Toppmodernt boende med högkvalitativa materialval, sociala ytor & solig balkong

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Barbro Hörbergs Gata 7

3:a Örgryte / Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
6 300 000 kr
Högsta bud:
6 400 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
2 955 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
81 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Barbro Hörbergs Gata 7,
412 49 Göteborg
Välkommen att kontakta Simon
Välkommen att kontakta Simon

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I populära och omtyckta Örgryte/Torp finner ni denna välplanerade bostad med genomtänka materialval och färgsättning, sociala sällskapsytor och en härlig balkong att slå sig ner vid under sommarens varma dagar. Bostaden erbjuder två vältilltagna sovrum, inbjudande kök från exklusiva Marbodal samt lyxigt badrum med praktisk tvätt-avdelning som underlättar vardagens sysslor. Här bor ni i ett toppmodernt hem med närhet till grönskande promenadstråk intill Delsjön samt närhet till kommunikationerna som tar er snabbt och enkelt till hela stadens generösa utbud! Välkomna till ett område att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni tar er upp till våning tre och välkomnas in i bostaden. Hallen är rymlig och ett slående ljus från fönsterpartiet längre in i bostaden möter er. Här erbjuds gott om plats för avhängning av ytterkläder bakom en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt plats för en hall-möbel. Genomgående ljusmålade väggar och fint ek-parkettgolv.

Ett par steg in möts ni av den öppna och sociala planlösningen mellan vardagsrum och kök. En given plats för familjen att slå sig ner eller att umgås vid med vänner. De stora fönsterpartierna öppnar upp och skapar rymd och ljusinsläppet sätter karaktär på detta hem. Rummet erbjuder flera möbleringsalternativ med soffgrupp, tv-bänk, övrigt möblemang samt ett stort matbord för trevliga middagar. Från vardagsrummet har ni utgång till bostadens stora balkong. Här ute har ni utsikt mot den trevliga innergården samt grönskan. Balkongen har plats för en lounge-möbel och erbjuder många timmar sol.

Exklusivt kök med vit inredning som på ett utmärkt sätt bryts av med ljus granitskiva och beslag i mässing. Varje detalj är noga utvalt och de små detaljerna gör stor skillnad. Ovan bänkskivan sitter högblankt stänkskydd i vitt kakel som sträcker sig upp längst väggen bakom fläkten. Här erbjuds generös förvaring i såväl överskåp som i lådor. Social och praktisk köksö bidrar till mer förvaringsutrymme och arbetsyta. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är i vitt utförande.

I anslutning till vardagsrummet och köket finner ni ett av bostadens två sovrum. Det disponeras idag som ett barnrum men går utmärkt att inreda som gästrum eller kontor. Här får skrivbord, byrå samt säng plats. Förvaring ges i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Väggarna är målade i en dov grå/grön kulör. Det fina fönstret som är placerat i hörnet bidrar inte bara till ett ljusinsläpp utan blir också en detalj i rummet.

Bostadens master bedroom är ljust och fräscht med gott om plats för dubbelsäng, sidobord och byrå. Förvaring finns i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Fantastiskt ljusinsläpp från stort fönsterparti.

Helkaklat och lyxigt badrum med mörkt klinkergolv och vitt marmorerat kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med belysning, duschhörna med vikbara dörrar, handdukstork samt behaglig golvvärme. Praktisk tvätt-del med tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva och vägghängda skåp som förenklar vardagens sysslor.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 6 300 000 kr

Avgift: 2 955 kr/månad. I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 167 kr/mån för tv, bredband och IP-telefoni tillkommer. Utöver detta tillkommer även kostnad för varmvatten och el som regleras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,07728%. Andel av årsavgift är 1,18%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Barbro Hörbergs Gata 7, 412 49 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017

Lägenhetsnummer: 71202/1202

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 81 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Synvillan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 87 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen har fått namnet Synvillan, efter Göteborgshumorns namn på Sveriges Televisions och Sveriges Radios före detta lokaler, som tidigare låg på samma plats. Barbro Hörbergs Gata kommer till minne av viskompositören och sångerskan Barbro Hörberg. Brf Synvillan registrerades av Bolagsverket 2012-12-15. Fastigheten Göteborg Torp 50:7 är bebyggd med två flerbostadshus. Byggprojektet genomfördes 2017 på totalentreprenad av Skanska Sverige AB.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har en stark ekonomi. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Beslut om eventuella avgiftsförändringar tas vid årsstämman i maj. Årsavgiften planeras vara oförändrad under 2021 ( Årsredovisning 2020).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2019-09-06. Energiprestanda 72 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Då fastigheterna är nybyggda gäller fortfarande garantin och inga renoveringar är därför planerade i dagsläget.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2020 och 2049. Inga större underhåll är planerade inom de närmsta åren.
2021/2022 Arbetet med ladd-stolpar i garaget fortlöper och beräknas vara klart hösten 2022.
2021 OVK utförd
2020 Utfördes besiktning på hissar
2019 utfördes 2-års garantibesiktning samt energideklaration.
2018 tog föreningen fram bygglov för inglasning av balkonger.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät bredband, IP-telefoni och digital-TV via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 167kr/mån.

Parkering: Föreningen förfogar över 57 garageplatser. Till vissa lägenheter (3:a eller större) hör en garageplats och då medföljer den lägenheten vid försäljning om så önskas. Andrahandsuthyrning är inte tillåtet, så för de som inte önskar parkeringsplats tillfaller den kösystemet. Kostnaden för att hyra en plats är ca 1 250 kr/mån. Föreningen diskuterar att sätta upp laddpunkter på samtliga parkeringsplatser i garaget. Offerter är intagna men inga beslut har tagits än.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har ett eget förråd i källaren, storleken är ca 4 kvm. Samtliga trappuppgångar har eget cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har ett eget miljörum. Föreningen har en föreningslokal som kan nyttjas av medlemmarna, exempelvis som övernattningslägenhet.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägande med minsta andel 33 %.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning