Tvåa med balkong i populär förening

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Bromeliusgatan 14D

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
2 450 000 kr
Högsta bud:
2 850 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
2 835 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
50 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1948
Adress:
Bromeliusgatan 14D,
416 73 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till Bromeliusgatan och Munkebäck! Tre våningar upp i huset erbjuds nu den perfekta tvåan för dig som vill bo nära bra kommunikationer in till stadskärnan men samtidigt ha gångavstånd till natur och grönska. Bostaden erbjuder ett ljust och välutrustat kök, helkaklat badrum samt rymligt vardagsrum. Här bor du i en stabil och välskött förening med låg månadsavgift.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Vi välkomnas in i den ljusa hallen, här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Ytterligare förvaring återfinns i dubbelgarderoberna ett par steg in. Golvet täcks av stavparkett och väggarna är vitmålade.

Trivsamt och praktiskt kök som är bra planerat med generösa arbetsytor och förvaring. Ett matbord med plats för minst fyra har sin naturliga plats invid fönstret. Köket består av vita köksluckor, mörk bänkskiva och ovan denna sitter ett grått kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Köket har mörk stavparkett och vitmålade väggar, i taket sitter detaljrika bjälkar.

Lättmöblerat vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp, här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och ett matsalsbord om så önskas. På golvet ligger en ljus stavparkett och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet nås bostadens soliga balkong som ligger belägen med fritt och högt läge.

Rofyllt sovrum som med lätthet kan möbleras med stor dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns goda förvaringsmöjligheter i två stora garderober. Sovrummets golv täcks av stavparkett och väggarna är målade i behaglig ljus ton.

Helkaklat badrum med svart klinkergolv samt vitt kakel med svarta detaljer på väggarna. Inredningen består av WC, handfat, spegelskåp samt dusch med vikbara duschväggar.

Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren samt ett på vinden.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 450 000 kr

Avgift: 2 835 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för tv och bredband om 165kr tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,04948%. Andel av årsavgift är 1,05768%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bromeliusgatan 14D, 416 73 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1948

Lägenhetsnummer: 68

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2022-07-22

Information Förening

Förening: Skf:s Anställdas Brf Nr 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 90 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: SKF:S Anställdas Brf Nr 3 består av 90 bostadsrättslägenheter och två hyreslokaler. Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Kålltorp 101:1 som är bebyggd med två flerbostadshus med adress Bromeliusgatan 14 A-G och Ernst Torulfsgatan 7 A-H.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja men den nya medlemmen ska äga minst 50% av bostaden för att godkännas som medlem.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2020-06-16. Energiprestanda 138 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2022.
Urval av utförda renoveringar:
1992 utfördes ett stambyte.
2004 lades taket om.
2005 omdränering.
2011 nedmontering av gasledningar samt uppförande av entrétak.
2012 byttes värmeventiler till element i källaren, kall- och varmvattenventiler i källaren, friskluftsventiler i lägenheterna, vattenledning och värmerör i källaren samt cirkulationspump. Samma år målades även fönster utvändigt.
2013 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugorna.
2014 installerades porttelefoner.
2015 OVK besiktning samt rensning av samtliga imkanaler. Samma år installerades fiber.
2019 renoverades trapphusen samt fick ny belysning. Samma år byttes även entrédörrar.
2020 översyn av de utvändiga trapporna till entréerna.

Planerade renoveringar 2022:
Fasadrenovering
Byte av stuprör
Byte av fönster
Tvättning av balkonger
Målning av hängrännor och takplåtar.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till Telenor. I månadsavgiften ingår basutbud av TV samt fiberbredband 100/100 Mbit. Föreningen har beslutat att förlänga sitt avtal med Telenor. Avtalstiden är 3 år och från och med 2019-10-01 ingår bredband 250/250 Mbit, telefoni mini, TV Bas, TV box och Premiumrouter.

Parkering: Föreningen förfogar över 22 parkeringsplatser och 10 garage. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 300 kr/mån och garage ca 500 kr/mån. Till platserna är det flera års kö.
Föreningen förfogar över 22 parkeringsplatser och 10 garage. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 300 kr/mån och garage ca 500 kr/mån. Till platserna är det flera års kö.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensamhetslokal som ligger i källaren på Ernst Torulfsgatan. Det är en relativt stor lokal och ett mindre kök. I anslutning till lokalen finns även toalett. Det finns en tvättstuga i respektive hus i källarplan, med två tillhörande torkrum. Varje tvättstuga har tre maskiner, en centrifug och en torktumlare. I föreningen finns även bastu, hobbyrum, cykelrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning