Såld

Ljus & fräsch bostad med optimal planlösning

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Masthuggstorget 5

1:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 435 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
33,2 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1941
Adress:
Masthuggstorget 5,
413 27 Göteborg
Välkommen att kontakta Kevin
Välkommen att kontakta Kevin

Beskrivning

Med perfekt läge till Masthuggsparken och stadens generösa utbud en kort promenad bort är detta ett hem att trivas i. Bostaden erbjuder optimal planlösning med separat kök för trevliga middagar och stort vardagsrum där de privata delarna enkelt kan skärmas av. Modern och topprenoverad med stilrena materialval och jordnära färger gör detta till en tidlös bostad. Här bor ni i på en lugn gata i en trygg förening med kommunikationerna utanför porten!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus hall med genomgående ljusa väggar i en crème-färg och på golvet ligger en klinkermatta. Här ges plats för avhängning samt övrig förvaring.

Vidare in i bostaden når ni det ljusa vardagsrummet som bjuder in till umgänge med vänner och familj. Här går det utmärkt att inreda med soffa och tv-bänk samt övrigt möblemang. Det går praktiskt att skärma av de privata delarna med säng längst ena sidan. Ett stort fönsterparti bidrar till fint ljusinsläpp.

Det moderna och stilrena köket från Nobilia Line N Kitchen är ljust med bänkskiva i Ceasarstone som sträcker sig upp även som stänkskydd och skapar en helhet. Här får ett matbord med stolar plats för trevliga middagar. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, ugn med glaskeramik-häll, diskmaskin, mikro samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är från högkvalitativa Bosch.

Bostadens helkaklade badrum har vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinkergolv. Inredningen utgörs av wc, handfat, spegel, duschhörna med glasdörrar samt tvättställ. För extra komfort erbjuds golvvärme, handdukstork samt kombi-tvättmaskin från Bosch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 435 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten & kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,137%. Andel av årsavgift är 1,49867%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 370 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 230 kr/månadFörsäkring: 140 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Masthuggstorget 5, 413 27 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1941

Lägenhetsnummer: 1/1206

Våningsplan: Våningsplan 3. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 33,2 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: BRF Sjömanssalen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 49 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjömanssalen ligger i ett väldigt centralt och attraktivt område och registrerades hos bolagsverket 2016-12-21 och har adresserna Masthuggstorget 5, Första Långgatan 32 samt Andra Långgatan 49. Föreningens hus fick nyligen 40 stycken nyrenoverade bostadsrättslägenheter och huvudentrén är från Masthuggstorget 5.

Fastigheten bebyggdes 1943 med ett tillbyggnadsår 2017-2018 och byggnaden på fastigheten är ett flerbostadshus med sex våningar och har källare samt vind. Byggnadens totalyta är enligt den ekonomiska planen 4 035 kvm, varav 2 536 kvm utgör bostadsyta. Föreningen äger marken och belastas inte med tomträttsavgälder.

Föreningen upplåter 50 stycken lägenheter fördelade på 49 bostadsrätter, 1 lägenhet med hyresrätt samt 11 lokaler med hyresrätt.

Ovanstående uppgifter grundar sig på information från årsredovisningen samt från föreningen. Uppgifter som av köparen är av särskild vikt bör kontrolleras av densamme med exempelvis föreningen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen äger marken vilket gör att de inte belastas av tomträttsavgälder.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018-2027 och inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Stambyte utfördes i fastigheten på 90-talet.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa.
Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2021-02-22. Energiprestanda 115 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Lokalanpassning fyra lokaler 2018 Ingick i ombildningen, säljaren
bekostade
Ombyggnation till 40 nya
lägenheter
2017 - 2018 Ingick i ombildningen, säljaren
bekostade.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via Telia, där grundutbud på Tv ingår i månadsavgiften.
Bredband via Telia.

Parkering: Föreningen disponerar över 24 garageplatser med adress Andra Långgatan 48.
Adressen Masthuggstorget 5 är berättigad till boendeparkering inom område "M".

Gemensamma utrymmen: Föreningen har cykel- och barnvagnsrum på entréplan mot Masthuggstorget 5.
Tvättstuga i källarplanet. Tvättstugan har en tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp. De nybyggda lägenheterna är utrustade med kombinerade tvätt och torktumlare. Soprum i bottenplan mot innergården. Förråd finns i källaren.

Övriga byggnader: Källarförråd hör till lägenheten.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Planritning