Såld

Välplanerad genomgångslägenhet med stor balkong i soliga sydväst

Louise Didoff
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0762-38 17 17 louise.didoff@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skrittgatan 3A

3:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 051 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
80 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Skrittgatan 3A,
431 32 MÖLNDAL

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade trea med viss utvecklingspotential, möjlighet att forma lite som du vill. Lugnt och naturskönt område samt generösa fönster i två väderstreck ger en ljus och harmonisk bostad där man trivs. Stort och luftigt vardagsrum med utgång till den mysiga balkongen i soligt sydvästligt läge. Stilrent kök med en rymlig matplats med plats för familj och gäster. Två generösa sovrum samt helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte. Goda förvaringsmöjligheter i både garderober samt i klädkammaren. Även ett separat förråd som finns i trapphuset på samma våningsplan. Stabil bostadsrättsförening!

BOSTADENS INTERIÖR:
Innanför ytterdörren möts man av hallen med plats för avhängning samt en rymlig klädkammare. I hallen finns klinker i rostbrun ton och i köket ligger ett ljust klinkergolv i beige ton. I vardagsrummet ligger original parkettgolv i holländsk läggning och i sovrummen en ekparkett.

Stilrent kök med gedigna stommar i original, vita luckor och skåpsfronter samt kakel över diskbänken. Kyl/frys, keramisk spishäll, fläkt samt diskmaskin. Matplatsen har en perfekt placering intill fönstret.

Stort vardagsrum med som kan inredas med soffhörna och matplats. Härligt ljusinsläpp från det generösa fönsterpartiet samt utgång till balkongen i sydvästligt läge som är utrustad med markis.

Huvudsovrummet har gott om plats för dubbelsäng och sängbord samt övriga möbler. Smidigt med god förvaring i garderober.

Det andra sovrummet är lite mindre och kan inredas med tex säng eller soffa samt arbetshörna/bibliotek. God förvaring även här tack vare garderober.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2009-11 och det är helkaklat med klinkergolv i stilrena färgval. Utrustat med dusch, wc, handfat i kommod, spegelskåp samt en tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 051 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv samt bostadsrättstillägg genom Länsförsäkringar.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,4543%. Andel av årsavgift är 0,45434%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Skrittgatan 3A, 431 32 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968

Lägenhetsnummer: 163/1202

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum. Boarea 80 kvm. Areauppgifter enligt föreningens förvaltare.

Balkong/Uteplats: Sydvästligt läge med markis.

Tillträdesdag: 2022-02-01 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Mölndalshus nr 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 239 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Jordbländaren 1 och Gångarten 1 i Mölndals kommun med därpå uppförda 12 stycken byggnader med 239 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Dessutom har föreningen 71 lokaler och 272 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag. Byggnaderna är uppförda 1968. Fastigheternas adresser är Varmblodsgatan 1-5 och 2-4, Kallblodsgatan 2-6, Skrittgatan 1-5 samt Södra Nedanvägsgatan 20-22.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I april 2020 gjordes en årsavgiftshöjning på 3%. I januari 2021 höjdes avgiften med 1 %. Planerad höjning av avgiften 2022 är ca 1% enligt samtal med styrelsen 2021-11-01.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2019-03-20. Energiprestanda 134 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Gjorda renoveringar:
2006 utfördes dränering runt alla fastigheter.
2007 nya entrédörrar.
2008 energideklaration och PCB-inventering.
2009-2011 har stambyte och badrumsrenovering utförts i alla fastigheter.
2011 byte av låssystem samt installation av porttelefoner.
2012 utfördes en radonmätning med gott resultat.
2014 installerades nya säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter och fönstren på söderfasaderna har infodrats. Samma år utfördes även förbättringar av värme och ventilation.
2016 renoverades miljöhusen och inreddes med kärl för sortering av allt avfall
2017 förhandlades det fram ett nytt avtal med ComHem för bredband, tv och IP telefoni
2018 OVK: Rensning och injustering av ventilationssystem
2019 laddstolpar, nya bord och bänkar, trädfällning, uppdatering av radiatorer och skyltar
2020 takrenovering med nya takpannor, byte av råspont, plåtdetaljer och takavvattning. Även solceller installerades.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via ComHem.

Parkering: Föreningen förfogar över 272 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag samt 6 laddstolpar för elbil. Hyran för en p-plats är för närvarande 175 kronor per månad och för en eluttagsplats 200 kronor per månad. Det finns även 26 MC/Mopedplatser att hyra för 50 kronor per månad. Det är separata köer till alla parkeringsalternativ.
Föreningen förfogar över 272 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 131 med eluttag samt 6 laddstolpar för elbil. Hyran för en p-plats är för närvarande 175 kronor per månad och för en eluttagsplats 200 kronor per månad. Det finns även 26 MC/Mopedplatser att hyra för 50 kronor per månad. Det är separata köer till alla parkeringsalternativ. Det finns möjlighet att hyra en tillfällig parkeringsplats för 70 kronor per vecka. Kontakta fastighetsskötaren för parkeringskort.

Övrigt: Föreningen vill i samband med överlåtelse träffa den nya lägenhetsinnehavaren innan godkännandet görs. Träffen sker i föreningens lokaler på deras "Öppet hus" kvällar, torsdagar jämna veckor.

Det genomförs en avflyttningskontroll av alla lägenheter i samband med försäljningen/överlåtelsen. Föreningen anlitar Riksbyggen för denna kontroll och detta bekostas av föreningen. Härigenom kommer föreningen successivt få en god kontroll av lägenheternas status vilket ger den nya Brf-medlemmen större trygghet. Protokollet finns hos säljaren/mäklaren i det fall att besiktningen ägt rum.

Vid besiktningen kontrolleras status på:
- Våtrum: anslutningar av vatten och avlopp, samt fuktmätning
- Ventilation: spisfläkt/kåpa och övriga frånluftssug
- Värme: termostaters funktion, radiatorers status
- Vatten: blandare i dusch, badkar, tvättställ och kök
- Avlopp: disklåda och brunnar
- Elanläggning: Vägg- och takkontakter
- Balkong
- Eventuella ombyggnader utförda av lgh-innehavaren

Avflyttningskontrollen skall om möjligt utföras när lägenheten är tom. Uppkomna fel och brister skall vara åtgärdade inom 30 dagar från besiktningsdatum.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Åby

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till populära Åby! Ett lugnt område sydväst om Mölndals centrum, med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6, E20 och Söderleden. Stadsdelen består av en blandad bebyggelse med såväl flerbostadshus som radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd nås Mölndals centrum, med sin nybyggda shoppinggalleria och ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en idrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall och bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet som är Sveriges näst största travbana.

Kommunikationerna i området är goda med flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För den som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön, som båda bjuder på härliga promenadvägar och badplatser.

Här i Åby finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning