Snart till salu

Kvadratsmart gavellägenhet med stor balkong i söderläge

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Liedstrandsgatan 12

1:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
1 944 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
33 kvm
Våning:
8/10, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Liedstrandsgatan 12,
416 58 Göteborg
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

I hjärtat av gemytliga Lunden och högt upp i huset ligger denna kvadratsmarta bostad som har ett härligt gavelläge med ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Stor balkong med utsikt över grönskande omgivningar och sol från förmiddagen fram till tidig kväll. Lägenheten har genomgående stilrena materialval och flera bekvämligheter. Öppen planlösning, Myresjökök med kvalitativa vitvaror från Siemens, lättmöblerat allrum, rymlig klädkammare med Elfa-system samt stort badrum med tvättmöjlighet. Här är det bara att flytta in och trivas!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i ett städskåp. Vid entrén ligger en praktiskt mörkgrå klinker men i övrigt har lägenheten genomgående ekparkett och målade väggar i en ljusgrå ton.

Stilrent kök med köksinredning i vitt och arbetsytor på en grå bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Invid fönstret ryms en matplats för två personer. Öppen planlösning mot allrummet vilket skapar en fin kontakt.

Härligt allrum med fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i gavelläge samt utgång till en stor balkong med grönskande omgivningar och fin utsikt. Balkongen är inglasad och har ett eftertraktat söderläge med sol från förmiddagen fram till tidig kväll. Allrummet kan inredas med soffa och säng. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare med praktiskt Elfa-system som avskiljs med smarta skjutdörrar.

Stort badrum med tidlösa materialval som grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning samt duschhörna med vikdörrar i frostat glas. Här finns även tvättsektion med kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens, arbetsbänk och överskåp. I taket sitter infällda spotlights.


Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse verksamheter såsom mataffärer, restauranger, café, konditori, inrednings- och möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja, det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar fin natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Information Ekonomi

Avgift: 1 944 kr/månad. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 216 kr för Telia Triple play samt mätavgift för varmvatten 17 kr tillkommer. Kostnad för varmvatten och el enligt individuell mätning debiteras kvartalsvis.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,6953%. Andel av årsavgift är 0,6953%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 472 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadVatten/avlopp: 130 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Föreningen har ett gemensamt nätabonnemang för el där den individuella förbrukningen debiteras separat kvartalsvis.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Liedstrandsgatan 12, 416 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2013

Lägenhetsnummer: 21703/1703

Våningsplan: Våningsplan 8 av 10. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 33 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i söder.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen i Lunden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 86 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska Vägen i Lunden är en nybyggd förening som bildades 2014. Föreningen äger fastigheten Lunden 35:1 med adress Liedstrandsgatan 10-12 som bebyggdes med två flerbostadshus 2013 av JM AB. Lägenhetsfördelning: 1:or - 14 st, 2:or - 16 st. 3:or - 35 st och 4:or - 21 st. Föreningen är medlem i Rosengårdens Samfällighetsförening. Föreningens andel är 52 procent. Samfälligheten förvaltar marken och gårdsytan mellan fastigheterna Lunden 35:1 (Brf Danska vägen i Lunden), 35:4 och 35:5. Huset var färdigställt 2013 och slutbesiktigades i mars 2014.

Föreningens fastigheter drivs av 100% förnybar energi via solcellspaneler på taken och vindkraftsel från Svensk Natur Energi AB. Föreningen har ett gemensamt nätabonnemang för el där den individuella förbrukningen debiteras separat kvartalsvis.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en mycket god ekonomi. Under 2020 och 2021 har man haft en avgiftsfri månad. Föreningen har solceller vilket sänker elkostnaden. Debiteras kvartalsvis. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el).

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2017-03-15. Energiprestanda 53 kWh/kvm och år. Energiklass B.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2070. Planen uppdateras årligen. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Föreningen har investerat i solenergi med solceller på fyra av föreningens sex tak som driftsattes i augusti 2018. Föreningen har även upphandlat vindkraftsel från Svensk Natur Energi AB.
2018 genomfördes femårsbesiktning av fastigheten tillsammans med JM. De anmärkningar som noterades åtgärdades under våren 2019.
2021 utfördes OVK.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Telia triple play (Digital-TV, bredband 250/250 och IP-telefoni) vilket ingår som ett obligatoriskt tillägg i avgiften.

Parkering: Föreningen har tillgång till varmgaraget under huset samt ett avtal med en fastighet på Danska vägen. Platserna går att hyra för ca 1050 kr/mån. Det finns några mindre parkeringsplatser som hyrs ut för ca 800-900 kr/mån. I dagsläget så finns det lediga platser i garaget. I övrigt finns det gott om besöksparkeringar i anslutning till fastigheten. Önskar man hyra en av föreningens platser så mailar man styrelsen: info@brfdanskavagen.se
Föreningen har laddstolpar för elbilar i anslutning till parkeringsplatserna.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns ett stort cykelförråd samt barnvagns- och rullstolsförråd på entréplan. Föreningen har även ett sophus för sophantering med sopsorteringskärl.
Gård med gräsmatta och lekplats.

Övrigt: Föreningen fick nytt bygglov gällande inglasning av balkonger 2021.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning