Såld

Välplanerad bostad med balkong i skönt läge

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ernst Torulfsgatan 19A

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 095 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
49,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1948/1991
Adress:
Ernst Torulfsgatan 19A,
41673 Göteborg
Välkommen att kontakta Benjamin
Välkommen att kontakta Benjamin

Beskrivning

I Munkebäcks mysiga kvarter ligger denna charmiga tvåa med balkong! Bostaden erbjuder välplanerade kvadratmeter och en genomgående planlösning som ger ett underbart ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås bostadens fantastiska balkong med sköna soltimmar. Köket är stilrent, modernt och välutrustat med matplats för goda middagar i vänners sällskap. Den unika kombinationen av grönska och närheten till stadskärnan gör Munkebäck så attraktivt. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Golvet kläs av klinker som renoverades 2016 och väggarna är tapetserade i vitt. Från hallen nås bostadens samtliga rum och knyter samman lägenheten.

Vardagsrummet är luftigt och lättmöblerat. Här bidrar fönsterpartierna till ett härligt ljusinsläpp och härifrån har ni direkt anslutning till lägenhetens inglasade balkong med sydväst-läge. Vardagsrummet kan med enkelhet inredas med soffhörna tillhörande soffbord, matsalsbord samt övrigt möblemang. Golvet kläs av ekparkett som är lagt 2016 och väggarna är tapetserade i vitt.

Bostadens sovrum är harmoniskt och här inne får dubbelsäng och tillhörande sängbord plats. Här ges goda förvaringsmöjligheter i de platsbyggda garderoberna med skjutdörrar i spegelglas. Golvet kläs av ekparkett från 2016 och väggarna är tapetserade i en fin beige ton. Härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna skapar karaktär.

Bostaden har ett hemtrevligt kök som totalrenoverades 2018 med vit inredning från Kvik. Här ges generösa arbetsytor med ovanliggande stänkskydd i vitt kakel för den som tycker om att laga mat. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd mikro, inbyggd ugn, fläkt samt kyl och frys från BOSCH. Golvet kläs i mörk klinker och väggarna målade i vitt. Här får ett matbord för trevliga middagar med vänner och familj plats.

Det helkaklade badrummet från 2019 har mörkt klinkergolv och vitt samt grått kakel på väggarna. För extra komfort erbjuds härlig golvvärme. Inredningen består av WC, kommod, spegelskåp samt duschhörna. Här ges ett fint ljusinsläpp från fönstret.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 095 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,56785%. Andel av årsavgift är 0,56785%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 265 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ernst Torulfsgatan 19A, 41673 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1948/1991. Nya delen av huset från 1991.

Lägenhetsnummer: 42/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 49,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: HSB Brf Arborraren i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 142 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Arborraren bildades 1948 och består av 102 lägenheter som byggdes 1948 samt tillbyggnader på ytterligare 40 lägenheter 1990-91. Föreningen består av 6 huskroppar, adresserade Ernst Torulfsgatan 13-23 udda nummer. Föreningen tillhör SDN Härlanda. Området går under namnet Munkebäck men kallas också ibland för Vidkärr eller Kålltorp. Föreningens fastighet upplåts med tomträtt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Föreningen höjde avgiften med 1 % årsskiftet 2021/2022.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Vid köp av bostad i föreningen måste bostadsrättsinnehavaren äga minst 10 % för att bli godkänd.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2018-12-19. Energiprestanda 121 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen planerar att renovera tak inom en femårsperiod.
Urval av utförda renoveringar.
1991 gjordes tillbyggnader på 40 lägenheter. I de gamla delarna av husen byttes el-stigare samt V/A-stammar i kök och badrum. Man renoverade även kök och badrum, fönster samt tak.
2006 renoverades källartrappor och torkrum i tvättstuga målades.
2008 energideklarerades huset och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2010 tvättades fasad och balkonger. Under samma år byttes samtliga termostater och nya ventiler installerades som en radonåtgärd.
2011 spolades avloppsstammar.
2011-2012 målades trappuppgångar.
2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och balkonger besiktigades.
2014 utfördes målning av plåtdetaljer samt en mindre injustering av ventilationen.
2015 byttes entrédörrar samt porttelefon. Under samma år målades plåttaken.
2016 utfördes OVK samt fläktutbyte i gamla delen. Samma år utfördes även radonåtgärder och mätningar i gamla delen. Golv i miljöhusen slipades och lackades och linjer på P-platser målades om.
2017 byttes hissarna i nr 15, 17, 19 & 21 samt ventilationsarbete med fläktbyte och OVK i nya delen utfördes. Linjer på p-platser målades om.
2018 utfördes en ny energideklaration.
2021 balkongerna på den gamla delen byggdes ut/glasades in. Reparationer av avloppsrör har genomförts.


Då fastigheten i den gamla delen byggdes under 40-talet finns det blåbetong i konstruktionen, främst i ytterväggarna. Från 2010 och framåt har styrelsen arbetat intensivt med att se över och förbättra förutsättningarna avseende ventilationsfrågor och hålla lägenheternas radonvärde under riktvärdet.

TV och bredband: Tv via Tele2, basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Fiberbredband via Telenor. Föreningen har ett kollektivt gruppavtal gällande bredband 250/100 Mb (inkl fast telefon) och router (frakt 96kr). Tecknas och bekostas separat - ca150kr/mån. Bredband går även att teckna med Tele2.

Parkering: Föreningen innehar 36 parkeringsplatser för uthyrning till medlemmar. För närvarande är det ca sex års väntetid på en plats. I övrigt är det gratis parkering längs gatan utmed. Flera fria parkeringsplatser finns också på Bromeliusgatan, bakom Ernst Torulfsgatan 9 och vid gaveln på Ernst Torulfsgatan 7. Betalparkering finns också bortanför Ernst Torulfsgatan 25.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, bibliotek, ett gym (beläget i källaren i hus 15), däckrum (beläget i hus nr 23) samt två miljöhus för sortering av sopor. Det finns även en gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, en tvättmaskin för mattor, torktumlare och torkrum. Tider finns tillgängligt alla dagar i veckan mellan 8-21.
Övernattningsrum finns i källaren i hus 21 för medlemmar i föreningen att hyra till sina gäster eller släktingar. Rummet kostar 250 kr per natt och kan hyras max 6 nätter i sträck. Ytan är på ca 22 kvadratmeter och det finns en bäddsoffa samt två sängar. Där finns kylskåp, vattenkokare och kaffebryggare. Toalett finns tvärs över korridoren men det finns ingen tillgång till dusch.
I föreningen finns flera gemensamma innergårdar med utemöbler och grill.
Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Föreningen har även en frivillig trädgårdsgrupp för de som är intresserade.

Övrigt: Föreningen har mycket informativ hemsida www.hsb.se/goteborg/arborraren. Där finns t.ex. årsredovisningar, Arborrarbladet, information om sophantering, allmänna regler samt tidigare renoveringar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning