Såld

Ljus pärla från 2019 med två balkonger och högt läge

Louise Didoff
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0762-38 17 17 louise.didoff@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rödlönnsgången 26

3:a Lundby Park

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 371 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
62 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
2019
Adress:
Rödlönnsgången 26,
417 11 GÖTEBORG

Beskrivning

Ljus och härlig bostad från 2019. Kan även användas som större tvåa om så hellre önskas. Genomgående superfint skick, känns som ny. Lyxigt med två balkonger i ett högt och fritt läge. Endast en kort färd med bil eller med kommunala medel för att nå citykärnan. Närhet till naturen och vardagliga bekvämligheter så som förskola, skola, mataffär etc.

Bostaden disponeras enligt följande:

Inbjudande hall med plats för förvaring tack vare en garderob och utrymme för att hänga av sig ytterkläder och skor.

Mindre sovrum i anslutning till hallen. Passar utmärkt till ett barn eller som kontor. Även gästrum med bäddsoffa kan fungera fint. En garderob finns till förvaring. Väggen mellan detta sovrum och vardagsrummet kombinerat med köket går enkelt att ta ner om man hellre önskar ett större kök/vardagsrum. Se alternativ planlösning.

Härligt kök från Marbodal med öppen planlösning ihop med vardagsrummet. Utrustat med kylskåp och frys i full höjd, inbyggnadsugn, integrerad mikro, diskmaskin och induktionshäll. Samtliga vitvaror från Siemens. Plats för matbord och soffa. Ypperlig förvaring tack vare garderobsvägg som löper mellan köket och in mot sovrummet. Utgång till första balkongen.

Badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Stilrena färgval och utrustat med dusch, handfat i kommod, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, wc, samt handdukstork.

Generöst sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Garderobsvägg för god förvaring. Utgång till bostadens andra balkong.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 371 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,7028%. Andel av årsavgift är 0,7028%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Rödlönnsgången 26, 417 11 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2019

Lägenhetsnummer: 6-1501/1501

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6. Hiss finns.

Storlek: 3 rum varav 2-1 sovrum. Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt föreningens förvaltare.

Information Förening

Förening: BRF Sverigehusets Kubik 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 166 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Relativt ny förening som bildades 2018 och huset byggdes 2019. Består av 166 lägenheter. Föreningen har ett orangeri som får användas av alla medlemmar. Fina trevliga gårdsmiljöer med cykelparkering.
Förvaltas av Nordic Life.
Under 2022 slogs denna föreningen ihop med de två grannföreningarna och innefattar nu de tre fastigheterna Rambergsstaden 74: 8, 74:9 och 74:10. Se föreningens hemsida för mer info; https://kubik.bostadsratterna.se/hem.

Föreningens ekonomi: Föreningen amorterar årligen på sina lån.
Finns inte några planerade avgiftsförändringar. I avgiften ingår kallvatten, värme, TV och bredband. Varmvatten debiteras i förskott enligt schablon och justeras i efterhand.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ja
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 58 kWh/kvm och år. Energiklass B.

Renoveringar: Inga renoveringar utförda eller planerade. Endast mindre reparationer.

TV och bredband: Telia.

Parkering: Föreningen har platser i ett garage beläget under hus och innergård.

Tidigare var platserna inte personliga men nu gäller att man står på den plats som finns angivet i avtalet.

Hyra garageplats
Kostnaden är 1.400:- per månad med en månads uppsägningstid.

Garageplatsen följer inte med lägenheten så när du säljer behöver den nya ägaren på nytt ansöka om garageplats. Detsamma gäller om du står i kö, dvs den som köper lägenheten kan inte ta över köplatsen utan behöver själv ställa sig i kö.

Vill du hyra en parkeringsplats i garaget kontakta NordicLife på e-post support@nordiclife.se. Uppge ditt niosiffriga avtalsnummer för lägenheten eller ditt namn, adress och lägenhetsnummer.

Garageplats med laddpunkt
Plats med laddpunkt kostar just nu inget extra utöver den vanliga månadskostnaden, men du betalar själv för din förbrukning.

Om du har ett fordon med möjlighet till laddning så skickar du in ditt namn, nummer på garageplats samt en kopia på första sidan på del ett av bilens registreringsbevis till Garagesamfälligheten på adressen lundbyparkgarage1@gmail.com. Detta gäller även för leasingbilar och tjänstebilar.

Du har redan en garageplats med laddpunkt (2-5 eller 28-61) och denna registreras då som din laddplats.
Du har en garageplats utan laddpunkt och får då byta plats med någon annan som inte har registrerat sitt behov av laddpunkt.
När du fått en plats med laddpunkt registrerad så kommer du få instruktioner om hur du aktiverar möjligheten att ladda.

Uthyrning andra hand
Du kan bara hyra ut din garageplats i andra hand i samband med uthyrning av din lägenhet och då endast till samma hyresgäst som lägenheten.

WiFi i garaget
Det finns ett trådlöst nätverk i garaget som heter LundbyparkGarage med lösenordet 12345678.
Om din operatör stödjer det så kan du slå på WiFi-samtal i din mobiltelefon för att kunna ringa och ta emot samtal när du befinner dig i garaget. Läs mer här.

Gatuparkering
Föreningen förvaltar inte platserna på gatorna runt kvarteret utan detta sköts av Sverigehuset tills alla fyra kvarteren är färdigbyggda. För att ställa dig i kö kontaktar du forvaltning@sverigehuset.se.

Gratis parkering
På Rosenapelgatan finns både 2-timmar och 30-minuters parkeringar. Det finns många gator i närheten där det är gratis att parkera längre. Tänk dock på att man inte får parkera under längre tid än 24 timmar i följd på vardagar, utom vardag före sön- och helgdag.

Det brukar också vara en dag i månaden då man inte får parkera alls.

Avgiftsparkering
Rambergsvallen
Man kan parkera på den stora parkeringen Rambergsvallen med 285 platsen. Där kan man betala med kort eller ladda ner en app som heter Parkering Göteborg.
Kostnaden är 8:- per timma alla dagar 08 – 22, övrig tid 2:- per timma.
Maximal parkeringstid är 7 dygn.

Boendeparkering
Boende i vår förening är inte berättigad till boendeparkering som tillhandahålls av Göteborg Stad.

Gemensamma utrymmen: Orangeriet.
Gemensam innergård.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisingen

Kajpromenader, storstadsliv och vacker natur


Välkommen till Hisingen, Sveriges femte största ö! Hisingen utgör en stor del av Göteborgs kommun och här finns flera olika bostadsområden varav Lindholmen, Sannegårdshamnen, Eriksberg, Kvillebäcken, Backa, Lundby, Hisings Backa, Gerrebacka, Hisings Kärra och Tuve är några. Området i stort präglas av nytänkande, framtidsvisioner och utveckling och bostäderna här är en blandning av äldre villor, nybyggnationer, rad- och kedjehusområden samt flerbostadshus. Serviceutbudet är mycket stort och här finns både kvartersbutiker och större köpcentrum. Utmed kajerna på Norra Älvstranden finns fina promenadstråk, småbåtshamnar och ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, den stora Hisingsparken och Slätta Damm. Kommunikationerna är mycket goda och man tar sig lätt fram i staden med båt, buss eller spårvagn. Det finns även gott om gång- och cykelvägar.

Centrala Hisingen
Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. I kvarteren finns ett bra utbud av närbutiker, matställen och frisörer. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser med smaker från när och fjärran. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här även träningsställen och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården. Kommunikationerna i området är mycket goda och på bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Eriksberg
På Eriksberg möts historia och framtid i en skön harmoni. Toppmoderna och exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla och genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, föreningsliv, skolor och affärsverksamheter. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag- som kvällstid där man kan njuta av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn. Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur över älven till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb. Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.

Gerrebacka
Här kombineras lantliv och storstadsliv. Området består av olika bostadsområden i skiftande byggstilar och omgärdas av vidsträckt, vacker natur. Här finns både bostadsrätter, radhus och friliggande villor som alla har naturen inpå knuten. I närliggande Kärra centrum hittar man god vardagsservice och i Bäckebol och vid Backaplan finns flera köpcentrum och stormarknader. Det finns flera idrottsanläggningar och föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv och vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte heller långt.

Hisings Backa
Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp. Bebyggelsen består av en blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. I Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats. Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna.

Hisings Kärra
Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett naturligt sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. Kärra centrum erbjuder god närservice och vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Det finns gott om aktiva idrottsklubbar och föreningar i området. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv och i de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Avståndet till havet och mysiga badsjöar är heller inte långt.

Kvillebäcken
I Kvillebäcken bor man bekvämt i storstaden, nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Området är lite av en uppstickare och kan med sin mix av gamla och nya kvarter beskrivas som ett Göteborg i miniatyr. Nya blänkande fastigheter blir en spännande kontrast till de charmiga landshövdingehusen och de tidstypiska 70-talsbyggnaderna.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, som stod klar 2013, har nominerats till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur. Med sitt breda utbud av delikatesser, mat, frukt och grönt är Saluhallen en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Vackra grönområden och parker finns på nära håll, däribland Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, Hisingsparken och Slätta Damm. Hänförande utsikt över Göteborg får man uppifrån Ramberget. Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast sex minuter till Brunnsparken med spårvagn, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.

Lindholmen
När man kliver av färjan på Lindholmspiren hamnar man mitt i Lindholmen Science Park, där många företag och skolor har sina verksamheter. Området i stort är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. Här kommer bland annat Göteborgs första riktiga skyskrapa, Karlatornet, att byggas. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Lindholmen till Eriksberg och är ett populärt promenadstråk för alla åldrar, såväl dag- som kvällstid. Här finns många mysiga caféer och restauranger, som snabbt blir favoriter.
På Lindholmen finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området. Gröna oaser finner man exempelvis i Keillers Park och för den som vill motionera finns flera anläggningar att välja mellan. Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Föredrar man att åka buss trafikerar även flera busslinjer sträckan. Har man egen båt finns det möjlighet att hyra båtplats i exempelvis Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller vid Eriksbergsdockan. På Lindholmen bor man nära både havet och staden i en unik Göteborgsmiljö.

Sannegårdshamnen
Sannegården utgörs av både toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet och gamla, genuina varvsbyggnader samt arbetarbostäder. Området präglas av expansion och framåtanda och här finns ett rikt utbud av såväl föreningsliv och kulturliv, som skolor föreningsliv och affärsverksamheter. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden bjuder på såväl ett brett utbud av restauranger och caféer som härligt folkliv. Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. Kommunikationerna till stadskärnan är väldigt bra. Vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg kan man kliva på färjan in till stan. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller vid Eriksbergsdockan.

Säve
I Säve bor man bekvämt i vackra och vidsträckta naturmiljöer, nära Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av vackra gamla hus i skärgårdsstil, gårdar och moderna bostäder. Närmaste köpcentrum är Tuve Torg där det bland annat finns matbutiker och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola. Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol. Göteborgs stadskärna nås dessutom lätt med buss eller bil. Säve omges av ett frodigt landskap med lummiga skogsdungar och stengärdsgårdar. Det finns gott om naturområden att vistas i, såsom Djupedal och naturreservatet vid Nordre Älv.

Torslanda
Torslanda är ett mycket populärt område, vilket gjort att det expanderat starkt under de senaste decennierna. Området består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan. Vid Torslanda Torg och Amhults Torg finns ett stort utbud av affärer och restauranger. I kulturhuset Vingen finns bland annat bibliotek, bio, teater, kultur- och musikskola. Havet finns nära till hands var du än bor i Torslanda. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. Här finns Göteborgs äldsta havsbadskoloni och fina badvikar hittar man bland annat i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.

Tuve
I Tuve bor man i vackra och vidsträckta naturmiljöer, bara 10 minuter från Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar. Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat matbutiker och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola. Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol. I området finns flera aktiva idrottsföreningar, och stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man också vid Tuvevallens motionscentral, där även Kättilsröds 4H-gård ligger alldeles intill. Från Tuve har man direkt tillgång till Hisingsparken och dess vackra promenadstråk och motionsslingor. Sankt Jörgen Park erbjuder både rekreation och motion. Här finns golfbana, sportklubb, spa och restaurang. Havet nås på kort tid med bil eller buss och vill du ta ett dopp i havet så ligger badvikarna Lilleby och Sillvik närmast till hands.

På Hisingen lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Ordinarie lösning
Ordinarie lösning
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning