Renoverad charm med inglasad söderbalkong

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kapplandsgatan 92

3:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
2 825 000 kr
Avgift:
3 778 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
66 kvm
Våning:
1, ej hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kapplandsgatan 92,
414 78 GÖTEBORG

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

Välkomna hem till denna fint renoverade trea bekvämt belägen en trappa upp i huset. Lugnt och mycket omtyckt område samt fönster i två väderstreck ger en ljus och harmonisk bostad där man trivs. Stort och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den mysiga inglasade balkongen i soligt söderläge. Stilrent renoverat kök i sobra toner intill den rymliga matplatsen. Två fina sovrum samt helkaklat badrum som renoverades av föreningen i samband med stambytet. Goda förvaringsmöjligheter i och med den stora klädkammaren. Till lägenheten hör även två förråd i källaren. Stabil bostadsrättsförening med fina gemensamma utrymmen såsom övernattningslägenhet, samlingslokal och bastu. Möjlighet till snabbt tillträde. Varmt välkomna på visning!

Bostaden disponeras enligt följande:

Vi välkomnas av den inbjudande hallen som knyter samman bostaden och skapar ett bra flöde genom samtliga rum. Redan här slås man av det fina genomgångsläget vilket gör att ljuset strömmar genom alla rum. Originalparkettgolv samt plats för möblering samt avhängning av ytterkläder samt skor.

Kvadratsmart kök vilket totalrenoverades 2018 och bjuder på goda förvaringsmöjligheter och avlastningsytor. De vita skåpen och luckorna står i fin kontrast till de gedigna mörka äkta stenbänkskivorna. Ovan diskbänk och arbetsyta är det kaklat med sobra grå stora plattor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, ugn, inbyggnadsmicro, fläkt samt diskmaskin. Skåpsbeslagen samt vitvarorna är i rostfritt utförande. En matplats har sin givna placering i mynningen till köket och här finns plats för sällskap på minst fyra personer. Tåligt och snyggt laminatgolv som matchar fint mot det gråa kaklet.

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med vacker fiskbensmönstrad ekparkett. God plats för att möblera upp med en soffgrupp och tillhörande soffbord samt tv-möbel. Det går även att ha en matsalsdel i vardagsrummet om man så önskar. De generösa fönsterpartierna som sträcker sig längs hela kortväggen öppnar upp för mycket ljus och här finner vi även utgången till balkongen i söderläge med många soltimmar som är en härlig plats att spendera dagar och kvällar på. Tack vare inglasningen förlänger man årstiderna ytterligare och gör att man kan nyttja balkongen desto mer. På balkonggolvet ligger ihopsatta trägolvplattor som medföljer.

Bostadens master bedroom ligger i anslutning till vardagsrummet med en passage även mot hallen. Här finner vi en praktisk klädkammare i generös storlek som ger plats för allt hemmet behöver få undan. Den fina fiskbensparketten återfinns även i sovrummet och här finns plats för en dubbelsäng samt tillhörande möblemang.

Det andra sovrummet har plats för säng, sängbord samt tex skrivbord om så önskas. Snyggt trämönstrat laminatgolv med en rustik finish.

Helkaklat badrum som går i ljusa toner. Badrummet är utrustat med en wc-stol, handfat i kommod, badrumsskåp med spegel samt en duschhörna med handdukstork. Skön golvvärme ger extra komfort. Förberett för att sätta in en tvättmaskin om man önskar detta. Perfekt med fönster för naturligt ljusinsläpp.

Varmt välkommen till ett hem där man trivs!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 825 000 kr

Avgift: 3 778 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten, digital-tv (grundutbud) bredband samt bostadsrättstillägg.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,41926%. Andel av årsavgift är 0,4194%.

Inre reparationsfond: 4 946 kr.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 550 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 350 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kapplandsgatan 92, 414 78 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1961

Lägenhetsnummer: 202/1101

Våningsplan: Våningsplan 1. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 66 kvm.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i söderläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Skörden i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 250 lägenheter och 6 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Skörden innehar bostadshus ligger på Kapplandsgatan i Högsbo på fastigheter vilka är upplåtna med tomträtt. Lägenhetsbeståndet om 250 lägenheter och fördelas enligt följande:
29 st. 1 r o k
77 st. 2 r o k
123 st. 3 r o k
15 st. 4 r o k
6 st. 5 r o k

Styrelsen har tecknat en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring genom Folksam vilket innebär att du som bostadsrättshavare inte behöver teckna något bostadsrättstillägg i din hemförsäkring.

Besök gärna bostadsrättsföreningen informativa hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/skorden.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC men föreningen är ändå medlem i HSB. Senaste avgiftshöjningen på 3 % gjordes i juli 2021 för att stärka ekonomin inför kommande underhållsprojekt. Tidigare avgiftshöjningar har bland annat varit avsedda att täcka höjda tomträttsavgälder. Det kan bli aktuellt med fler höjningar framöver.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Energideklaration: Utförd 2020-02-14. Energiprestanda 117 kWh/kvm och år.

Renoveringar: 1995-96: Utbyggnad balkonger och inglasning, byte fönster
2001-02: Stamrenovering badrum
2003-04: Trapphus målning och nya säkerhetsdörrar
2007-08: Nya ytterdörrar till cykel- och soprum
2008-09: Nytt övernattningsrum och ny fastighetsskötarlokal
2009-11: Ombyggnad innergårdar och byte av värmekulvert
2012-13: Slutit 3-årigt bredbandsavtal med telia, ny kompoststation vid P-däcket
2014/2015 Åtta tvättmaskiner har bytts ut mot nya
2015/2016 Nya grillar och utemöbler har köpts in för att komplettera de befintliga.
Ny asfaltsbeläggning och breddade p-platser framför kallgaragen.
2016/2017 Ny bastu och relaxavdelning.
Nytt mangelrum i gamla bastuavdelningen.
Avloppsstammarna från bottenplan ut till avloppsnätet har inspekterats och lagats/relineats där behov fanns.
2019 Installerades nytt passersystem där taggar används som nycklar till fastighetens lokaler. Taggarna används även vid bokning av tvättstuga, gästlägenhet, föreningslokal, bastu etc. För att släppa in besökare finns en porttelefon som ringer upp den boendes mobiltelefon.

Föreningen planerar renovering av tak, fasad och ventilation. Genomförandet är planerat till 2022 men inga beslut är ännu tagna.

TV och bredband: Comhem. Analogt grundutbud för TV ingår i månadsavgiften.
För kanalplaner samt prisuppgifter för digital tv, IP-telefoni samt bredband hänvisar vi till www.comhem.se
Bredband: Fast lina. Hastighet: 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften. TV: Föreningen är ansluten till digital-tv. Bredband: Bredband via Comhem.

Parkering: Alla medlemmar har möjlighet att hyra parkeringsplats, separata köer tillämpas för de olika alternativen.
P-plats övre däck: 200 kr/mån
P-plats nedre däck (med motorvärmaruttag): 275 kr/mån
Kallgarage: 400 kr/mån
Varmgarage: 550 kr/mån
MC-garage: 200 kr/mån
(används elstoplen till att ladda el-bil, blir priset högre)

Föreningen har 14 besöksplatser på övre parkeringsdäck. De är belägna längst bort mot Tunnlandsgatan. Avgift: 4 kr/timme eller 30 kr/dygn. På P-däck finns även två bilar från Sunfleet bilpool. Dessa går att hyra med en förmånlig rabatt.

Gemensamma utrymmen: Bastu och Relax:
Bastun ligger bredvid tvättstugorna på Kapplandsgatan 98-100, Bokas allt via app, webben eller via elektroniskt system vid entrén. Bastun går att boka mellan 08-22.

Föreningen har ett "hobbyrum/snickerirum" med arbetsbänk. (Intilliggande rum har pingisbord och lite gymutrustning.)

Övernattningslägenhet finns att hyras. Bokas via app eller webben.

Föreningslokal som går att hyras för en billig peng om man önska ha barnkalas eller dylik.

Cykelrum:
Cykelrum finns att tillgå i intilliggande uppgångar. Är cykelrummet fullt kan man nyttja sig av angränsade cykelrum eller cykelställ på gården.

Biltvätt:
Det finns tre biltvättplatser i föreningen som kan användas för tvätt av alla slags motorfordon. Nyckel till skåp för vattenslangen finns att hämta på expeditionen. Deposition av nyckel kostar 100 kronor. Vattnet är dock avstängt under vinterhalvåret.

Tvättstugor:
Tvättstugorna ligger på Kapplandsgatan 132-134 och 98-100.
Tvättpassen är 3 timmar med en timmes förskjutning för torkrummen.

Måndag - lördag 08.00 - 20.00
Söndag 11.00 - 20.00

Bokas allt via app, webben eller via elektroniskt system vid entrén. Två tvättmaskiner får förhandstecknas per vecka. Om tvättmaskin finns otecknad när tvättpasset börjar, får ytterligare en maskin användas. En torktumlare per tvättpass får bokas i max 3 timmar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning