Såld

Insynsskyddad lägenhet med stor balkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sagogången 46

1:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 924 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
45 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Sagogången 46,
422 45 HISINGS BACKA

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte

Beskrivning

Med ett bekvämt läge en halv trappa upp, ligger detta ljusa boende med en stor härlig balkong. Här bjuds på en lägenhet där man får sätta sin egen prägel. Ett stort plus är det nyrenoverade badrummet som gjordes i samband med föreningens stambyte. Stort allrum med plats för soffgrupp och umgänge och härliga fönsterpartier som sprider ljus genom lägenheten. Rymlig klädkammare och källarförråd för praktisk förvaring. Uteplats vid entrén finns också mot innergården.

Många likadana lägenheter bygger ett sovrum invid köket, vänligen se alternativ planritning.

Stabil förening i lugnt läge, det även finns gym och bastu för de boende. Närhet till det mesta såsom Selma Lagerlöfs torg, mataffär, samt mycket goda kommunikationer till staden med omnejd. Även Bäckebols köpcentrum ligger inom rimligt avstånd med bil eller andra kommunikationer.

Välkommen till en välplanerad lägenhet med ett mycket tyst läge utan trafik.

Entré: Vi kommer in i den längsgående hallen. Här är det fräscht med laminatgolv och ljusa väggar. Avhängningsmöjligheter genom en hatthylla vid dörren och en stor klädkammare längre fram. Säkerhetsdörr installerad 2004.

Badrum: Vidare i hallen finner vi badrummet. Nyrenoverat och stambytt. Det finns dusch, toalett samt handfat med badrumsskåp ovan.

Vardagsrum: Här finns gott om utrymme för valfritt möblemang. Från vardagsrummet når vi den stora balkongen som löper längs med hela lägenheten. Här möjliggörs soltimmar hela dagen.

Kök: Köket nås från vardagsrum och hall. Äldre standard.

Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 924 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband samt IP-telefoni (ej samtalskostnad).

Andelstal: Andel i föreningen är 0,12924%. Andel av årsavgift är 0,12924%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 180 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 30 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sagogången 46, 422 45 HISINGS BACKA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968

Lägenhetsnummer: 70

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss. Våningsplan 2 av 2.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 45 kvm.

Tillträdesdag: 2021-12-29 00:00:00

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Sagogången. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 506 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Sagogången innehar fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405 med tomträtt. De större tomträttsavtalen löper ut 2027. Fastighetens adress är Sagogången 1-57 samt 2-54 i Hisingsbacka.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Under 2019 och 2020 höjdes avgifterna med 4% med anledningen av den allmänna prisutvecklingen och stamprojektet. Föreningen har brutet räkenskapsår så budgetplaneringen görs i maj. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-10-20).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheterna är fullvärde försäkrad via Länsförsäkringar. Föreningen har från 1 juli 2021 tecknat kollektivt bostadstillägg för sina medlemmar.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 148 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen har inga större planerade renoveringar den närmsta tiden.
Gjorda renoveringar:
2003 byte av fönster samt säkerhetsdörrar till alla lägenheter
2012 renoverades svalgångar, balkonger, trapphus och elcentraler. Samma år upprustades lekplatserna. Reparation av garageportar, fläktar, torkskåp, torktumlare, tvättmaskiner. Målning av träfasader på vissa byggnader. Nya fönster, balkongdörrar och nya säkerhetsdörrar.
2014-2015 utfördes montering av ny takbeläggning/tjärpapp samt byte av takrännor och stuprör har genomförts på samtliga hus.
2017-2018 projektering för stambyte av fastigheternas VA- och elstammar samt upphandling av entreprenörer.
November 2018-maj 2019 utfördes byte till ett digitalt låssystem för både för lägenhets- och allmänna dörrar.
2019 utfördes grundförstärkningar på två fastigheter.
2020 Stambyte badrum och våtrumsrenovering.
2021 Byte av allmän belysning till LED.

TV och bredband: Tv via Tele2 samt bredband via Bredband 2, fiberhastighet 200/200 Mbits/s ingår i avgiften. Om man önskar 1000/1000 Mbits/s kan detta tecknats mot ett tillägg på 99kr/månaden som faktureras direkt till varje hushåll. TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Bredband: Bredband. Leverantör: ComHem.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 132 garage och 338 parkeringsplatser. Parkeringsplats utan el kan hyras för ca 155 kr/mån. Garageplats (kallgarage) kan hyras för ca 275 kr/mån. MC-plats kan hyras för ca 130 kr/mån. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det är ett lite annorlunda kösystem där man först sätter upp sig på kö sen får man information om när en plats blir ledig och då måste man göra en intresseanmälan inom en viss tid, därefter blir de som har stått i kö längst erbjuden en plats.
Parkeringsplats utan el kan hyras för ca 155 kr/mån, finns lediga platser. Garageplats (kallgarage) kan hyras för ca 275 kr/mån, kö. MC-plats kan hyras för ca 130 kr/mån, kö. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860.

Avgiftsbelagd besöksparkering finns på Klintåsgatan, utefter Sagogatan och på Backa Kyrkogata.

Gemensamma utrymmen: I varje uppgång finns både cykel- och barnvagnsförråd. I föreningen finns tillgång till tvättstuga, torkrum, grovtvättstuga, bastu, boulebana, motionsrum och vävkammare samt miljöhus för avfall.
Gym finns även utan extra kostnad men det är för närvarande tillfälligt stängt pga Corona-pandemin.

Övrigt: Brf Sagogången är en aktiv förening som anordnar gymnastik, fotbollspel, julfester, poängpromenader och boulespel. För mer information se hemsida: www.sagogangen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning