Såld

Stilfullt hem med stora ytor och egen uteplats

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Svangatan 17A

2,5:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 689 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
77 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1936
Adress:
Svangatan 17A,
416 68 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Bagaregårdens lugna kvarter, här finner ni denna fina bostad om 77 kvadratmeter med ett extra rum vilket idag används som ett sovrum av säljaren. Topprenoverad med fina materialval samt en privat uteplats med kvällssol är några av de fina fördelarna. Bostaden erbjuder stora sociala ytor så som matplats och ett stort vardagsrum. Stabil förening med låg avgift och låg belåningsgrad.

Bostaden disponeras enligt följande:

Vi välkomnas in i en rymlig hall med plats för avhängning samt en nybyggd garderob, både hall och garderob är renoverat från 2018. Här täcks golvet av vacker klinker som följer hela vägen in i köket, väggarna är målade i vit färg och taket har installerade spottar med dimmer.

Köket som är nyrenoverat från 2020 har en prägel av modern touch och här fås ett fint ljusinsläpp från fönsterna. Det finns gott om förvaring bakom de vita skåpen samt rymlig arbetsyta på den mörka laminat skivan. Den maskinella utrustningen består av kyl med inbyggd ismaskin, frys, inbyggd mikrovågsugn och ugn, induktionshäll, spisfläkt samt diskmaskin. Här finns plats för matbord med minst fyra personer.

Vardagsrum med ett vackert ljusinsläpp från fönsterpartierna är rymligt med plats för stor soffa med tillhörande soffbord. Här finns också plats för ett matbord med fyra stolar. Golvet kläs av ljus ek och väggarna är nymålade i vitt. Genom två glasdörrar kommer vi ut till lägenhetens privata tilltagna uteplats som byggdes till år 2020.

Från vardagsrummet nås sovrummen. Det ena sovrummet har plats för en dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter. Golven täcks av ljus ek och väggarna är målade i pastellgrön färg. Strax intill sovrummet finner ni bostadens andra rum som kan inredas med dubbelsäng alternativt som barnrum eller kontor. Väggarna är vitmålade och golvet kläs i ljus ek.

Intill hallen nås det fräscha badrummet som är utrustat med WC, handfat med underliggande kommod, spegelskåp samt en rymlig dusch. Golvet täcks här av svart klinker och väggarna av vit och svart kakel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 689 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. En extra kostnad för arrende av terrass på 75kr tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 7,9924%. Andel av årsavgift är 7,99003%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Svangatan 17A, 416 68 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1936

Lägenhetsnummer: 2/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea 77 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som 2,5 rum och kök men är registrerad som 2 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Information Förening

Förening: Brf Svangatan 17. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 13 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Svangatan bildades år 2002 och fastigheten bebyggdes 1936. Föreningen består av ett flerbostadshus i 3 våningar med 13 lägenheter fördelat på 2:or och 3:or samt 1 lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1143 kvadratmeter varav 999 kvm utgör lägenhetsyta och 144 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Låg belåningsgrad.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2009-02-20. Energiprestanda 85 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2043.

Planerat underhåll 2022/2023:
Spolning av rör.
Fasadtvätt och hängrännor.
Se över fönster, ev målning eller byte.
Byte av termostater & expansionskärl i samtliga lägenheter samt lokalen.

Utfört underhåll:
2021 Översyn och målning av tak
2020 Byggnation av balkonger samt uteplatser.
2020 Översyn av ventilation
2019 Installation av porttelefoner
2018 Borttagning av björk på husets framsida samt besiktning av fönster
2017 Översyn värmesystem, byte av utrustning i tvättstuga, besiktning fönster, översyn ventilation, underhåll av tak
2016 Byte till säkerhetsdörrar, inspektion/rengöring av avloppstammar, översyn brandsäkerhet, byte tak i soprum
2015 Översyn elanläggning
2014 Grovrengöring trappgolven
2013 Belysning trapphusen, målning av trappuppgång, källare och tvättstuga
2011-2012 Utebelysning
2011 Markarbete samt stödmur
2010 Lagning och översyn tak, fasadtvätt och nytt torkskå
2009 OVK-besiktning, ny tvättmaskin
2003 Installation av kodlås
2002 Badrumsrenovering
2001 Omputsning av fasad
1982 Rörstambyte
1982 Elstambyte.

TV och bredband: Digital-tv basutbud från Tele2 ingår i avgiften.
Bredband via Tele2 ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över tre parkeringsplatser vilka hyrs ut halvårsvis. Kostnad för en p-plats är 480 kr/mån.
Adressen Svangatan 17B är berättigad till boendeparkering inom område "Ö". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga, cykelförråd, uteplats samt ett utrymme för förvaring av barnvagnar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning