren ligger ett praktiskt, mörkt, klinkergolv som sedan går över i ett parkettgolv som löper vidare in till köket.

Från hallen nås badrummet som är helkaklat i tidlösa färgval med ett grått klinkergolv samt vitt kakel. Badrummet är utrustat med golvvärme, handdukstork, handfat med underliggande kommod, spegelskåp, WC samt dusch med vikbara duschväggar.

Vidare från hallen genom en charmig originaldörr med glas möts ni av det rymliga köket som renoverades år 2012/2013. Köket består av släta skåpsluckor i vitt och mörkbrunt och ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel. Vitvarorna är integrerade och utgörs av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och spisfläkt. Invid det stora fönstret med djupa fönsternischer finns en naturlig plats för ett stort matbord.

Vardagsrummet har en härlig atmosfär och bevarade detaljer i form av fina lister, takrosett och vacker fiskbensparkett. Väggarna är målade i en harmonisk grön ton och på en av väggarna har man tagit fram tegelväggen. Här går att inreda med soffgrupp och tillhörande möblemang.

Genom pampiga pardörrar ligger det stora sovrummet i fil med vardagsrummet. Här ryms med enkelhet en stor dubbelsäng och även ett skrivbord om så önskas. Förvaring fås i en rymlig walk-in-closet med hyllplan upp till tak. Sovrummet har vitmålade väggar och golvet täcks av fiskbensparkett.

Bostadens extra rum är rymligt nog för en liten säng och skrivbord vilket gör det perfekt som gästrum, arbetsrum eller varför inte ett potentiellt barnrum? Även här är väggarna vitmålade och fiskbensparkett täcker golvet.

Till lägenheten hör ett förråd och vill du hyra ett extra finns möjlighet till det!

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta