Välkommen till

Raketgatan 15

3:a Norra Guldheden

Ett fantastiskt boende i ett av Göteborgs högst belägna områden

Ett fantastiskt boende i ett av Göteborgs högst belägna områden med ursprung från Bomässan 1945 - Bo bättre. 80 välplanerade kvm, badrum och gäst-wc samt en hänförande utsikt. Varsamt renoverad lägenhet i genomgående fint skick & fräscha materialval som klingar fint med husets ursprung och som snyggt bryts av med originaldetaljer så som djupa fönsternischer i kalksten samt flertalet platsbyggda garderober.

Läs hela beskrivningen
Alexander
ansvarig mäklare
Alexander Jelicic
Fastighetsmäklare
0736-58 24 94 alexander.jelicic@lundin.se
Nicklas
assisterande mäklare
Nicklas Arnesson
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Alexander
ansvarig mäklare
Alexander Jelicic
Fastighetsmäklare
0736-58 24 94 alexander.jelicic@lundin.se
Nicklas
assisterande mäklare
Nicklas Arnesson
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på alexander.jelicic@lundin.se.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Välkomnande hall med vackra originalsnickerier, ekparkett på golvet och tapetserade väggar. Redan här slås man av den generösa takhöjden vilket gör att hela lägenheten upplevs ljus och rymlig. Fri avhängning har ni direkt till höger samt flertal platsbyggda garderob för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med vackert burspråk samt djup nisch som släpper in rikligt med ljus. Våningsplanet bjuder på en magnifik vy över staden - här kan ni njuta - dag som kväll. God plats för både sällskapsdel samt matsalsdel. På golvet ser ni ett vackert parkettgolv i holländsk läggning.

Bostadens två sovrum som båda är väl tilltagna har utrymme för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. I sovrummet till höger finns en platsbyggd garderob samt två fristående dubbelgarderober vilket skapar goda förvaringsmöjligheter. På golvet har ni originalparkett och väggarna är ljusa. Sobra ytskikt som gör det enkelt för er att sätta en egen prägel i bostaden med möbler och textiler.

Mellan de två sovrummen har ni en passage med flertalet platsbyggda garderober med tillhörande överskåp som ger lägenheten ytterligare förvaringsutrymme.

Totalrenoverat kök i klassisk L-form, flertalet skåp och lådor ger goda förvaringsmöjligheter för specerier och porslin. Skåpsluckor och lådor i en vacker vit färg tillsammans med vitt kakel ovanför den rejäla bänkskivan i en ljus nyans. Köket är utrustat med inbyggnadshäll, ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vackert bevarat brädgolv. Här finns plats för matbord. Rikligt ljusinsläpp med spektakulär utsikt.

Helkaklat och tidlöst badrum med vitt kakel på väggarna och klinkers i en ljusgrå nyans på golvet. Inredningen består av wc, kommod, spegelskåp, stort badkar, handdukstork samt ett praktiskt fönster.

I anslutning till hallen finns även en fräsch nyrenoverad gästtoalett utrustad med wc, tvättställ samt spegelskåp.

Lite info om huset från säljaren:
Gemensam piskvind med oslagbar utsikt över staden – Här firar de i huset med bubbel på 12-slaget till nyår. Gott om tider i tvättstugan med två tvättmaskiner, torktumlare, varmmangel och väl tilltaget torkrum.
Cykelförvaring i källaren och cykelparkering utanför entrén.

I Norra Guldheden får du det bästa av två världar, centralt beläget men man bjuds samtidigt på en grönskande omgivning och mycket livskvalité. Wavrinskys plats utgör en stor knutpunkt i den kommunala buss- & spårvagnstrafiken. Du kan nå stadens bästa sidor till fots och ca 10 minuter bort finner vi Slottsskogens grönområden, Linnéstaden, Vasastaden samt centrala Göteborgs alla fördelar.

Välkomna på visning!

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Norra Guldheden

Norra Guldheden är ett charmerande kvarter med tidstypiska funkishus och en värdefull kulturhistorisk miljö. Området, med Guldhedstorget som centrum, byggdes upp till Bo Bättre-utställningen som invigdes 1945. Byggnadsstilen hämtade sin inspiration från funktionalismen och folkhemstanken. Hela området visade på ett nytt, rymligt och praktiskt sätt att bo. I dessa hus skulle man uppleva bekvämlighet, omsorg och gemenskap, något som gäller för de boende än idag.

Norra Guldheden har ett avskilt men ändå ett mycket centralt läge med lummiga omgivningar och fantastiska vyer ut över staden. Via promenad- och cykelvägar når man snabbt Göteborgs city och närliggande Wavrinskys plats är knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Vid det egna torget, Guldhedstorget, finns idag några trevliga butiker och matställen. Vid torget finns en damm och en liten park som är en bevarad del av Olssons trädgård. Fler sköna, gröna miljöer i närheten är Änggårdskolonin i Guldhedsdalen, Botaniska och Slottsskogen.

För studenter ligger flera av Göteborgs universitets institutioner samt Chalmers tekniska högskola på nära avstånd. Träningsställen finns exempelvis vid Landala torg och Mossens idrottsplats.

Norra Guldheden inbjuder till ett behagligt och centralt boende i unik och vacker Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta