Välkommen till

Muraregatan 9

Muraregatan 9
5:a Annedal

Etagevåning i vackert kulturhistorisk tegelhus i Annedals Villastad

I gedigna Annedals villastad finner ni denna generösa etagevåning om ca 125 kvm som är belägen i ett vackert kulturhistorisk tegelhus anno 1883 med intressant historia. Härlig villakänsla med gemensam trädgård samtidigt som man är mitt i stan! Generösa sällskapsytor i öppen planlösning som har tak upp i nock med en högsta takhöjd om ca 4,35 m, synliga takbjälkar, takfönster och braskamin. Solig västerbalkong med utsikt över omgivningarna. I dagsläget disponeras etagevåningen som 3 rum och kök på övre plan och en uthyrningslägenhet med 1 rum och kök på entréplan vilket ger extra intäkter. Enligt originalritningen är lägenheten 5 rum och kök vilket kan återställas om man önskar. Som extra plus är man garanterad en parkeringsplats med laddstolpe.

Läs hela beskrivningen
Nicklas
ansvarig mäklare
Nicklas Arnesson
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Nicklas
ansvarig mäklare
Nicklas Arnesson
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Johan
assisterande mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Etagevåningen disponeras enligt följande:

Från trapphuset välkomnas man in i en entré som har plats för fri avhängning. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i grått. I dagsläget utgörs entréplan av en uthyrningslägenhet med allrum, kök och badrum. Om man vill återställa planlösningen enligt originalritningen kan ytan disponeras som två sovrum och badrum. Detta kan säljaren åtgärda om så önskas.

ÖVRE PLAN

Via en vacker stentrappa når man lägenheten på övre plan. Det första man möts av är en ljus öppen hall som binder samman rummen. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i grått.

Generösa sällskapsytor i öppen planlösning som har tak upp i nock med en högsta takhöjd om ca 4,35 m. Fina detaljer som synliga takbjälkar och takfönster samt en braskamin som höjer mysfaktorn. Köket erbjuder gott om förvaring och generösa arbetsytor. Köksinredning från Ballingslöv i vitt med trädetaljer kombineras med bänkytor i oljad ek och stänkskydd i brun mosaik. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll (Bosch), frånluftsfläkt (Thermex), integrerad diskmaskin (Asko), inbyggnadsugn med varmluftsfuktion (Bosch), inbyggnadsmikro (Bosch) samt kyl och frys i fullhöjd (Bosch). Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i en ljus ton. Här ryms en matplats för stora middagssällskap och övrig inredning.

Mysigt vardagsrum med pardörrar ut till en härlig balkong med utsikt över de fina omgivningarna. Här kan man inreda med soffa och tillhörande möblemang. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är ljusgråa med vitmålad bröstpanel.

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord samt förvaring i garderober. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. Ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med spröjsade fönster med grönskande utsikt.

Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och ljusgrått kakel med fondparti i mosaik. Inredningen består av wc, handfat med skåp och avställningsyta i trä, spegel med trähylla som har infälld belysning samt duschhörna med skjutdörrar. Ett fönster bidrar med dagsljus.

ENTRÉPKLAN / UTHYRNINGSLÄGENHET

Det första man möts av är en hall med förvaringsmöjligheter i två garderober.

Vidare kommer man till ett ljust och rymligt kök med utrymme för en matplats för fyra personer. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med bänkyta i ek. Väggarna har ljusgrå tapet tillsammans med vitmålad bröstpanel. Två spröjsade fönster bidrar med ljusinsläpp.

Allrum i härligt gavelläge med ljusinsläpp från spröjsade fönster i två väderstreck. Här kan man inreda med soffa och säng.

Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och sandfärgat kakel med fondparti i mosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt arbetsbänk och praktisk förvaring. I taket sitter infällda spotlights.


Mycket tyst och lugnt läge mitt i stan med nära till kommunikationer, restauranger, mataffär, skola, bio med mera. Ett av stadens mest attraktiva lägen med direkt närhet till Vasastaden, Linnéstaden och Haga. En kort promenad bort ligger Landalabergen, Slottsskogen och Botaniska trädgården med sin prunkande grönska och rekreation.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta