Såld

Modern & ljus gaveltvåa med stor balkong i västerläge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Litteraturgatan 218

2:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 341 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
56 kvm
Våning:
5/6, hiss
Byggår:
2019
Adress:
Litteraturgatan 218,
422 47 HISINGS BACKA
Balkong mot väster
Balkong mot väster
Gavelläget ger ljus
Gavelläget ger ljus
Välkommen att kontakta Anders
Välkommen att kontakta Anders

Beskrivning

På våning 5 finner ni denna moderna tvåa med fönster i tre väderstreck och solig balkong i fritt västerläge med utsikt över omgivningarna. Lägenheten har en funktionell lättmöblerad planlösning och hög standard med noggrant utförd finish. Trevliga sällskapsytor i öppet samband, kvalitetskök från Ballingslöv, stort sovrum med god förvaring och utgång till balkongen samt badrum med kombimaskin. Föreningen är en del av framtidens Selma; en stadsdel som är attraktiv, trygg, hållbar och full av liv.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Vi välkomnas in i en rymlig hall med praktisk mörkgrå klinker och vitmålade väggar. Här finns plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två garderober.

Vidare kommer man till lägenhetens trevliga sällskapsytor med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som inbjuder till socialt umgänge. Ytan kan inredas med soffa och matplats för större middagssällskap. Golven kläs av klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Kvalitetskök från Ballingslöv med bänkskiva i granit och diskho i komposit. Ovan arbetsytorna som belyses av infällda spotlights sitter stänkskydd i grått kakel. Vitvaror av hög kvalitet från Electrolux i rostfritt stål som utgörs av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Ett litet fönster ovan arbetsbänken blir ett fint inslag.

Innanför vardagsrummet ligger lägenhetens sovrum som har utgång till den stora härliga balkongen i västerläge. Balkongen har fritt läge högt upp i huset med utsikt över de grönskande villaomgivningarna. Sovrummet är generöst utformat med plats för dubbelsäng och sängbord samtidigt som det erbjuder bra förvaringsmöjligheter i fyra garderober. Golvet kläs av klassisk ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Stort och rymligt badrum med uppskattat dagsljus. Golvet kläs av mörkgrå klinker och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, dusch med vikdörrar i frostat glas samt både handdusch och taksil. Det finns även en kombimaskin från Electrolux med arbetsyta ovan samt överskåp för att förenkla vardagen.


Här bor ni med omedelbar närhet till nya Selma Lagerlöfs torg som snart står helt klart. Torget börjar ta form med 800 nya bostäder, idrottshall, galleria, stadsdelshus med rum för kultur, torg och parker. I Hisings Backa finns närhet till natur- och rekreationsområden, ett bra serviceutbud med handel, vård, skola och omsorg. Här finns även ett bra idrotts- och föreningsliv, ett rikt kulturliv med kulturhus och teater samt en av Sveriges två balettskolor. Kollektivtrafiken i området är välutvecklad och det går kontinuerligt bussar till centrala Göteborg. Bäckebols köpcentrum ligger i närområdet och erbjuder ett stort shoppingutbud såsom IKEA, COOP, Mediamarkt och Systembolaget.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 341 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, TV samt bredband. Det tillkommer även ett obligatoriskt tillägg för el om 250kr. Elen avläses årligen och justeras därefter efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,12%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 145 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Litteraturgatan 218, 422 47 HISINGS BACKA. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2019

Lägenhetsnummer: 1544

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 56 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: BRF Nils Holgersson. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 87 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Nils Holgersson i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2017. Till föreningen hör adresserna Litteraturgatan 209-217 i Hisings Backa.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Botrygg. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-04-07).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FX med värmeåtervinning.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Renoveringar: Fastigheten stod klar under 2019, därav är inga renoveringar planerade.
2021 utfördes 2-årsbesiktning av fastigheten.

Föreningen har planer på inglasning av balkonger. Företag som ska göra det är ej bestämt och bygglov ej sökt än.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Tele 2 gällande TV, telefoni och fiberbredband. Bredband med hastighet 50 Mbit ingår i avgiften, om man vill höja sin hastighet får man 250 kr i rabatt tack vare föreningens gruppavtal.

Parkering: Föreningen disponerar inte över egna parkeringar eller garageplatser. Parkeringstjänst väst AB ansvarar för uthyrning av parkeringsplatser i parkeringshuset på andra sidan gatan i vilket medlemmar kan söka parkeringstillstånd.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen på källarplan. I föreningen finns även barnvagns/rullstolsförråd, cykelrum samt återvinningsrum..
Innergård med utemöbler.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning