Såld

Välplanerad trerummare

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Elin Söderlund
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Guldpokalsgatan 8B

3:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 195 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
64,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Guldpokalsgatan 8B,
417 12 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till Guldpokalsgatan och denna väldisponerade trea! Här erbjuds en lägenhet som erbjuder ett rymligt badrum och en gäst-wc, två generösa sovrum med goda förvaringsmöjligheter, ljust och fräscht kök samt ett socialt vardagsrum med trevligt ljusinsläpp från fönster i vinkel. Här bor du med närhet till natur med flera härliga parker och grönområden såsom Flunsåsparken, Ramberget och Keillers Park, dessutom finns bra kommunikationer till Backaplan och dess utbud av butiker och in till stan tar du dig på cirka 15 minuter.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas du in i en mindre hall med plats för avhängning. Vidare in i bostaden finner du en större, möblerbar hall som binder samman flertalet av lägenhetens rum.

Det fina vardagsrummet är ljust tack vare ett generöst fönsterparti i gavel. Rummet har en härlig rymd med plats för både soffgrupp och matbord - perfekt för trevliga middagsbjudningar. På golvet ligger en fin ekparkett och väggarna är vitmålade.

Väldisponerat kök med generösa förvaringsmöjligheter samt en given plats för matbord. Köket andas tidsenliga detaljer så som vackra gjutjärnselement under de inredningsbara fönsterbrädorna i original. Ovan bänkskivan i rostfritt stål och laminat sitter ett vitt kakel, köksluckorna är vita. Den maskinella utrustningen består utav spis, ugn, fläkt samt en kyl/frys. På golvet ligger en grå plastmatta och väggarna är målade i vitt.

Bostadens båda sovrum bjuder på generösa ytor med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt förvaring i form av garderober. Även här pryds golvet av ekparkett och väggarna är målade.

Lägenheten erbjuder ett badrum samt en gäst-wc. Badrummet har kaklade väggar och på golvet ligger en plastmatta. Utrustningen består av wc, handfat, badkar samt spegelskåp. Här finns ett fönster som bidrar till ett behagligt ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

Gästtoaletten har halvkaklade väggar och på golvet ligger en plastmatta. Toaletten är utrustad med wc, handfat samt spegelskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 195 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och nätavgift för el. Obligatoriska tillägg för kabel-TV 75kr/mån samt bredband 65kr/mån tillkommer. Tillsammans med avgiften faktureras också elförbrukning (enligt individuell mätning per lägenhet).

Andelstal: Andel i föreningen är 0,90842%. Andel av årsavgift är 0,90842%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 556 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 411 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Guldpokalsgatan 8B, 417 12 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Rambergsstaden 35:3

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 73/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 64,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2022-01-31 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Guldpokalen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 150 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Guldpokalen i Göteborg bildades 1944. Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan 2-8 samt Sunnanvindsgatan 1och består av två fastigheter, Rambergsstaden 35:3 och Rambergsstaden 37:7. Fastighetens byggnader är uppförda 1946 och är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 150 lägenheter och 65 parkeringsplatser.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött förening med väldigt låg belåning. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. 2021-01-01 höjdes avgiften med 3%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-11-01. Energiprestanda 137 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras varje år.
Utförda renoveringar:
1989-1990 byttes samtliga V/A stammar i kök och badrum.
1980/90-talet sattes 3-glas fönster in, balkonger renoverades och taket byttes.
1999-2000 byttes el-stigare
2009 nytt sophanteringssystem
2012 injustering av värmesystem samt bytte av blandare för tvättställ och kök.
2013 nytt porttelefonsystem
2014 översyn av utebelysning.
2015 utfördes en OVK
2016 besiktning av fönster för att bedömma status samt installation av åtta nya tvättmaskiner och två torktumlare.
2017-2018 dräneringsarbete samt arbete med föreningens trädgårdar.
2020 - Förväntad framtida utveckling. Renovering och upprustning av trapphus, byte av elinstallationer i källare, spolning av stammar, OVK-besiktning samt rensning av ventilationskanaler, mer information i årsredovisningen.

Parkering: Föreningen har 65 parkeringsplatser samt några korttidsparkeringar. Avgiften för parkeringsplats är 200kr/månad med en månad uppsägning.
Korttidsparkeringarna finns på kortsidan av hus 6 och hus 4 med 2 timmars respektive 10 min parkering.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, källarförråd och vindsförråd.

Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/goteborg/brf/guldpokalen/

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning