Såld

(ACCEPTERAT PRIS) Välplanerad tvåa med generös takhöjd och balkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Husargatan 5

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 760 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
44 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1937
Adress:
Övre Husargatan 5,
41122 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS! I en välbevarad fastighet anno 1937 finner ni denna lägenhet med väldisponerade och generösa ytor. Köket är stilrent och har öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger möjligheter till sociala tillställningar där såväl matplats, soffgrupp och andra möblemang får plats. Stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp och balkongen erbjuder sol från morgon till lunch. Här bor ni i ett attraktivt område med närhet till kommunikationer och ett stenkast från Linnégatans generösa utbud av restauranger, kaféer och butiker!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus hall med känsla av rymd och där generös förvaring erbjuds i inbyggda garderober med skjutdörrar i spegelglas. Golvet kläs av fin mörk klinker som övergår till genomgående parkettgolv och väggarna är målade i en ljus ton. Ytterligare förvaring finns i en klädkammare längre in i bostaden.

Vidare in i lägenheten möts ni av den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som erbjuder generösa ytor att umgås på med familj och vänner. Stora fönsterpartier ger ett underbart ljusinsläpp och dörrar helt i glas med direkt utgång till balkongen. I vardagsrummet ryms en större matplats, soffgrupp och arbetshörna.

Det inbjudande köket har vit köksinredning med svarta beslag och bänkskiva i massivt trä med ovanliggande grått kakel som sträcker sig upp längs hela väggen. Den maskinella utrustningen består av fläkt, induktionshäll, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys.

I anslutning till vardagsrummet ligger sovrummet som rymmer en stor dubbelsäng alternativt en enkelsäng med tillhörande sidobord. Öppningsbart fönster ger fint ljusinsläpp.

Badrummet är helkaklat med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna samt praktisk tvättmaskin som underlättar vardagen. Förvaringsmöjligheter finns på vägghyllor.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 760 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt obligatoriskt tillägg om 175 kr för bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,41927%. Andel av årsavgift är 2,52111%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Övre Husargatan 5, 41122 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1937

Lägenhetsnummer: 5

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 44 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren. Bostaden disponeras som en 2:a men är registrerad som en 1:a.

Tillträdesdag: 2022-01-03 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Öfvre Husaren. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 29 lägenheter varav 1 hyresrätt och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Öfre Husaren bildades 2004 och förvärvade fastigheterna Kommendantsängen 7:19 samt 7:20 under 2007. Adresser i föreningen är Övre Husargatan 5 och 7.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltaren är SBC. Under 2013 såldes en hyresrätt vilket blev ett gott tillskott till föreningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-09-29).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F.

Energideklaration: Utförd 2021-02-26. Energiprestanda 107 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2040. Under 2022 planeras en omläggning av taket och under 2027 planeras en översyn av fasaden. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Genomförda renoveringar:
Under 1980-talet byttes V/A stammar.
2007 Renoverades hissarna.
2008 Renoverades trappuppgångarna, byttes lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar och nya postboxar sattes in.
2012 Genomfördes en utbyggnad av uteplatsen.
2013 Bytte föreningen leverantör till Com Hem, bredband drogs in i hela fastigheten och kanalutbudet utökades. Under samma år byttes två entrépartier samt monterades en ny murad grill vid föreningens uteplats.
2013-2014 Genomfördes ett fönsterbyte till bullerfria glasrutor mot gatufasaden. I samband med detta installerades också nya bullerfria balkongdörrar mot Övre Husargatan.
2015 Installerades nya säkerhetsdörrar till allmänna utrymmen, monterades nya hissar samt renoverades föreningens tvättstugor med upprustning av ytskikt samt nya maskiner.
2016 Målades fönster mot innergård samt lades nytt tak över restaurangbyggnaden.
2017 Byttes termostater på alla radiatorer samt gjordes en ny injustering av värmesystemet. Under samma år antogs nya Stadgar. Föreningen tog också beslut om att gå vidare med ett nytt ventilationssystem, man gjorde en större genomgång av ventilationen i fastigheten och ansökte om bygglov för installation av nytt system.
2018 Installera ett nytt ventilationssystem
2019 Bytte till fiber.

TV och bredband: Basutbud av tv via Tele2 ingår i avgiften. Fiberbredband från Bahnof tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 175 kr/mån.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Två gemensamma tvättstugor som är belägna på vinden i respektive uppgång. Utrustningen består av tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel. Som medlem i föreningen har man även tillgång till cykelrum, barnvagnsrum samt hobbyrum.
Trivsam innergård med blommor och gemensam terrass som är utrustad med utemöbler och grill under sommartid. På gården finns också cykelparkering samt sophantering under tak.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning