Såld

Välplanerad bostad med solig balkong & mycket potential

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rubingatan 30

3:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 448 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
68 kvm
Våning:
1, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Rubingatan 30,
421 53 VÄSTRA FRÖLUNDA
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Beskrivning

I omtycka och gemytliga Tynnered finner ni denna charmiga bostad med bevarade original golv, stuckaturer, balkong i underbart solläge samt två fina sovrum. Bostaden erbjuder ett härligt ljusinsläpp i samtliga rum från stora fönster partier. Socialt och generöst vardagsrum som bjuder in till umgänge med familj och vänner. Här bor ni i ett trevligt område med närhet till kollektivtrafiken, livsmedelsbutiker, lekplatser och endast fem minuter från Frölunda Torg och dess stora utbud!

Lägenheten som säljs av Allmänna arvsfonden säljs med en friskrivningsklausul. Detta innebär att man som köpare inte kan göra några anspråk mot säljaren efter köpet på grund av fel eller brister. Köparen har själv ansvar för att genomföra en besiktning av lägenheten före ett köpekontrakt undertecknas. Vi ger därför möjlighet till alla intressenter att efter den inplanerade visningen genomföra besiktning. Lägenheten får inte heller säljas på förhand utan måste gå till budgivning, därför undanbes förhandsbud.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren möts ni av en väl tilltagen hall med goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober samt plats för avhängning av ytterkläder.

Ett par steg in i lägenheten genom stora skjutdörrar når ni det ljusa vardagsrummet som är generöst i sin storlek med goda ytor att umgås med familj och vänner. Vackert bevarat golv och ljusa väggar för en enhetlig bas. Härifrån har ni direkt utgång till den härliga balkongen i soligt läge. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsalternativ där såväl soffgrupp, matbord, avlastningsmöbel samt tv-bänk får plats. I taket finns en fin takrosett och stuckaturer.

I anslutning till vardagsrummet finns det större av dem två sovrummen. Här inne ges ett fint ljusflöde från fönsterpartier och den goda ytan ger plats för dubbelsäng, sidobord samt garderober. Även här inne finns bevarade detaljer som utgör sig i fina stuckaturer och takrosett.

Bostadens andra sovrum ligger i andra delen av lägenheten. Här inne finns det plats för säng, skrivbord alternativt byrå. Förvaring ges i platsbyggda garderober.

Köket är charmigt original med gott om förvaring och arbetsyta. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn, kombinerad kyl och frys samt en extra mindre kyl. Ett stort öppningsbart fönster bidrar med underbart ljus och vädringsmöjligheter.

Det helkaklade badrummet är modernt och fräscht med vitt kakel och klinkergolv i en beige ton. Inredningen utgörs av vägghängd-wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, badkar samt handdusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 448 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Ett obligatoriskt tillägg om 616 SEK/mån tillkommer för värmeavgift.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,9868%. Andel av årsavgift är 0,19853%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Rubingatan 30, 421 53 VÄSTRA FRÖLUNDA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1967

Lägenhetsnummer: 122/0122

Våningsplan: Våningsplan 1. Ej hiss.

Storlek: 3 rum varav 2 sovrum. Boarea 68 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Riksbyggens brf Göteborgshus Nr 31. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 485 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Tynnered 14:1-3 med adress Rubingatan 1-48, samt arrenderar stadsägorna Tynnered 761:687 och Önnered 762:10, P-plats-mark. På fastigheterna har 1967-98 uppfört bostadshus med 485 lägenheter. Under 2003 har en lokal byggts om till lägenhet. Föreningen har totalt 485 lägenheter.

Föreningens ekonomi: Stark och solid förening som är lågt belånad.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är försäkrad i Folksam.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-09-20. Energiprestanda 161 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: 2009 Föreningens balkonger har renoverats.
2015/2016 utfördes upphandling av nytt styr- och reglersystem för värme, varmvatten och ventilation som kommer installeras i parallellt med stambytet.
2016 installerades nytt låssystem för lägenheter och gemensamhetslokaler.
2015-2018 Stambyte och badrumsrenovering har genomförts med mycket fina badrum med hög standard som resultat.
2019 Föreningen har målat om trapphusen samt uppgraderat belysningen. Annars har föreningen gjort de flesta stora och tunga renoveringar och har trots detta idag fortfarande en låg belåningsgrad.

Planerade arbeten:
Ca 2021 Nya elsystem i samtliga lägenheter.
Ca 2025 Utredningar och studier startar kring solceller på taken. Kommer sannolikt ske samtidigt som taken renoveras.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget om leverans av bredband 100/10 Mbit fiberlan till samtliga lägenheter. Även kostnadseffektiv IP-telefoni samt TV via bredbandsuttaget erbjuds.
Abonnemang tecknas av medlemmen själv genom Bredbandsbolagets kundservice. Tel. 020-71 00 70.

Parkering: I föreningen finns 3 garage med sammanlagt 450 st platser.
I föreningen finns 3 garage med sammanlagt 450 st platser.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gästlägenhet med fullutrustat kök, kylskåp, TV samt 5 bäddar. Praktiskt om man får många gäster. Lägenheten bokas på Fastighets- eller styrelseexpeditionen och priset är i dagsläget 150 kronor per dygn. (2020).
Varje gård är utrustad med minst en berså med tillhörande grill, fritt att använda för medlemmar fina sommareftermiddagar (och andra årstider om man vill).Det finns även två boulebanor, framför allt nyttjade av "boulegänget" men den som vill är naturligtvis välkommen att spela.

Övrigt: För att öka trivseln organiseras årligen olika aktiviteter för medlemmarna. Se föreningens hemsida för mer information; www.gbghus31.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning