Snart till salu

Välplanerad bostad med balkong i skönt läge

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ernst Torulfsgatan 19A

2:a Munkebäck

Kortfakta

Avgift:
4 095 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
49,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1948/1991
Adress:
Ernst Torulfsgatan 19A,
41673 Göteborg
Välkommen att kontakta Benjamin
Välkommen att kontakta Benjamin

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på benjamin.vidovic@lundin.se.

I Munkebäcks mysiga kvarter ligger denna charmiga tvåa med balkong! Välplanerade kvadratmeter och en genomgående planlösning som ger ett underbart ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås bostadens fantastiska balkong med sköna soltimmar. Stilrent, modernt och välutrustat kök med matplats för flera personer.

Den unika kombinationen av grönska och närheten till stadskärnan gör Munkebäck så attraktivt. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat gym, mataffärer, en fiskbil, systembolag, konditori och apotek. Goda kommunikationer med 1:ans och 5:ans spårvagn som har hållplats endast 200 meter bort och snabbt tar er in till stadens puls.

Information Ekonomi

Avgift: 4 095 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,56785%. Andel av årsavgift är 0,56785%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 265 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ernst Torulfsgatan 19A, 41673 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1948/1991. Nya delen av huset från 1991.

Lägenhetsnummer: 42/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 49,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Arborraren i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 142 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Arborraren bildades 1948 och består av 102 lägenheter som byggdes 1948 samt tillbyggnader på ytterligare 40 lägenheter 1990-91. Föreningen består av 6 huskroppar, adresserade Ernst Torulfsgatan 13-23 udda nummer, postadress 416 73 Göteborg. Föreningen tillhör SDN Härlanda. Området går under namnet Munkebäck men kallas också ibland för Vidkärr eller Kålltorp. Föreningens fastighet upplåts med tomträtt.

Föreningen har mycket informativ hemsida, där finns t.ex. årsredovisningar, Arborrarbladet, information om sophantering, allmänna regler samt tidigare renoveringar.
http://www.hsb.se/goteborg/arborraren.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.
Föreningen höjer avgiften med 1 % i årskiftet 2021/2022.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2018-12-19. Energiprestanda 121 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: 1991 byttes el-stigare, samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt fönster. Samma år renoverades tak.
2006 renoverades källartrappor och torkrum i tvättstuga målades.
2008 energideklarerades huset och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2010 tvättades fasad och balkonger. Under samma år byttes samtliga termostater och nya ventiler installerades som en radonåtgärd.
2011 spolades avloppsstammar.
2011-2012 målades trappuppgångar.
2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och balkonger besiktigades.
2014 utfördes målning av plåtdetaljer samt en mindre injustering av ventilationen.
2015 byttes entrédörrar samt porttelefon. Under samma år målades plåttaken.
2016 utfördes OVK samt fläktutbyte i gamla delen. Samma år utfördes även radonåtgärder och mätningar i gamla delen. Golv i miljöhusen slipades och lackades och linjer på P-platser målades om.
2017 byttes hissarna i nr 15, 17, 19 & 21 samt ventilationsarbete med fläktbyte och OVK i nya delen utfördes. Linjer på p-platser målades om.
2018 utfördes en ny energideklaration.
2021 balkongerna på den gamla delen byggdes ut/glasades in. Reparationer av avloppsrör har genomförts.


Föreningen planerar att renovera tak inom en femårsperiod.

Då fastigheten i den gamla delen byggdes under 40-talet finns det blåbetong i konstruktionen, främst i ytterväggarna. Från 2010 och framåt har styrelsen arbetat intensivt med att se över och förbättra förutsättningarna avseende ventilationsfrågor och hålla lägenheternas radonvärde under riktvärdet. Under hösten 2017 har föreningen fortsatt att se över och förbättra ventilationen i den gamla delen med gott resultat.

TV och bredband: Kabel-tv levereras via Com hem och basutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras av Bredbandsbolagets fiberLAN-system. I den ingår bredband 250/100 Mb (inkl fast telefon) och router (frakt 96kr). Tecknas och bekostas separat - 160:-/mån via föreningens gruppavtal. Bredband går även att teckna med Comhem.

Parkering: Föreningen innehar 36 parkeringsplatser för uthyrning till medlemmar. För närvarande är det ca fyra års väntetid på en plats. I övrigt är det gratis parkering längs gatan utmed. Flera fria parkeringsplatser finns också på Bromeliusgatan, bakom Ernst Torulfsgatan 9 och vid gaveln på Ernst Torulfsgatan 7. Betalparkering finns också bortanför Ernst Torulfsgatan 25.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd i källaren.
Tvättstuga i källaren (2 st tvättmaskiner, en tvättmaskin för mattor, torktumlare, och torkrum). Tider finns tillgängligt alla dagar i veckan mellan 8-21.
Övernattningsrum finns i källaren i hus 21 för medlemmar i föreningen att hyra till sina gäster eller släktingar. Rummet kostar 250 kr per natt och kan hyras max 6 nätter i sträck. Ytan är på ca 22 kvadratmeter och det finns en bäddsoffa samt två sängar. Där finns kylskåp, vattenkokare och kaffebryggare. Toalett finns tvärs över korridoren men det finns ingen tillgång till dusch.
Ett gym är byggt i källaren i hus 15.
Det finns ett litet bibliotek där medlemmar kan låna böcker.
Däckrum finns beläget i hus nr 23.
Föreningen har 2 st miljöhus för sortering av sopor.
I föreningen finns flera gemensamma innergårdar med utemöbler och grill.
Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Föreningen har även en frivillig trädgårdsgrupp för de som är intresserade.

Övrigt: Vid köp av bostad i föreningen måste bostadsrättsinnehavaren äga minst 10 % för att bli godkänd.
Juridisk person godkänns ej som medlem.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning