Såld

Hiss, genomgångsläge och eftermiddagssol på balkongen

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rubingatan 14

2:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 883 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
61 kvm
Våning:
4/4, hiss
Byggår:
1968
Adress:
Rubingatan 14,
421 53 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkommen till ett av Rubingatans bästa lägen där man bor högst upp i huset med tillgång till hiss. En stor välplanerad tvåa med genomgångsläge och generös inglasad balkong med sol från lunch till sen eftermiddag, stamrenoverat badrum med tvättmaskin samt goda förvaringsmöjligheter i både en walk-in-closet samt garderober är några saker som gör detta boende extra bra. Socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag, välplanerat och uppdaterat kök samt ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och barnsäng eller skrivbord. Välskött större Riksbyggen-förening med stabil och god ekonomi. Omgiven av härliga innergårdar, grillplatser och närhet till både kommunikationer, mataffär och centrala Göteborg på cykelavstånd. Även salta bad finns bara en kort cykeltur bort. En bekväm och fin bostad att trivas i!

Här har ni på promenadavstånd till kommunikationer, Frölunda Torg köpcentrum och nya uppdaterade Opaltorget. Ett flertal mataffärer ligger på gångavstånd till föreningen. Med spårvagn tar ni er snabbt och lätt in till Göteborg centrum och från Frölunda Torg har ni en fantastisk knytpunkt för kommunikation till hela Göteborg och Mölndal. Ta cykeln ut till havet en varm sommardag eller varför inte in till Slottsskogen och restaurangutbudet i folkliga Linné. Naturreservatet Välen ligger en kort promenad bort med fågelliv, kor och grillplatser.

Lägenhetens 61 kvm är disponerade enligt följande:

Hall
Här möts du av en rymlig och möblerbar hall som har ekparkett på golv och ljusa väggar med en del som är i en ljusgrå nyans. Mycket goda förvaringsmöjligheter genom den platsbyggda garderoben med överskåp och en naturligt plats för avhängning för ytterkläder direkt till vänster. Framförallt erbjuder lägenheten en generös klädkammare med direktaccess från hallen där ett förvaringssystem med både hyllor och klädstänger finns på plats. Med dagens möblemang har man valt att ha dörren in till sovrummet stängd då man har en garderob för öppningen idag i sovrummet, men det går utmärkt att flytta på garderoben och även ha tillgång till klädkammaren från sovrummet.

Vardagsrum
Härligt sällskapsrum med rikligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier som erbjuder utsikt utan insyn. Golvet kläs av vacker originalekparkett som är en tidlös klassiker och väggarna är ljust målade. Plats finns för soffgrupp, matsalsmöbel och trevligt umgänge. Från vardagsrummet når man den mycket trevliga balkongen som tack vare inglasningen kan användas året om. På balkongen har man dragit ut el och en infravärmare hjälper till att göra balkongen en till härlig plats även under årets kalla månader.

Kök
Fint kök i L-form som går i vitt. Det sitter kakel i vitt ovan bänkskiva i valnötsfanér. Alla vitvaror, med undantag från fläkten, är nyinstallerade 2021. Utrustning består av en kombinerad kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, allt från IKEA. Matplats för minst fyra personer. Köket erbjuder gott om förvaringsutrymmen och goda avlastningsytor. Två öppningsbara fönster gör att köket känns extra rymligt och ljust. En större öppning mot vardagsrummet gör att planlösningen upplevs öppen och generös. Även detta rum, precis som hallen, har vita väggar med en fondvägg i en ljusgrå ton som bryter av fint på ett harmoniskt sätt. På golvet ligger laminatparkett.

Badrum
Stilfullt badrum som har helkaklade vita väggar och på golvet ligger ett ljustgrått klinker. Väldigt modernt och enkelt att inreda med den här färgbasen. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, helkroppsspegel, handdukshållare, dusch med svängbara dörrar i glas. För extra vardagskomfort finns även en tvättmaskin installerad.

Sovrum
Rymligt sovrum där både dubbelsäng och en arbetshörna eller garderober får plats. Idag finns en garderob i rummet som går att flytta på om man skulle önska använda dörren in till klädkammaren. Det ligger en vacker parkett på golv och sovrummet har vitmålade väggar. Väggen vid sängaveln är klädd i en vacker vitlaserad träpanel som ger rummet ett lugnt intryck. En perfekt plats för avkoppling! Ett enormt fönster ger fint ljusinsläpp och trevlig känsla samtidigt som de erbjuder en fin vy över området.

Detta är en lägenhet som verkligen har det där lilla extra och en plats där man verkligen kan trivas. Grunden är väldigt fin, men det finns utrymme för att skapa en egen oas helt enligt eget önskemål. Önskar dig varmt välkommen att boka en tid för visning. Den är helt klart väl värt ett besök!

Ett generöst förråd finns att tillgå i källaren. Närmsta tvättstuga finns på Rubingatan 10.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 883 kr/månad. Grundavgiften är 3 319 kr, på den tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 564 kr som är inkluderad i månadsavgiften på totalen om 3883 kr. I den ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg (försäkring) och kabeltv.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,18746%. Andel av årsavgift är 0,18736%. 0.18811 % av kapital.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 518 kr/månad. Antal personer i hushållet: 4.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 370 kr/månadFörsäkring: 148 kr/månad
Idag bor två vuxna och två barn i lägenheten. En kostnad om 400kr tillkommer för parkering om man väljer att ha en. En hemförsäkring behöver man teckna som ägare av lägenheten, men bostadsrättillägget är inkluderat i avgiften. Elen består av både elnät samt abonnemang,
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Rubingatan 14, 421 53 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1968

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 61 kvm.

Balkong/Uteplats: Underbar balkong med härligt solläge - inglasad och möjlighet att öppna upp. En vägg är klädd i liggande vit träpanel. Balkongen är ca 7 kvm och här finns både elkontakter samt infravärme.

Övrigt: På Rubingatan bor du med både havet och staden på 10 minuters bilavstånd och på promenadavstånd från Frölunda Torg med sitt stora shopping- och serviceutbud. Med närhet till spårvagnar (nr 1 och 7) och bussar tar du dig enkelt även till centrum och andra delar av Göteborg. Flertalert förskolor och skolor finns i området.
Närmsta matbutik är Hemköp på nya Opaltorget. Spårvagnshållsplatsen är Smaragdgatan. Skolor i området är bland andra Korsåslliden och Dragbergsskolan.

Information Förening

Förening: Riksbyggens brf Göteborgshus Nr 31. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 485 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Tynnered 14:1-3 med adress Rubingatan 1-48, samt arrenderar stadsägorna Tynnered 761:687 och Önnered 762:10, P-plats-mark. På fastigheterna har 1967-98 uppfört bostadshus med 485 lägenheter. Under 2003 har en lokal byggts om till lägenhet. Föreningen har totalt 485 lägenheter.

Föreningens ekonomi: Stark och solid förening som är lågt belånad.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är försäkrad i Folksam.

Energideklaration: Utförd.

Renoveringar: 2009 Föreningens balkonger har renoverats.
2015/2016 utfördes upphandling av nytt styr- och reglersystem för värme, varmvatten och ventilation som kommer installeras i parallellt med stambytet.
2016 installerades nytt låssystem för lägenheter och gemensamhetslokaler.
2015-2018 Stambyte och badrumsrenovering har genomförts med mycket fina badrum med hög standard som resultat.
2019 Föreningen har målat om trapphusen samt uppgraderat belysningen. Annars har föreningen gjort de flesta stora och tunga renoveringar och har trots detta idag fortfarande en låg belåningsgrad.

Planerade arbeten:
Ca 2021 Nya elsystem i samtliga lägenheter.
Ca 2025 Utredningar och studier startar kring solceller på taken. Kommer sannolikt ske samtidigt som taken renoveras.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget om leverans av bredband 100/10 Mbit fiberlan till samtliga lägenheter. Även kostnadseffektiv IP-telefoni samt TV via bredbandsuttaget erbjuds.
Abonnemang tecknas av medlemmen själv genom Bredbandsbolagets kundservice. Tel. 020-71 00 70.

Parkering: I föreningen finns 3 garage med sammanlagt 450 st platser.
I föreningen finns 3 garage med sammanlagt 450 st platser.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gästlägenhet med fullutrustat kök, kylskåp, TV samt 5 bäddar. Praktiskt om man får många gäster. Lägenheten bokas på Fastighets- eller styrelseexpeditionen och priset är i dagsläget 150 kronor per dygn. (2022).
Varje gård är utrustad med minst en berså med tillhörande grill, fritt att använda för medlemmar fina sommareftermiddagar (och andra årstider om man vill).Det finns även två boulebanor, framför allt nyttjade av "boulegänget" men den som vill är naturligtvis välkommen att spela.

Övrigt: För att öka trivseln organiseras årligen olika aktiviteter för medlemmarna. Se föreningens hemsida för mer information; www.gbghus31.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning