Charmig hörnlägenhet med bevarade originaldetaljer

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Falkgatan 14C

1:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
1 790 000 kr
Avgift:
2 125 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
32,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Falkgatan 14C,
416 67 Göteborg
Välkommen att kontakta Benjamin
Välkommen att kontakta Benjamin

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till Bagaregården och denna välplanerade enrummare. En mycket charmig hörnlägenhet mitt bland landshövdingeidyllen. Här erbjuds en smart planlösning med vackra bevarade detaljer, stor lummig innergård och närhet till det mesta. Från lägenheten når du restauranger, mysiga kaféer, småbutiker och matbutiker inom gångavstånd. Till spårvagnshållplatsen tar du dig på ett par minuter, där flertalet spårvagnar tar dig in till centrum. Du når även stadens mångfasetterade utbud på behagligt cykelavstånd. De som bor här kan lyxigt njuta av både storstadslivet och den fristad som området kring Delsjön innebär.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Vi välkomnas in i entrén. Direkt till vänster finns plats för avhängning av ytterkläder.

Ett par steg in i bostaden möter ni köket. Köksluckorna är ljusgrå och erbjuder gott om förvaring samt rymligt med plats för matbord för flera personer. I köket finns ett äldre väl bevarat servisskåp, skafferi samt garderob för ytterkläder. Köksinredningen består av ugn och spis, fläkt, kyl och frys. Golvet kläs av vackert plankgolv som är oljat och två väl tilltagna fönster som bidrar med utsikt mot grönskan och solljus.

Vidare tar ni er till vardagsrummet. Här finns rymligt med plats för dubbelsäng samt soffhörna med tillhörande soffbord. Här finns även bevarat takrosett samt stuckaturer. Golvet kläs likaså av det bevarade oljade plankgolvet och väggarna är vitmålade.

Badrummet är stort och är helkaklat samt klinker som täcker golvet. Inredningen består av wc, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp samt en duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 790 000 kr

Avgift: 2 125 kr/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, TV-grundutbud från Tele2.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,8%. Andel av årsavgift är 0,77022%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Falkgatan 14C, 416 67 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 2101/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 32,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 65 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Göteborg innehar tomträtten till tre fastigheter, varav två ligger i Bagaregården och en i Kungsladugård. Föreningen består av totalt 65 lägenheter med bostadsrätt. Bostadsytan är 4 062 kvm. Föreningen registrerades 1916-09-16.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningens ekonomi är god och har en låg belåning på 2957kr/kvm.
Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2021-04-01 med 3 %.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2019-12-23. Energiprestanda 119 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2049.

2009 - Byte av elstammar samt förstärkning av el service
2009/2010 - Byte av kall- och varmvattenledningar, byte av avloppsstammar i kök samt
relining av badrumsstammar
2011 - Fasadmålning Falkgatan 14 o 16 (två fasader per hus)
2012 - Injustering av värmesystem, byte av samtliga termostater samt vissa expansionskärl och pumpar
2014 - Fasadmålning Falkgatan 14 o 16 (fasader mot norr och öster), Taksäkerhetsarbeten och beklädning av skorstenar
2015 - Fasadmålning Majorna
2017 - Takrenovering
2018 - Byte av elledningar och belysning i trapphus, renovering samtliga trapphus.
2021 - Fasadbyte, fönsterrenovering (Falkgatan 14 o 16), byte av värmeventiler i källaren börjar i Majorna 2022, Falkgatan efter det. Motion om vindsuppbyggnad på Falkgatan behandlas på stämman i juni.

Parkering: Finns inga parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmen: Gårdag, tvättstugor.

Övrigt: Föreningens anställda är boende som arbetar deltid med enklare fastighets- och trädgårdsskötsel. På Falkgatan 14 finns det istället en oavlönad trädgårdsgrupp som tar hand om gården. Föreningen ordnar ett par städdagar per år där alla boende hjälps åt att hålla gårdarna och övriga gemensamma ytor fina. Städning av trapphus och tvättstuga utförs av de boende.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser
I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning