Snart till salu

Gaveltvåa med social öppen planlösning

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Birkagatan 45A

2:a Örgryte Bö

Kortfakta

Avgift:
2 831 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
33 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Birkagatan 45A,
416 56 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Lundin Värdering

Boka nu
Områdets omtyckta bageri Lilla Sur
Områdets omtyckta bageri Lilla Sur
Här köper ni områdets bästa bröd och bullar!
Här köper ni områdets bästa bröd och bullar!
Närliggande Ölstugan Tullen
Närliggande Ölstugan Tullen
Restaurang Intill
Restaurang Intill
När ni är sugna på en fika ligger kafé Ozio en trevlig promenad bort
När ni är sugna på en fika ligger kafé Ozio en trevlig promenad bort

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Välkomna till lugnet i staden med underbara grönskande omgivningar! Med bekvämt läge en våning upp i huset ligger denna yteffektiva tvåa om 34 kvm. Öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum där det renoverade köket blir en fin del av rummet som även präglas av nyslipad och behandlad fiskbensparkett. Sovrummet ligger avskilt i andra änden av lägenheten och har fint ljusinsläpp.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob och en klädkammare. Golvet kläs av slipad och behandlad ekparkett och väggarna är målade i en ljus beige ton.

Härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som har fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti. Golvet kläs av slipad och behandlad fiskbensparkett och väggarna är målade i en beige ton. Här kan man inreda med soffa och matplats.

Köket renoverades 2020 och har köksinredning från Ikea med bänkytor i trä och mörkt kakel ovanför spisen. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Gorenje), fläkt (Gorenje), inbyggnadsugn med varmluftsfunktion (Gorenje), integrerad diskmaskin (Logik, 2020) samt kyl med frys (LG, 2020). I taket runt hela köksdelen sitter dimbara infällda spotlights vilket ramar in på ett fint sätt.

Rofyllt sovrum med fint ljusinsläpp som kan inredas med dubbelsäng. Golvet kläs av slipad och behandlad ekparkett och väggarna är målade i en ljus beige ton tillsammans med en grön fondvägg.

Badrummet har kaklade väggar i vitt och ljusgrå våtrumsmatta. Inredningen består av wc, handfat, duschhörna med avskiljande glasdörr och takduschset. Ett insynsskyddat fönster bidrar med dagsljus.

Ytskikten i alla rum förutom badrummet renoverades 2020.

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. I närområdet finner ni fina strövområden med porlande bäckar. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår. Vid Bö affärscentrum finns matvarubutiker, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn, som har en hållplats alldeles i närheten. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Information Ekonomi

Avgift: 2 831 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg om 100kr/mån för tv, bredband och telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,53505%. Andel av årsavgift är 1,53505%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 550 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 450 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Birkagatan 45A, 416 56 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 29/1002

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 33 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som 2 rum och kök men är registrerad som 1 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Birka 45- 47. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 35 lägenheter och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Birka 45-47 innehar tomträtten till fastigheten Torp 32:3 belägen på adresserna Birkagatan 45 och 47. Föreningen innehar totalt 35 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har också två lokaler som hyrs av en restaurang respektive en ideel förening. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt och avtalet löper till och med 2026.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-05-25).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2014-10-27. Energiprestanda 128 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. Inom den närmsta tiden finns inga stora renoveringar inplanerade.
Under 2022 planeras markarbeten på baksidan av fastigheten.
Föreningen kommer behöva se över taket inom en tioårsperiod.
Utförda renoveringar:
1986-1987 Stambyte, el, tak, fasad och fönster.
2005 Byte av ytterdörrar på baksidan av pizzerian, inbrottssäkring av ytterdörrar till källargång samt källarfönster, förbättrat utseende och skydd på garagedörrarna samt dagvattenbrunn på garageuppfarten har åtgärdats.
2008 OVK besiktning utfördes.
2010 Besiktning av fastighetens yttre har genomförts, underhållsplanen har gåtts igenom och reviderats, service på maskinerna i tvättstugan, pizzerian har fått nya hängrännor och en brandbesiktning utfördes.
2011 Ventilationsarbete.
2013 Nya planteringar och nya entrédörrar
2014 Besiktning av balkonger, upprustning av de som behövdes samt tvätt och målning, målning av källarfönster och källardörrar samt energideklaration.
2015 Byte av garageportar, fasadtvätt samt injustering av värmen .
2016 Ny asfaltsbeläggning på alla gångytor samt p-plats, ny stenmur runt p-platserna, två nya p-platser, byte av samtliga termostatventiler i lägenheterna, revidering av underhållsplanen samt injustering av värmen.
2017 Underhållsspolning av rörstammarna, filmning av rörstammarna, filmning av rör under husplattan samt OVK.
2018 Utfördes renovering av Bankmannalokalen.
2019-2020 Utfördes relining av stammarna under bottenplattan. Man gjorde även en radonmätning som fick bra resultat med ungefär en tiondel av gränsvärdet.

TV och bredband: Föreningen har fiber via Telenor. Digital-tv (basubud), bredband med hastighet 100/100 samt IP-telefoni.

Parkering: Föreningen förfogar över 27 parkeringsplatser som kan hyras för 225 kr/mån samt 4 garageplatser som kan höras för 450 kr/mån. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser med den är kö till garagen (2022-05-25). Snöröjning och städning av parkeringsplats/garage står innehavaren själv för. I övrigt är det gratis parkering på omkringliggande gator.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns övernattningsrum, hobbyrum och pingisbord i källaren. Cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren på 47 B samt 45 B. Tvättstugan ligger i källaren i uppgång 47A. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Det finns även en kall- och en varmmangel. Det finns även en "spontantvättstuga" som man ej kan boka upp utan nyttjas när den är ledig. Spontantvättstugan är utrustad med: en tvättmaskin och en torktumlare. Tvättider från 7-21 och det är mycket lätt att få tid.
Gemensam nybyggd uteplats.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning