Funkischarm med högt insynsskyddat läge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gibraltargatan 58

2:a Johanneberg

Kortfakta

Högsta bud:
4 550 000 kr
Avgift:
3 260 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
68 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1940
Adress:
Gibraltargatan 58,
412 58 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Med insynsskyddat ostört läge högt upp i huset och trädens grönska utanför finner ni denna välplanerade och nyrenoverade tvåa som har en härligt ombonad känsla. Lägenheten är ursprungligen en trea och kan enkelt återställas om man önskar. Trevliga sociala ytor i både kök och vardagsrum som inbjuder till umgänge med nära och kära. Generöst ljusflöde från fönster i två väderstreck samt justerbar belysning som skapar rätt stämning när mörkret faller på. Som pricken över i:et finns även en balkong samt fungerade öppen spis! Engagerad förening med stabil ekonomi och i närområdet finns allt man kan tänkas behöva!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober. Golvet kläs av svart klinkergolv och väggarna är målade i färgen Hvit comfort.

Direkt till höger ligger ett stort och trivsamt kök med gott om förvaring, bra belysning med dimmer, köksö samt utrymme för ett matbord för 10 personer. Köksinredning från Kvik med bänkskivor i laminat och stänkskydd i ljus marmor som sträcker sig ända upp till taket. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och utgörs av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, kolfilterfläkt, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Det finns även möjlighet att sätta in kombinerad tvättmaskin/torktumlare om man önskar. Golvet kläs av oljad ekparkett och väggarna är målade i grafitgrå. Två fönster bidrar med ljusinsläpp. Köket var enligt originalritningen uppdelat i kök och sovrum vilket kan återställas om man önskar, se alternativ planlösning.

Vardagsrummet präglas av ett generöst fönsterparti som bidrar med rikligt ljusinsläpp och en fungerande öppen spis. Golvet kläs av oljad ekparkett och väggarna är målade i färgen Hvit comfort. Här kan man inreda med både soffhörna, matsalsbord och övrigt möblemang.

Sovrummet är generöst utformat och har ett rofyllt läge med utgång till lägenhetens härliga balkong med utsikt mot trädens grönska. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord och här finns goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober med belysning. Även här kläs golvet av oljad ekparkett och väggarna är målade i färgen Sommarsnö.

Lägenhetens badrum har helkaklade väggar i vitt och gråmålat mosaikgolv. Inredningen består av wc, vit handfatskommod med två lådor, högt vitt väggskåp, handdukstork samt duschhörna. Bra ljussättning med både väggbelysning och spotlights i taket.

Information Ekonomi

Avgift: 3 260 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,87854%. Andel av årsavgift är 4,88416%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 440 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 190 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gibraltargatan 58, 412 58 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1940

Lägenhetsnummer: 17/1404

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 68 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som 2 rum och kök men är registrerad som 3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: 2022-07-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Berglärkan nr 15. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 26 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Berglärkan är en välskött och trivsam förening som bildades 1998 och föreningen förvärvade då fastigheten Johanneberg 47:15.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en mycket stabil ekonomi där man har gjort stora amorteringar på senare år. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Belåningsgraden enligt den senaste årsredovisningen ligger på 3 999 kr/kvm. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2021 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2026. Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna 2020-01-01 med 10 %. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar men det kan bli aktuellt med en mindre höjning pga ökade kostnader såsom el.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft och självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-12-19. Energiprestanda 166 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2050.
Planer enligt underhållsplan:
2022 målning fasad sydväst
2023 Målning fasad nordost, byte av stuprännor
2025 Nya tvättmaskiner
2026 Nya hisslinor
Urval av utförda renoveringar:
1999 Renoverades fönster.
2002-2003 Rörstambyte.
2004 Elstambyte.
2005 Renovering trapphus och byte till säkerhetsdörrar.
2008: Byte el-ledningar i källare.
2009-2010 Byggnad av nya balkonger.
2014 Installation av nytt portlås.
2014 Spolning rör.
2015 Målning av källare, byte till automatisk tändning/släckning av ljuset, källarförråden byttes från träskiljeväggar till Troax stängselväggar (Gjordes i samband med starten av vindsbygget).
2016 Byggnation av vindslägenheter, nytt plåttak, OVK, byte av termostater samt hissrenovering.
2017 Byte av termostater samtliga radiatorer, byte expansionskärl värmesystem samt målning trapphus och ytterdörr.
2018 Beläggning av sten på baksidan.
2020 LED-belysning trapphus samt ommålning av tvättstuga. Det gamla soprummet gjordes om till cykelrum och rörelsestyrd belysning installerades.

TV och bredband: Tv och fiberbredband via Tele2.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga på entréplan med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum. Det finns även ett låst cykelförråd.


Övrigt: Medlemmarna hjälps åt med trappstädning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning