Välkommen till

Kungagårdsängen 1

Kungagårdsängen 1
3:a Hovås / Kungagårdsängen

Två uteplatser i syd och väst. Garage ingår i avgiften.

Välkommen till ett mysigt område med ett lugnt och fint läge. Lägenhet i markplan med altan i söder samt liten trädgårdstäppa vid entrén. Parkettgolv i hela lägenheten, parkeringsgarage strax utanför som ingår i avgiften. Här har man närhet till allt utbud i Nya Hovås, gångavstånd ner till Amundön, salta bad och båthamn. Området bjuder även på förskola, skola, trevliga promenadstråk, tennis, golf, fotbollsplan och ishall. Nära till busshållplats med goda kommunikationer in till stan.

Läs hela beskrivningen
Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Mats
ansvarig mäklare
Mats Jacobsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
070-868 99 11 mats.jacobsson@lundin.se
Lundin Västra Göteborg

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Hallentré:
Utrymme för klädförvaring, badrum och tvättstugan ligger i anslutning till entrén. Tvättmaskin och värmepump finns i badrummet, wc, tvättställ, dusch och plats för badkar.
Sovrum:
Ett sovrum med intilliggande klädkammare i öster som har parkettgolv, ett sovrum i väster med parkettgolv.
Vardagsrum:
Parkett, målade, tapetserade väggar. Här finns plats för soffgrupp, tv etc. Utgång till en uteplats under tak i söder med träaltan, här har man även solen in under eftermiddag.
Kök:
Standard kök från byggåret, målade, ljusa väggar, nyare vitvaror.
Garage och förråd:
Ett förråd med bra storlek nära lägenheten samt ett garage med elstyrd port.
Utemiljö:
Vid entrésidan finns en gräsmatta framför kök och ett sovrum som nuvarande ägare har klippt och skött. Den får såklart utnyttjas av ägaren trots att den inte tillhör bostadsrätten enligt ö.k med föreningen.
På sydsidan utanför vardagsrummet finns en träaltan på markplan med skyddat tak som har sol från morgon-sen eftermiddag.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta