Välplanerad trea med renoverat kök i populärt område

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beryllgatan 71

3:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
2 595 000 kr
Avgift:
5 150 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
81,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1969
Adress:
Beryllgatan 71,
426 59 Västra Frölunda
Välkommen att kontakta Martin
Välkommen att kontakta Martin

Lundin Värdering

Boka nu
Föreningens gym
Föreningens gym
Busshållplats Beryllgatan
Busshållplats Beryllgatan

Beskrivning

Varmt välkomna till en bostad att trivas i!

På andra våningen finner ni en trea där ni kan bo bekvämt utan större insyn från gatan. Två sovrum, lättmöblerat vardagsrum samt renoverat stilrent kök med ordentlig matplats. Stambytt badrum med stilrena ytskikt med både dusch och tvättmaskin. Härlig balkong med läge i sydväst och vy mot mot ett grönskande skogsparti.

P-plats i garage ingår i månadsavgiften!

Vardagsrum
Vardagsrummet är ett stort och luftigt rum med härligt ljusinsläpp från de tre stora fönstren som vetter mot sydväst och balkongen. Vardagsrummet liksom resten av bostaden har genomgående ljusa ytskikt. Detta rum erbjuder stora sällskapsytor med plats för både soffgrupp och läshörna. Bjud in gästerna och ha en riktigt trevlig kväll då rummet är stort nog för ett större sällskap!

Balkongen
Via köket når man ut till den härliga balkongen i soligt läge med utsikt mot skogen, markis inköpt 2020.

Köket
Renoverat kök (2019) vita luckor och matchande vitt kakel över diskbänken. Flertalet skåpsluckor bjuder på gott med förvaring. Maskinell utrustning i form av vinkyl, kyl samt frys i fullstorlek, ugn och mikrovågsugn i arbetshöjd, induktionshäll samt fläktkåpa. Ett stort härligt fönster släpper in mycket ljus och gör matplatsen till en inbjudande och naturlig del av köket.

Sovrum 1
Sovrummet rymmer enkelt en stor dubbelsäng. Gott om förvaring i de stora garderoberna. Ljusa ytskikt och ljusinsläpp från fönster.

Sovrum 2
Stort sovrum som med enkelhet kan användas som kontor eller barnrum.

Hall
En stor hall välkomnar er in i bostaden. Här ifrån når ni de flesta rummen i bostaden.

Badrum
Badrummet renoverades i april 2011 under föreningens stambyte. Grått klinkergolv och ljust kaklade väggar. Inredningen består av handukstork, wc, vit handfatskommod med lådor, spegelskåp duschhörna med duschdörr i glas samt tvättmaskin och torktumlare från 2019.

Känn er varmt välkomna att boka in er på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 595 000 kr

Avgift: 5 150 kr/månad. I avgiften ingår parkering.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,24335%. Andel av årsavgift är 0,24335%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Dessa värden kan variera beroende på hushållets storlek och förbrukning. Föreningen har individuell mätning och debitering av hushållsel och varmvatten. Varmvatten kostar ca 65 kr/kubik.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Beryllgatan 71, 426 59 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1969

Lägenhetsnummer: 281/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 81,5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Balkong/Uteplats: Balkong, läge sydväst.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Grevegården. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 444 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Grevegården är en stor förening fördelad på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är ca 53 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-01-17). Föreningen har brutet räkenskapsår så eventuella beslut brukar tas i april/maj.
I avgiften ingår värme, kallvatten och parkerings- eller garageplats. Föreningen har individuell debitering av varmvatten och el.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2021-05-17. Energiprestanda 72 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2021.
De närmsta åren beräknas vara ganska lugna. Ca 2024/2025 planeras renovering av tvättstugor.

Urval av utförda renoveringar:
Ca 2010-2012 utfördes stambyte, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder. Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfört åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem.
2019 utfördes garagerenovering
2020-2021 Montering av solcellspaneler på taken, byte av äldre takfläktar och hängrännor, montering av nya uppstigningsluckor och landgångar vid taknock samt snörasskydd ovanför entréerna, byte/renovering av defekta tak- och rökluckor samt nytt lager takpapp läggs. Samma år har man även lagat trasig betong i fasaderna, utfört ny energideklaration samt bytt viss tvättstugeutrustning.
Senaste renovering/ombyggnad:

TV och bredband: Tv via Tele2, grundutbud ingår i avgiften. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad. Föreningen har inget gruppavtal om bredband så man väljer själv leverantör, det finns ca 16 att välja på via fibernätet.

Parkering: Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats. Fördelningen av dessa gjordes när husen byggdes.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är du i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 pakeringsplatser hyrs ut som husvagnsplatser.

Du kan om du vill köpa en fjärrkontroll till garaget. Det finns även "vanliga" brickor att köpa.

Övervakning av gästparkering, gårdar och garage sköts av Parkeringstjänst i Väst och övervakning av matargator av Gatubolaget.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns flera tvättstugor, två samlingslokaler, gym, boulebana, keramikverkstad, lekstuga, vävstuga och cykelförråd. Det finns även sex miljöhus för källsortering samt grovsoprum.
Fina gröna innergårdar med sittgrupper och lekytor för barnen. Föreningen har även 55 odlingslotter som hyrs ut årsvis mot en ringa ersättning, i november varje år tecknas nya avtal.

Övrigt: Öppettider: Expedition. Helgfria måndagar 18.30-19.30 Tel: 031-29 40 57

Bra med kommunikationsmöjligheter till bland annat Frölunda Torg dit du tar dig med buss 50, 90, 91 eller 97. Direktbuss 50 till Brunnsparken, ca 15 min. Vardagar på dagen är det täta avgångar, minst var 15:e minut.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning