Snart till salu

Kvadratsmart etta i välskött förening

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sägengatan 41

1:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
1 390 000 kr
Avgift:
2 865 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
33,4 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1969
Adress:
Sägengatan 41,
422 58 HISINGS BACKA

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Poya
Välkommen att kontakta Poya

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på poya.sondosi@lundin.se.

Välkommen till denna välplanerade etta i populära Brf HSB Backa. Bostaden erbjuder ett stort rum som ger plats för både soffa, säng samt skrivbord om så önskas. I köpet ingår ett platsbyggt sovloft som ger möjlighet att nyttja ytan under sängen. Luftigt kök med vit skåpsinredning. Härlig balkong (inglasning möjligt) med eftermiddags/kvällssol. Fräscht badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte. Parkering och bredband ingår i avgiften. Här bor i du ett expansivt område med satsningar på blandad bebyggelse, mötesplatser och lättillgänglig service. 13 min bussfärd till innerstaden. Promenadavstånd till Selma Lagerlöfs torg, gym, natur.

Välkomna på visning!

Lägenhetens 33,4 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in via en hall med plats för avhängning direkt till vänster och plats för en bänk eller annan möbel på höger sida. Från hallen når ni lägenhetens badrum som under 2017 totalrenoverades i samband med föreningens stambyte.

Rymligt allrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt en säng. I dagsläget finns en platsbyggd våningssäng där man kan ta bort nedre sängen och ersätta med ett skrivbord.

Stilrent kök i en rustik kulör, här finns plats för ett matbord för 4 personer. Stort fönster bidrar med rikligt ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 390 000 kr

Avgift: 2 865 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,11368%. Andel av årsavgift är 0,11368%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Sägengatan 41, 422 58 HISINGS BACKA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1969

Lägenhetsnummer: 311/1002

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 33,4 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. (HSB).

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Backa i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 484 lägenheter och 10 lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Backa i Göteborg består av 15 bostadshus med 484 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Husen byggdes 1969-1970. Föreningens adress är Sägengatan 1-67. Tomträtten omförhandlades 2017.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har brutet räkenskapsår.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i IF.

Renoveringar: Föreningen följer en väl utarbetad underhållsplan och har under de senaste åren gjort stora renoveringar så fastigheterna är i väldigt gott skick.
2015-2017 utfördes en stamrenovering av hela föreningen. Köksstammarna har relinats och badrumsstammarna bytts, i samband med detta renoverades även badrummen. Även elen har bytts och nya elskåp installerats. Man har även infört separat elavläsning.

TV och bredband: HSB brf Backa har tecknat gruppavtal med Tele2 (Bytt namn från tidigare ComHem) som omfattar Digital-TV, Bredband 250 och Telefoni BAS.

Utbudet av TV-kanaler kan variera över tid och aviseras vanligtvis av Tele2. Nedan kan du se de uppgifter som var aktuella 2021-03-18, i gruppavtalet som började gälla 2019-07-01.

Varje medlem har möjlighet att på egen hand och egen bekostnad utöka sina tjänster, utöver det gruppavtal som är gällande.

Kontakta Tele2 på Tel. 0775-17 17 20 om du behöver hjälp. TV: Grundutbud av 8 favoriter ingår i avgiften. Leverantör är Tele2. Bredband: Bredbandet ingår i avgiften och det är Tele2 som levererar 250/50 man måste anmäla detta själv till Tele2.

Parkering: Varje lägenhet har en egen parkerings- eller garageplats.
Föreningens tomträtter har blivit uppsagda från 2023. Dessa fastigheter huserar merparten av HSB Brf Backas parkeringsplatser och garage. Föreningen har i dagsläget ingen mer information.

Gemensamma utrymmen: Medlemmarna förfogar över en gästlägenhet som är belägen på Sägengatan 22, denna kan hyras för 350kr per dygn.
Det finns en tvättstuga, mangelrum och cykelrum i varje hus.
Föreningen har även en fritidslokal på Sägengatan 47 som är att hyra för medlemmar för 250,- per tillfälle. Där finns det även möjlighet att låna porslin och bestick för cirka 35 personer. Bokning görs via förvaltningsadministatör tel 010-442 20 73.
Det finns även en snickerilokal.

Övrigt: Med anledning av förtätning av stadsdelen Selma Stad påverkas flertalet fastighetsägare. HSB Brf Backa är en de fastighetsägare som till synes kan komma att drabbas mycket hårt.
Fastigheterna Göteborg Backa 866:767 och Göteborg Backa 866:770 är uppsagda till 2023-11-01 respektive 2023-01-09. Dessa fastigheter huserar merparten av HSB Brf Backas parkeringsplatser samt garage. Innebörd och konsekvenser på såväl kort som lång sikt är inte fullt klarlagda och meningsskiljaktigheter föreligger mellan parterna.

Om det blir som Göteborgs Stad planerar/aviserat om så tvingas HSB brf Backa riva garagen, p-platser mm., återställa marken och återlämna till Göteborgs stad. Det innebär att ett mycket stort antal fordon behöver nya p-platser och eller garage på begränsad markyta. Sammantaget skulle detta innebära en stor risk för stora oväntade kostnader för bostadsrättsföreningen och dess medlemmar. Föreningens ställningstagande innebär en önskan om att hela det aviserade åtgärdspaketet ska avskrivas.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!