Såld

Ljus gavellägenhet med bevarade originaldetaljer

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lilla Torps Allé 17A

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 431 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
54,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1948-50
Adress:
Lilla Torps Allé 17A,
416 55 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Beskrivning

I omtyckta Örgryte Torp finner ni denna fina funkistvåa med generös takhöjd, genomgående ljusflöde, rundgående planlösning och stora fönster som bidrar till en luftig atmosfär. Här finns bevarad femtiotalscharm som fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbrädor i natursten. Från vardagsrummet har ni direkt utgång till den soliga söderbalkongen i insynsskyddat läge som vetter mot grönskande omgivningar. Välkommen till ett hem att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i rymlig garderob som döljer sig bakom skjutdörrar i spegelglas. Vid entrén ligger praktisk mörkgrå klinker som sedan övergår i parkett och de ljusa väggarna bryts av med en gul fondvägg.

Ljust och härligt vardagsrum med gavelläge som har fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier varav ett vackert burspråksfönster samt utgång till en insynsskyddad söderbalkong med utsikt över de grönskande omgivningarna. Golvet kläs av klassisk fiskbensparkett och väggarna är vita. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang. Vardagsrummet har öppet samband mot köket.

Trivsamt kök med ljus matplats invid fönstret. Köket är renoverat 2018 med köksinredning i vitt samt bänkytor och stänkskydd i grått. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion samt kyl med frys. Grått golv och vitmålade väggar. Köket nås från både hallen och vardagsrummet.

Luftigt och rofyllt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare som döljer sig bakom skjutdörrar. Fiskbensparkett och ljusa väggar. Ett dubbelfönster bidrar med ett fint ljusinsläpp och grönskande utsikt.

Helkaklat badrum i ljust gråmelerat kakel och klinker. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med vikdörr i glas samt en toppmatad tvättmaskin. Ett vädringsfönster bidrar med naturligt ljus.

Direkt utanför dörren finns fina promenad- och löpstigar, en porlande bäck och några minuters promenad till Delsjöns badplats för ett morgon- eller kvällsdopp. Delsjöområdets naturreservat har härlig natur med flera sjöar och här ligger även Skatås som erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Närområdet har lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minuter.


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 431 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv från Tele2 samt bredband 250/250 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalsavgifter) från Telenor.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,46175%. Andel av årsavgift är 0,45174%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 400 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Kostnader enligt schablon.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Lilla Torps Allé 17A, 416 55 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1948-50

Lägenhetsnummer: 189/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 54,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2021-11-19 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 196 lägenheter och 22 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Föreningen har en exceptionellt bra ekonomi och låg belåning. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar, budgetarbete pågår (2021-10-20).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2016-03-30. Energiprestanda 165 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2050. Underhållsplanen uppdateras årligen. En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten.

2022-2025 Planeras omläggning av samtliga tak samt målning av fönster. Arbetet kommer ske i etapper. Det kommer göras energieffektiviseringar kring varje renovering.
Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren är översyn av belysning och utemiljö i stort. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.
Urval av utförda renoveringar:
1993 Renovering av balkonger.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten (Elstambyte och Rörstammar Dakkimetoden).
1993 Balkonger.
2001-2004 Fönsterrenovering.
2011-2012 Ommålning av fönster och tätning av fasader. Föreningen genomförde även en radonmätning denna period. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.
2014 Dränering hus 12, 14 och 15.
2015 OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset.
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13.
2020 Utfördes en OVK med godkänt resultat.
2020-2021 Relining av liggande stammar i samtliga bottenplattor.
2021 Renovering av kallgarage.

TV och bredband: Kabel-TV via Tele2, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Telenor. Bredband via Telenor 250/250 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad), ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nät från Tele2 eller via telenät.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. I dagsläget är det ca 6 månaders kö. Till varmgaragen är det flera års kö. På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser är:
P-plats utan el: 220 kr/mån
P-plats med el: 270 kr/mån
Kallgarage: 491 kr/mån
Varmgarage: ca 569-964 kr/mån beroende på storlek
MC-plats: 220 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor som är belägna i källaren i hus 1, 9, 10 och 15. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. I hus 9 finns också en mattvätt. Utöver detta finns snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelförråd finns i källaren på samtliga hus.
Fina gårdsplats i väster som inramas av buskar och blommande körsbärsträd samt grillplats i söder.

Övrigt: Vissa lägenheter har öppen spis. Enbart de öppna spisar som är besiktigade och godkända får eldas i. Lägenhetsinnehavaren står själv för kostnad för iordningställande av öppen spis till eldningsbart skick.

En process pågår mellan Göteborg Stad och föreningen under 2019/2020 i Mark- och Miljödomstolen för att fastställa kommande tomträttsavgäld.
Dom i MMD kom 29 oktober 2020 där det fastslås att de av kommunen yrkade avgälderna är oskäliga. MMD fastslår oförändrad avgäld för perioden 2018-2028. Göteborg Stad har valt att begära prövningstillstånd i MMÖD och även beviljats prövningstillstånd. Processen kommer troligtvis fortgå under sommaren och hösten 2021. (Inget beslut än - 2021-10-20)

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning