Såld

Väldisponerad bostad med generöst ljusinsläpp & inglasad balkong

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kapplandsgatan 76

3:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 076 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
66 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kapplandsgatan 76,
414 78 Göteborg
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

Välkomna till denna fina lägenhet med generösa sällskapsytor, modernt och stilrent kök, två fina sovrum och en underbar balkong i soligt läge. Här erbjuds genomgående ljusa ytskikt och vackra golv som ger en bra bas att inreda utefter. Goda förvaringsmöjligheter ges i form av såväl platsbyggda garderober som i en praktisk klädkammare. Här bor ni i en trivsam förening som anordnar aktivitet som man kan delta i så som afterwork, pub quiz men också resor utomlands. Med närhet till kommunikationerna som tar er in till centrala Göteborg på under 15 minuter är detta ett område att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför säkerhetsdörren välkomnas ni in i en inbjudande hall som erbjuder plats för avhängning av ytterkläder samt plats för en hallmöbel. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av klassisk fin stavparkett i ek.

Ett par steg in i lägenheten nås bostadens vardagsrum som erbjuder generösa ytor att umgås med familj och vänner på. Ett otroligt fint ljusinsläpp präglar rummet och sprider sig genom hela bostaden. Rummet erbjuder flera möbleringsalternativ där soffgrupp, tv-bänk, matbord samt övrigt möblemang får plats. Fantastiskt vackert fiskbensparkett klär golvet och på väggarna pryds en vit tapet med mönster. Härifrån har ni direkt utgång till den inglasade balkongen som är en underbar plats året om. Balkongen är försedd med solskydd, uttag för belysning, infravärme samt trälagt golv.

Det tidlösa köket bjuder in till härliga middagar och erbjuder goda ytor för den som tycker om att laga mat. Inredningen är vit med gråvitt matchade kakel och svart bänkskiva i sten. Här ges gott om förvaring i flertalet skåp och i ett praktiskt skafferi. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, glaskeramikhäll, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga högkvalitativa vitvarorna är i rostfritt. Här inne finns gott om plats för ett matbord.

Master bedroom är harmoniskt med härligt ljusinsläpp och utsikt mot innergården. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sidobord. Även här ligger den karaktäristiska ekparketten i fiskbensläggning och väggarna är gråa. I anslutning till sovrummet finns en stor genomgångs-klädkammare som ger gott om förvaringsutrymme. I taket sitter inbyggda spotlights.

Bostadens andra sovrum ligger till vänster om hallen och erbjuder flera möbleringsalternativ och går att inreda som barnrum, kontor eller gästrum. Enhetliga färger på golv och väggar skapar en enkel bas att inreda efter.

Det helkaklade badrummet har ljus kaklade väggar och blåmelerat klinkergolv som har underliggande golvvärme för extra komfort. I taket sitter integrerade spotlights och ett vädringsfönster sprider ett behagligt ljusflöde i rummet. Utrustningen utgörs av wc, dusch med skjutdörrsparti, handdukstork, handfatskommod, badrumsskåp med spegel samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare som förenklar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 076 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,34822%. Andel av årsavgift är 0,34822%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad:
Kostnad för bostadsrättstillägg på befintlig hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad. Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kapplandsgatan 76, 414 78 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1961

Lägenhetsnummer: 25/1202

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 66 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong i ljuvligt söderläge.

Information Förening

Förening: HSB Brf Täppan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 289 lägenheter och 12 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garageplatser. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Besök gärna bostadsrättsföreningen väl informativa hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tappan/.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.
Efter räkenskapsårets utgång höjdes avgifterna med 4% 2021-07-01. Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget. (2021-12-10).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: 1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 renoverades fasaderna.
2017-2018 slipades och lackades entréerna om, breddning av parkeringsplatser. Målning av entrédörrar och träfasader. Modernisering av bokning för gästlägenhet och bastu. Detta sker nu via Aptus
bokningssystem. Gästlägenheten har kompletterats och rustats upp.
2019-2020 Upprustning av föreningens lekplatser, Inköp av nya möbler till gästlägenheten
2020-2021 Stamspolning & Installation av IMD
I övrigt utförs renoveringar och underhåll enligt underhållsplanen.

TV och bredband: Här finns det flera alternativ då fastigheten är ansluten till Comhem samt Ownit fiberLAN, båda två ger möjlighet till bredband, telefoni och tv.
Tele2:
Ett grundutbud för TV ingår i månadsavgiften och detta är en digital TV tjänst från Tele2.
Om du behöver hjälp eller vill uppgradera ditt kanalutbud hänvisar vi er till Tele2.
Ownit:
Bredbandsuppkoppling upp till 1 Gbit/s via LAN ingår i månadsavgiften.
För frågor om andra hastigheter, IP-telefoni och IP-TV hänvisar vi till Ownit's kundtjänst på 08-525 07 300. Eller via deras hemsida.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 180 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 370 kr/månad. Föreningen förfogar även över 17 varmgarageplatser samt 5 MC-garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 883 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad.
Priser gäller fr.o.m. 2021-07-01.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugorna finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Varje tvättstuga har 4 tvättgrupper. Mellan Täppan och Skördens parkeringar finns det 3 stycken tvättplatser för bilen, som de två föreningar delar på. Övernattningslägenheten "Tuvan" hyrs ut till föreningens medlemmar och kan hyras för 200 kr/dygn. Bredvid uthyrningslägenheten ligger föreningens bastu, där finns också ett relaxrum samt tillgång till motionscykel. På Kapplandsgatan 30 finns sedan ett antal år föreningslokalen "Linden".
Trevliga innergårdar med grillplats samt bord och stolar för mysiga kvällar!

Övrigt: Föreningen har IMD som betyder individuell mätning och debitering.
Detta betyder att elen debiteras via avier från föreningen med 3 månaders förskjutning. Därför slipper du som medlem teckna något elabonnemang och heller inte betala en individuell elnätsavgift.
Curves Insight:Varje lägenhet har ett inlogg till Curves Insight vilket är en programvara som man kan se och hålla koll på sin el-förbrukning. Detta är en av fördelarna med IMD.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning