Funkischarm & västerbalkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Fredriksdalsgatan 12A

2:a Fredriksdal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 395 000 kr
Avgift:
3 191 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
49,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Fredriksdalsgatan 12A,
412 65 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Rofyllda Mölndalsån alldeles bredvid
Rofyllda Mölndalsån alldeles bredvid
Välsorterade ICA Maxi bara ett stenkast bort
Välsorterade ICA Maxi bara ett stenkast bort
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

Näst högst upp i huset med rikligt ljusinsläpp finner ni denna välplanerade tvåa med totalrenoverat kök från 2020, stamrenoverat badrum från 2005 med tvättmaskin samt härlig 50-talscharm där många originaldetaljer är bevarade. Fiskbensparkett, gjutjärnsradiatorer och fönsterbänkar i marmor är några av attributen som bidrar till själen i detta hem. Härlig balkong i fritt västerläge ger många soltimmar och fin utsikt med grönska utanför fönstren förhöjer trivseln ytterligare. Den gemensamma uteplatsen är väldigt gemytlig och erbjuder grillning och avkoppling i rofylld miljö.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet präglas av fina femtiotalsattribut som fiskbensparkett, gjutjärnselement och fönsterbräde i sten. Härifrån är det utgång till den härliga balkongen som har högt läge där man kan njuta av västersolen och de gröna omgivningarna. Vardagsrummet är lättmöblerat och inbjuder till olika möbleringsalternativ.

Trivsamt kök med ljus matplats och grönskande utsikt. Köket renoverades 2020 med köksinredning i vitt från Ikea, bänkytor i mörkgrå laminat och stänkskydd i vitt marmorerat kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll (Bosch), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion och självrengöring (Bosch), kolfilterfläkt (Bosch), inbyggnadsmikro (Bosch), diskmaskin (Samsung) samt kyl med frys (Samsung). Golvet kläs av ekparkett och väggarna har vit tapet.

Rogivande sovrum med tyst läge mot parken. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter finns i en inbyggd skjutdörrsgarderob. Trägolv och vita väggar.

Helkaklat badrum som renoverades av föreningen 2005 med grått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning och tillhörande skåp, handdukstork, duschhörna med vikbara glasväggar samt tvättmaskin (LG).

I föreningen finns gästlägenhet, bokningsbart biljardrum och bastu att tillgå. Fint område med bra grannar, många barnfamiljer, lekplats i parken och förskola i närheten. För dig med bil erbjuds gratis parkering i området och för den som vill åka kollektivt når du knutpunkten Korsvägen på endast fyra minuter med spårvagn. Stora livsmedelsbutiker såsom Willys och Ica Maxi når du med promenadavstånd från bostaden. För den träningsintresserade finns Nordic Wellness och Fysiken i närheten liksom Safjällets naturreservat med ett cirka 2,5 km långt elljusspår. Här bor ni i ett lugnt område med närhet till stadens puls - helt enkelt det bästa av två världar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 395 000 kr

Avgift: 3 191 kr/månad. I avgiften ingår vatten och kabel-tv. Obligatoriska tillägg tillkommer avseende värme 542 kr, balkongtillägg 78 kr samt bredband 105kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,45811%. Andel av årsavgift är 0,44392%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Fredriksdalsgatan 12A, 412 65 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1950

Lägenhetsnummer: 41/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum. Boarea 49,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Göteborgshus nr 13. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 192 lägenheter och 4 lokaler.

Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 13 innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 39:1 med därpå uppförda bostadshus. Fastighetens adress är Falkenbergsgatan 9-13, Fredriksdalsgatan 6-12 samt Brynolfsgatan 1-3. Föreningens tomträttsavgäld löper på 10 år och gäller till år 2028.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Borätt Forum. Föreningen har brutet räkenskapsår. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Styrelsen håller koll på sina kostnader med tanke på räntenivåer och inflation, dock har föreningen låg belåning vilket är positivt (2022-09-13).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen tillåter delat ägande med minsta andel 10 %.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-05-16. Energiprestanda 133 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer underhållsplan.
Inom de fem närmaste åren avser vi att göra följande större periodiska arbeten enligt underhållsplan.
– Utredning av eventuellt byte av låssystem till ett modernt elektriskt (iLoq) samt eventuellt byte av samtliga entréportar, porttelefoni samt yttre källardörrar.
– Översyn av parkanläggning inklusive stensättningar.
– Översyn av horisontella avloppsstammar i bottenplatta.
– Översyn av kulvertar mellan huskropparna samt värmesystem i övrigt.

Genomförda renoveringar:
1985 Byte till aluminiumfönster, (ej källarplan). Byte till säkerhetsklassade lägenhetsdörrar.
1995 Fasadreparationer Brynolfsgatan 3.
1996 Omdragning av elledningar i lägenheter (kök samt badrum).
2001 Renovering yttertak.
2004-2006 Stamrenovering.
2007 OVK - Obligatorisk VentilationsKontroll. Fjärrvärmestyrning.
2008 Uppgradering värmereglersystem. Dränering dagvatten.
2008-2009 Balkongombyggnad.
2009 Fasadreparationer Brynolfsgatan 1, Fredrikdalsgatan 12. Asfaltering 40 % av ytan. Anläggning av miljöstationer. Dagvattenledningar utmed huskroppar. Putsning av fasadpartier
2010 Iordningsställande av parken
2011 Målning av källarfönster, portar, dörrar samt en del ventilationsrör och trappräcken. Ny cirkulationspump (Falkenbergsgatan 13). Samma år renoverades även gästlägenheten.
2012 Upprustning av föreningens grillplats.
2013 Garageportar.
2015 Ommålning av föreningens alla trapphus. Markkompletteringar, fasadkompletteringar.
2016 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll).
2016-17 Entrédörrar samt kodlås.
2017-2018 Utvecklat värmesystemet med ny värmeväxlare samt reglersystem.
2018-2019 Balkongtvätt, underhåll av entrétrappor samt övrigt löpande underhåll.
2020 Utfördes spolning av samtliga avloppsrör.
2021 Dränering / isolering baksida Brynolfsgatan 1.
2022 Renovering entrétrappor längs med Fredriksdalsgatan 6, 8 och 10, renovering av träslöjdslokaler samt ny el i källaren på Falkenbergsgatan 13.

TV och bredband: Tv via Telia och Bredband2. Föreningen har ett kollektivt avtal gällande fiberbredband via Bredband2, 1000/1000 Mbit/s, ingår som ett obligatoriskt tillägg om ca 105 kr/månad.

Parkering: Avgiftsfri 24h parkering utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 garageplatser, 12 MC-garage och 44 parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö om ca 5 år. Kostnad för att hyra en plats är ca 650 kr/mån för garage, ca 400 kr/mån för parkeringsplats samt 129 kr/mån för MC-plats. Föreningen är under behandling av bygglov för ytterligare parkeringsplatser och intresset om boendeparkering förfrågas bland medlemmarna.

Gemensamma utrymmen: Det finns åtta stycken tvättstugor i föreningen belägna på: Fredriksdalsgatan 8 A, Brynolfsgatan 1 C, Falkenbergsgatan 9 C 11C samt 13 C. Tvättstugorna är modernt utrustade med snabba tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och manglar. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna. Mangelrum med stenmangel intill tvättstugan (Br 1C och Falk 13). Därav är tvättmöjligheterna väldigt goda i föreningen.

Bastu och relaxavdelning, bokningsbar (Fredriksdalsgatan 8 A). Fritidsrum med bla. biljard, fussball och dart (Fredriksdalsgatan 8 A). Samlingslokal med porslinsförråd och kök, rymmer ca 50 personer. (Fredriksdalsgatan 6 C). Lokalen kan hyras för 300 kr/dag. En vävsal och tre stycken nyrenoverade snickerilokaler för hobbyarbeten utrustade med snickarbänkar (Fredriksdalsgatan 10 A, Falkenbergsgatan 13 B samt Brynolfsgatan 3 C). Gästlägenhet som kan hyras av medlemmar (Fredriksdalsgatan 12 C, ca 300kr/natt). Lägenheten består av ett rum med kokvrå, hall och badrum. Sex bäddar (en dubbelsäng och en bäddsoffa samt två hopfällbara sängar). Det finns även cykelförråd samt moderna miljöstationer för källsortering.


Den gemensamma parken ligger skyddad innanför huskropparna och bildar en ljuvlig oas för rekreation och lek alla dagar om året. På sommaren är parken full av gröna träd och vackra blommor i varierad flora med allt från majestätiska hundraåringa träd till små tusenstjärnor.

Skötseln har lagts ut på entreprenad men det finns medlemmar som bildat en trädgårdsgrupp och ser till att rabatterna blommar. Man får gärna njuta av de frukter och bär som parken erbjuder.

Tre grillplatser vara den stora utgör centrum i parken. Den är utrustad med tre murade grillar, parasoller och gedigna och bekväma möbler. Sittplatser och bord finns för ca tjugo personer. Därtill finns det runt om i parken andra trädgårdsmöbler utställda. Intill grillplatsen finns en lekplats för de mindre med rutschkana, sandlåda och gungor.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.goteborgshus13.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslag


Välkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden
Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda
Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid. I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga
Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden
Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven
Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem
Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden
Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg
De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten
Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning