Snart till salu

Gaveltrea med stor västerbalkong och vacker utsikt

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Träkilsgatan 44

3:a Björkekärr

Kortfakta

Avgift:
4 988 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
92 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Träkilsgatan 44,
416 77 GÖTEBORG
Härlanda Tjärn
Härlanda Tjärn
Trätorget
Trätorget

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på benjamin.vidovic@lundin.se.

Välkomna till lummiga Björkekärr och denna trerummare med en stor balkong i skönt läge. Här bor ni i en stor trerummare om 92 kvadratmeter med möjlighet för att bygga om till en fyrarummare. Fina materialval och öppna sociala ytor. Två toaletter varav ett badrum med tvättmaskin och torktumlare, stor balkong med en inglasad del och en öppen del, högt och fritt läge med utsikt mot väster är några av de fördelarna.
Björkekärr är ett lugnt och grönt område som präglas av närheten till naturen, badsjöar och motionsspår. Bra utbyggd service i området med flera små torg med bland annat mataffär, bageri, restaurang, pizzeria samt förskola och grundskola. Goda kommunikationer med buss i närområdet och spårvagn från Östra sjukhuset.

Information Ekonomi

Avgift: 4 988 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 222kr tillkommer för informationsöverföring.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,84393%. Andel av årsavgift är 1,84393%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Träkilsgatan 44, 416 77 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2013

Lägenhetsnummer: 334/1204

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 92 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Björken i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 68 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Björken består av tre huskroppar med underliggande garage på fastigheten Sävenäs 131:6 med adress Träkilsgatan 40-44. Föreningen består av 68 lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Föreningens 68 bostäder fördelar sig enligt följande:
12 st 1,5 r o k
18 st 2 r o k
38 st 3 r o k.

Information om månadsavgift: Avgiften höjs med 4% 2022-07-01.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2019-09-11. Energiprestanda 103 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
2013 nyproducerades fastigheterna.
2013-2014 infördes individuell mätning av vatten- och elförbrukning.
2015 - OVK besiktning, tecknade nytt avtal med Telia gällande TV, telefoni och data.
2016 - Åtgärdat lek ytor enligt underhållsplan, förbättrad trygghet och miljö med nya trafikfarthinder.
2018 - Fattade ett beslut om att installera sex laddboxar på föreningens p-platser i garaget, byte av armaturer på stolpar på föreningens mark. Femårsbesiktning av föreningens tre fastigheter och utemiljö genomförts.
2020 - Entrédörrarnas låsanordningar för samtliga tre hus har bytts ut på grund av slitage. Brytskydd mot förrådsutrymmen i källare har bytts ut i samtliga tre hus. Som en del i femårsgarantin har Skanska gått igenom samtliga fasadfogar på föreningens tre fastigheter och bytt ut dessa där det behövts. Träden längs med Träkilsgatan samt runt om på tomten har beskurits, och en plan har
tagits fram för att ersätta några av de träd som står nära husfasaderna kommande
verksamhetsår.

TV och bredband: TV och bredband genom Telia.

Parkering: Det finns 60 garageplatser, ingen kö till garageplatserna. Det finns 4 mc-platser samt 7 p-platser utomhus, kö till platser utomhus. Garaget ingår i en samfällighet med HSB Göteborgs hyresfastighet Träkilsgatan 46.

Gemensamma utrymmen: Gemensamhetslokal, stor tvättstuga med mangel, utemiljö.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/bjorken.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Björkekärr

skogspromenader, friluftsliv och storstadspuls


Höga träd omgärdar husen i Björkekärr och bildar skyddande gröna tak och väggar. När området började byggas upp på 1950-talet fick bebyggelsen smälta in i den omgivande naturen och resultatet har blivit ett boende i en spännande mix av skog och storstad.
Bebyggelsen är varierad och består både av villaområden och låga flerfamiljshus.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. God närservice finns dock i de egna kvarteren. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget har alla något av detta.

För barnfamiljen finns flera förskolor och två grundskolor, Rosendalsskolan samt nybyggda Härlandatjärnskolan som beräknas vara klar hösten 2022. Det finns också flera idrottsklubbar inom bl.a. innebandy, fotboll, tennis, handboll och ridsport. Kulturhuset Kåken i Härlanda är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café.

Björkekärr gränsar till det stora Delsjöreservatet. I vacker natur är vandringsleder, motionsslingor och badsjöar belägna. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Björkekärrs trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning