Topprenoverad lägenhet med utbyggd uteplats

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ponnygatan 6C

2:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
2 190 000 kr
Avgift:
3 250 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
46 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1966-1967
Adress:
Ponnygatan 6C,
431 32 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Totalrenoverad bostad där den moderna interiören blandas upp och balanseras väl till en vilsam färgsättning i jordnära och neutrala toner. Detta skapar omedelbart en hög trivselfaktor med de kvalitativa egenskaperna som ett komplett boende kräver. Oavsett om ni har en traditionell eller modern inredningsstil har ni förutsättningarna klara. Åby är ett omtyckt område i Mölndal med faciliteter nära tillhands. Här finns förutsättningar för att trivas oavsett ålder, där både naturen och kommunikationen är nära tillhands.

I den rymliga hallen finns bra förvaringsutrymmen som utgörs av beigefärgade garderober med svarta beslag samt en rymlig klädkammare. Den ljust lutade enstavsparketten i ek blir genomgående för sällskapsytorna från hallen genom kök och vardagsrum.

I anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades och färdigställdes under 2021. Badrummet har ljusa och trivsamma färgval med grå klinker och vitt kakel, vilket är enhetligt med den vita kommoden med rostfria beslag och tillhörande spegelskåp med belysning. Det finns även en tvättmaskin som installerades under 2021. Det är ett rymligt badrum med bra förutsättningar för er inredning!

Vidare in i lägenheten nås den öppna planlösningen mellan vardagsrum och det nyrenoverade köket från IKEA. I jordnära toner följer köksinredningen en modern och enhetlig inredningsstil. De sandfärgade släta skåpsluckorna ger köket ett stiligt och iögonfallande intryck mot de svarta beslagen, bänkskivan, stänkskyddet i kakel samt de integrerade vitvarorna. Ni blir bortskämda med utrustning som utgörs av en integrerad diskmaskin, induktionshäll, kolfilterfläkt, integrerad vinkyl, ugn/mikro i ergonomisk höjd samt kombinerad kyl & frys från Electrolux. Allt för att förenkla och skapa en trivsammare vardag!

Sällskapsytan har bra möjligheter i sin disponering och valet i möblering. Det stora fönsterpartiet ger hela bostaden ett trivsamt ljusinsläpp vilket förstärks med färgvalen och inger en rymlig känsla. Härifrån når ni den utbyggda uteplatsen som blir en härlig tillgång under sommartid. Uteplatsen passar utmärkt att inreda med ett cafébord med tillhörande stolar och växtligheter som ger en ombonad känsla.

Sovrummet är rymligt nog för en större säng och har sina möjligheter till ytterligare förvaring om så önskas. Ljusa ytskikt och en heltäckningsmatta ger en mysig känsla till sovrummet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 190 000 kr

Avgift: 3 250 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via Tele2. Ett obligatoriskt tillägg för bredband via Bahnhof 1000/100 Mbit/s om 99 kr/mån och för nätavgiften för el 63 kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,4249%. Andel av årsavgift är 0,4249%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 150 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ponnygatan 6C, 431 32 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Domartornet 1

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1966-1967

Lägenhetsnummer: 94/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss. Markplan.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 46 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som 2 rum och kök men är registrerad som 1 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Övrigt:
Förråd – Tillhörande förråd vid källarplan.

Renovering & Underhåll:
2020 – Renovering av badrum. (Våtrumsintyg finns).
2021:
– Kök från IKEA inkl. vitvaror.
– Parkett och heltäckningsmatta.
– Uteplatsen är utbyggd samt ommålad. Det var tidigare en balkong.
– Installation av tvättmaskin från Electrolux.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 141 lägenheter varav 33 hyresrätter och 6 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skomakargården i Mölndal bildades 2007. Föreningen äger fastigheten Domartornet 1 i Mölndals kommun. Byggnaderna är uppförda 1966 och består av 3 flerbostadshus med därpå byggnader med 141 st bostadsrätter, 33 st lägenheter, 6 st lokaler, 4 st förråd samt 175 st parkeringsplatser med hyresrätt. Föreningen har dessutom 12 st gästparkeringar.

Fastighetens adresser är:
- Fullblodsgatan 1 A-B, 3, 5 A-B, 7 A-B.
- Ponnygatan 2 B-E, 4 A-D, 6 A-D, 8 A-B
- Södra Nedanvägsgatan 14.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning i Sverige AB. Har biträtt styrelsen med föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning enligt tecknat avtal.

Väsentliga avtal:
Bredablick Förvaltning - Ekonomisk förvaltning.
Bredablick Förvaltning - Teknisk förvaltning.
Mölndal Energi - Elavtal avseende volym.
Mölndal Energi - Fjärrvärme.
Bahnhof - Bredband.
Tele2 - Kabel-TV.
Clean Step - Serviceavtal mattor.
Anticimex - Serviceavtal skadedjur.
BKAB - Avläsning av el i lägenheter.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F - Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2013-05-02. Energiprestanda 104 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Pågående:
2021:
- Dränering av C-hus.
- Nytt låssystem.
- Asfaltering av trottoarer och innergård.
- Renovering av 32 st hyreslägenheter.

Utförda renoveringar och underhåll:
2020:
- OVK-besiktning
- Fortsatt arbete med relining.
- Byte av felaktiga golvbrunnar inkl. stambyte.
- Rensning av ventilationskanaler.
- Förundersökning gällande dränering.
- Nya sopkärl runt området.
- Tillbyggnad av lekplats.
- Byte av föreningens låssystem.
- Byte av 56 st felaktiga golvbrunnar.
- Asfaltering av området.
2019:
- Byggnation av ramp till grillplats.
- Påbörjande av renovering av hyreslägenheter.
- Slipning av entrégolv och byte av armaturer via alla entréer.
- Relining av avloppsstammar.
2018:
- Installation av nytt portsystem kring gården.
- Renovering av expedition.
- Byggnation av grushus och av nya parkeringsplatser.
- Stambyte färskvatten.
- Uppbyggnad av staket runt innergården samt upprustning av innegård.
2017:
- Renovering av fasad inkl. ny fasad, fönster, balkong-och entrédörrar, hängrännor och ommålning av trapphus.
- Ny klätterställning på lekplats.
- Renovering av miljöhus.
- Montering av radonsugar.
- Byggnation av ny tvättstuga.

TV och bredband: Föreningen har via avtal med Tele2 för kabel-TV där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Bahnhof 1000/100 Mbit/s kostar 99 kr/mån.

Parkering: Parkeringsplats - Föreningen har 174 st parkeringsplatser med hyresrätt och kostar ca 225 kr/mån och ca 290 kr/mån med el.
Bredare parkeringsplats - Det finns också ett antal bredare parkeringar mot en kostnad om 300 kr/mån. Separat kösystem.
Gästparkering - 12 st gästparkeringar som kostar ungefär 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

Gemensamma utrymmen: - Tvättstugor
- Miljöhus
- Lekplatser.
Lummig innergård med fina blomsterplanteringar, många träd samt vindskyddande häckar. Lekplatser med fina lekredskap som gungställningar, rutschbana och sandlåda. Flera fina uteplatser samt rosenpergola. Fina sittbänkar samt utemöbler på flera ställen. Stort fint gemensamt trädäck där man kan grilla med egen grill.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig Fastighetsmäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Åby

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till populära Åby! Ett lugnt område sydväst om Mölndals centrum, med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6, E20 och Söderleden. Stadsdelen består av en blandad bebyggelse med såväl flerbostadshus som radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd nås Mölndals centrum, med sin nybyggda shoppinggalleria och ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en idrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall och bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet som är Sveriges näst största travbana.

Kommunikationerna i området är goda med flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För den som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön, som båda bjuder på härliga promenadvägar och badplatser.

Här i Åby finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning