Exklusivt boende i Göteborgs första skyskrapa

Patricia Warnlöf
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 74 patricia.warnlof@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Karlatornet vån 31 (Lodjursstråket 1)

2:a Karlatornet

Kortfakta

Pris/Bud:
4 300 000 kr
Avgift:
3 643 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
45,5 kvm
Adress:
Karlatornet vån 31 (Lodjursstråket 1),
417 56 Göteborg
karlastaden
karlastaden
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Exempelbild
Välkommen att kontakta Patricia
Välkommen att kontakta Patricia

Beskrivning

Välkommen till Karlatornet och nordens högsta skyskrapa. Här bor du i en välplanerad 2:a på våning 31 med en häpnadsväckande utsikt. Ett boende som präglas av stilrena och lyxiga materialval med en tanke bakom varje detalj. Här bor du med ett brett serviceutbud från hotellet som finns i direkt anslutning till tornet. Du kan smidigt boka tvätt- och städhjälp eller varför inte beställa room service direkt till lägenheten? Som Serneke själv beskriver det; som på hotell fast hemma.

I huset kommer även finnas gym, kylrum i entréplan för matleverans, spa, restaurang. Inte minst kommer det finnas en sky-bar på våning 69 med en hänförande utsikt! Utanför dörren kommer sedermera en ny stadsdel öppna upp sig med ett ännu bredare serviceutbud.

Under "dokument och länkar" finns bland annat Sernekes planritning där man ser placering i huset. Preliminärt tillträde december 2023.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 300 000 kr

Avgift: 3 643 kr/månad.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Karlatornet vån 31 (Lodjursstråket 1), 417 56 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4105

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 45,5 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Karlatornet 1:2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 100 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Karlatornet blir med sina 245 meter är Nordens högsta hus och Göteborgs första skyskrapa. Byggnaden kommer vara totalt 73 våningar och inrymma hela 611 lägenheter. Bostäderna finns i storlekar från ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på över våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt. Gemensamhetsutrymmen/ tjänster att tillgå: Gym på våning 2, tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i Skylevel och Penthouse), möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad), lobby med reception, takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bio-/aktivitetsrum, bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass, kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar, hundspa, medlemskap i bilpool. Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

Mer info finns på: https://www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet/

Brf Karlatornet 1:2 kommer inrymma 10 av husets våningar och bestå av 100 bostadsrätter med en total bostadsarea om 6 615 kvm.
Fastighetsbeteckning Lindholmen 2:20 med adress Lodjursstråket 1. Preliminärt tillträde beräknas ske 2023.

Försäkring: Föreningen avser teckna en fastighetsförsäkring inkluderande bostadsrättstillägg. Under entreprenadtiden är fastigheten försäkrad genom totalentreprenadförsäkring samt allrisk- och ansvarsförsäkring. Byggsäkerhetsförsäkring under entreprenad- och garantitid samt styrelseansvarsförsäkring finns tecknade.

TV och bredband: Fiberanslutning via mediabolag eller GA. Bostadsrättshavaren tecknar eget abonnemang för bredband/tv/telefoni.

Parkering: Garage under huset, separat kö. En garageplats kommer kosta ca 2 500 kr- 3 700kr/mån beroende på val av abonnemang.
Föreningens medlemmar kommer ha tillgång till en bilpoolsbil och medlemskap ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Gemensam utrymmen är takterrass, hundspa, hemmakontor, cykelrum, barnvagn- och rullstolsrum, trapphus/korridor, gemensamma umgängesytor samt teknikrum.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lindholmen

På Lindholmen möts historia och framtid i skön harmoni. När man kliver av färjan på
Lindholmspiren hamnar man mitt i Lindholmen Science Park, där många företag och skolor har sina verksamheter. Området i stort är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. Här kommer bland annat Göteborgs första riktiga skyskrapa, Karlatornet, att byggas.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Lindholmen till Eriksberg och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

På Lindholmen finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.
Gröna oaser finner man exempelvis i Keillers Park och för den som vill motionera finns flera anläggningar att välja mellan.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller i Eriksbergsdockan.

Lindholmen inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning