Genomgångsetta i stabil förening med låg månadsavgift

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Knapegatan 7B

1:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
1 750 000 kr
Avgift:
2 134 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
39 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1930 (ombyggt 2016)
Adress:
Knapegatan 7B,
417 39 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Anders
Välkommen att kontakta Anders

Beskrivning

Här erbjuds en modern och välplanerad genomgångslägenhet med en mycket låg avgift. Bostaden totalrenoverades 2016 med påkostade materialval såsom kök från HTH och komplett maskinpark från Siemens. Helkaklat badrum i tidlös stil. Genomgående parkettgolv och neutrala ytskikt. En takhöjd om ca. 2,70 meter ger en rymlig och luftig känsla. Föreningens ekonomi är stabil vilket också speglar sig i månadsavgiften.

Här bor ni centralt med närhet till spårvagn och några få minuter in till Centrum. I området finns gym, saluhall och matbutiker. I närområdet ligger även Backaplan där det inom de närmaste åren planeras nya bostäder samt ett nytt och modernt köpcenter. Det är även nära till Norra Älvstranden där natur och stad förenas, älven möter restauranger, butiker och kaféer och man kan även ta båten över till stan.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
En välkomnande hall med lagom yta för avhängning. Ekparkett på golvet som sträcker sig genomgående i lägenheten. Från hallen nås samtliga rum.

Kök:
Stilfullt kök från HTH som går i vitt med rostfria vitvaror från Siemens. Kyl/frys, diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn, mikro och kolfilterfläkt. Vitt kakel ovan de svarta arbetsytorna. Praktiskt skafferi och plats för matbord för 4 personer. Fönster mot innergården ger ljus.

Allrum:
Trivsamt rum med samma fina parkett och ljusa ytskikt. Möbleringsmöjligheterna är många och ytan rymmer både soffa, tv och säng utan problem. Förvaring finns i dubbelgarderob.

Badrum:
Elegant badrum med ljus kakelsättning och mörkt klinker. Golvvärme ger en behaglig miljö. Snyggt handfat med underskåp, spegelskåp, WCoch dusch med vikbara dörrar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 750 000 kr

Avgift: 2 134 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,44%. Andel av årsavgift är 3,43903%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 200 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Knapegatan 7B, 417 39 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1930 (ombyggt 2016)

Lägenhetsnummer: 72001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 39 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Bilder tagna från en liknande grannlägenhet.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Knapegatan 5-7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Knapegatan 5-7 skapades 2015 och förvärvade samma år fastigheterna Brämaregården 45:9 och 45:10. Fastigheten var dessförinnan en hyresfastighet. Föreningens adresser är Knapegatan 5-7. Fastigheten består av två byggnader och fyra uppgångar. Husen uppfördes 1930 men totalrenoverades 2015/2016 samtidigt som sex vindslägenheter byggdes. Föreningen består av 28 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 1062 kvm. Föreningen har även fem förråd som hyrs ut.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar men de följer inflationen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg for medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2013-12-13. Energiprestanda 172 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018 och 2047. I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade.
Framöver planeras besiktning av tak.
Gjorda renoveringar:
2015-2016 ombildades föreningen och i samband med det totalrenoverades ytskikt, golv, kök och badrum i de ursprungliga lägenheterna och de sex vindsvåningarna byggdes. Fönstren är nya.
2016 utfördes en slutbesiktning av lägenheterna.
2017 utfördes en slutbesiktning av fastigheterna.
2018 utfördes den tvååriga garantibesiktningen för lägenheterna och en underhållsplan upprättades.
2020 fasadmålning samt byte av takfotsbrädor/droppläkt.

TV och bredband: Tv och bredband via Telenor. Grundutbud av tv ingår i månadsavgiften.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område H. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Stor gemensam gård.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning