Snart till salu

40-tals pärla med bevarade originaldetaljer och stor balkong i soligt läge

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se
Elin Söderlund
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Guldpokalsgatan 2A

1:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Avgift:
2 349 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
34 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Guldpokalsgatan 2A,
417 12 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Poya
Välkommen att kontakta Poya

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på poya.sondosi@lundin.se.

I ett av Hisingens äldsta lägenhetshus visar vi nu en 1:a med ovanligt många kvalitéer. Här finns bevarade detaljer från 40-talet, en takhöjd utöver det vanliga, bevarade brädgolv och ett vackert originalkök.

Hisingen är ett av Göteborgs mest expansiva områden, ett stenkast från Guldpokalsgatan finner ni ett brett utbud av restauranger och fik. En kort promenad bort har ni flertalet olika livsmedelsbutiker, gym och allt annat man kan tänkas önska.

Välkommen till Guldpokalsgatan - här finner ni inte bara en lägenhet, här finner ni ett hem!

Kök:
Vackert originalkök med tidsenliga detaljer så som platsbyggd förvaring, vackert plankgolv samt djupa fönsterbrädor. Ett stort fönster i österläge bidrar med rikligt med solljus när det är dags för morgonkaffet eller en fräsande Resorb en lördagmorgon.

Badrum:
Halvkaklat badrum med vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med badkar, handfat samt spegelskåp.

Allrum:
Öppet och luftigt allrum med en luftig takhöjd om ca 2,7 meter. Vackert betsat brädgolv som andas historia i kombination med den stilrena färgen som pryder väggarna. Vita taklister som på ett stilrent sätt knyter ihop väggar och tak.

Balkong:
Från vardagsrummet når man lägenhetens balkong i sydväst-läge som fullständigt badar i solljus. Här ryms en loungedel som verkligen gör balkongen till ett extra rum under sommarhalvåret. Läget högst upp i huset gör att man slipper insyn och får en härlig överblick av områdets grönska.

Här bor du med närhet till alla bekvämligheter man kan tänkas önska. På 10 minuter är du i Göteborgs centrum och ett stenkast bort finner du Göteborgs bästa restaurangutbud samt gym i absoluta världsklass. Hisingen är Göteborgs mest expansiva område, på Guldpokalsgatan bor du i ett ostört läge när staden runt dig växer.

Välkommen till Guldpokalsgatan och välkommen hem!

Information Ekonomi

Avgift: 2 349 kr/månad. Obligatoriska tillägg för Kabel-TV 75 kr/mån + bredband 65 kr/mån
Total månadsavgift: 2489 kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,49377%. Andel av årsavgift är 0,49377%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Guldpokalsgatan 2A, 417 12 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 23

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 34 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Guldpokalen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 150 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Guldpokalen i Göteborg bildades 1944. Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan 2-8 samt Sunnanvindsgatan 1och består av två fastigheter, Rambergsstaden 35:3 och Rambergsstaden 37:7. Fastighetens byggnader är uppförda 1946 och är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 150 lägenheter och 65 parkeringsplatser.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött förening med väldigt låg belåning. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. 2021-01-01 höjdes avgiften med 3%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Energideklaration: Utförd.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras varje år.
Utförda renoveringar:
1989-1990 byttes samtliga V/A stammar i kök och badrum.
1980/90-talet sattes 3-glas fönster in, balkonger renoverades och taket byttes.
1999-2000 byttes el-stigare
2009 nytt sophanteringssystem
2012 injustering av värmesystem samt bytte av blandare för tvättställ och kök.
2013 nytt porttelefonsystem
2014 översyn av utebelysning.
2015 utfördes en OVK
2016 besiktning av fönster för att bedömma status samt installation av åtta nya tvättmaskiner och två torktumlare.
2017-2018 dräneringsarbete samt arbete med föreningens trädgårdar.
2020 - Förväntad framtida utveckling. Renovering och upprustning av trapphus, byte av elinstallationer i källare, spolning av stammar, OVK-besiktning samt rensning av ventilationskanaler, mer information i årsredovisningen.

TV och bredband: TV: Kabel-TV via Com Hem ingår i månadsavgiften. Bredband: Bredband via Com Hem ingår i månadsavgiften.

Parkering: Föreningen har 65 parkeringsplatser samt några korttidsparkeringar. Avgiften för parkeringsplats är 200kr/månad med en månad uppsägning.
Korttidsparkeringarna finns på kortsidan av hus 6 och hus 4 med 2 timmars respektive 10 min parkering.
I föreningen finns 65 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om
ca 200 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad på telefon 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, källarförråd och vindsförråd.

Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/goteborg/brf/guldpokalen/

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning