Väldisponerad & ljus etta med grönskande vy

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Hagåkersgatan 24A

1:a Mölndal Bosgården

Kortfakta

Pris/Bud:
1 690 000 kr
Avgift:
1 593 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
25 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1960
Adress:
Hagåkersgatan 24A,
431 41 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I den här charmiga ettan finns alla de funktioner man kan tänkas behöva. Lägenheten är välplanerad och modern med tidlösa materialval, avskilt kök, helkaklat badrum med egen tvättmaskin och ett rymligt allrum med lyxig klädkammare. Mycket trivsam bostadsrättsförening som har en välskött fastighet med god ekonomi som avspeglar sig i den låga belåningsgraden och låg månadsavgift. Här bosätter du dig med en bra geografisk utgångspunkt med närhet till naturområden som Safjället, Slottsskogen och Änggården samt med bra förbindelser i kollektivtrafiken precis utanför dörren, som tar dig mot Mölndals Galleria eller Göteborg City. Föredrar du att cykla är det även lagom distans till Sahlgrenska eller Chalmers.

Den möblerbara hallen är centralt placerad i bostaden och inreds med ljusa ytskikt och har en slitstark, kolfärgad klinker. Bra förvaringsmöjligheter utgörs av en klädkammare som nås i anslutning.

Allrummet inreds med ljusa ytskikt och laminatgolv. Den kvadratiska utformningen av rummet ger valmöjligheter i möbleringen. Från de två stora fönsterpartierna får bostaden ett genomgående vackert ljusinsläpp och den grönskade vyn ger en rofylld känsla.

Köket har en avskild placering vilket är praktiskt och har ett fönsterparti som ger en ljus och luftig tillvaro. Köket har mörkt klinkergolv och de vita, släta skåpsluckor som pryds av avlånga rostfria beslaghandtag ger ett stilrent och tidlöst intryck. Bra förvaring i form av över- och underskåp tillsammans med tillfredställande arbetsyta i mörk laminat som ramas in av stänkskyddet i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläktkåpa samt kombinerad kyl & frys.

Från hallen nås badrummet som är helkaklat i bra, äldre standard och inreds med WC, handfat, kommod, skåpsförvaring, tvättmaskin samt duschvägg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 690 000 kr

Avgift: 1 593 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten & kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 85 kr via Tele2. (Fiber är anslutet genom Telenor).

Andelstal: Andel i föreningen är 0,95284%. Andel av årsavgift är 0,93274%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Hagåkersgatan 24A, 431 41 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Leopold 3

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1960

Lägenhetsnummer: 7/1102

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss. Ej markplan, en trappa upp.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 25 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Leopold. Föreningen är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 55 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Leopold 3 i Mölndal. Föreningens byggnader består av 55 lägenheter som upplåts med bostadsrätt med adresserna Hagåkersgatan 22 respektive Hagåkersgatan 24. Till byggnaden hör också 2 st lokaler, 14 st garage och 28 st parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar.

Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 3.356 kvm.

Föreningens ekonomi: HSB i Mölndal - Sköter fastighetsskötsel.
SBC - Administrerar den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Byggnaden är fullvärdes försäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: F - Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2018-10-02. Energiprestanda 113 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Utförda renoveringar & underhåll:
2021:
- Ommålning av utrymmen.
- Upprustning av garagedörrar.
- Cykelställ i cykelrum.
- Installation av laddstolpar.
- Stenslipning vid entréer.
- Upprustning av entrédörrar.
- Upprustning av räcken i trapphus.
2020:
- Säkerhetsdörrar installerade.
- Miljöhus och markarbete på innergården.
- Underhåll av tak.
2019:
- OVK utförd och avslutad.
2018:
- OVK påbörjad.
- Hissrenovering.

Parkering: Föreningen förfogar över parkeringsplatserna som hyrs ut till föreningens medlemmar.
- Garage, 14 st. kostar ca 390-423 kr/månad beroende på storlek.
- Parkeringsplatser, Det finns 28 parkeringsplatser 130 kr/månad varav 6 stycken har laddstation för el/hybrid bil inklusive el 750 kr/månad.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga - I byggnaden på Hagåkersgatan 22 finns det en tvättstuga i källaren.
Föreningslokal - I byggnaden på Hagåkersgatan 24 finns det en föreningslokal i källaren. I lokalen finns ett långt bord med sittplatser, en bäddsoffa, ett mindre kök och toalett. Lokalen går att hyra för 100 kr/natt.
Avfallsskåp - På gården finns våra avfallsskåp där du kan källsortera. Det finns skåp för hushållsavfall, kompost, tidningar, metall, plast, papper samt två behållare för färgat och ofärgat glas.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Bosgården

Friluftsliv, caféliv och nära till shopping
Välkommen till Bosgården! Här kan du kombinera stadsliv och friluftsliv på ett härligt sätt. Läget är centralt med promenadavstånd till Mölndals centrum där bland annat Mölndal Galleria erbjuder ett brett utbud av butiker, caféer, restauranger och gym.  

Inom gång- och cykelavstånd finns flera trevliga promenadstråk och härliga naturområden. Åbykullen, Safjällets naturreservat, Änggårdsbergen och så klart mysiga Gunnebo Slott och naturreservat är några. En solig sommardag är Stensjöns badplats ett populärt alternativ till de salta baden. Även Rådasjön, Norra och Södra Långevattnet är populära alternativ.

Vill man ta sig in till Göteborg city finns alla förutsättningar. Till Mölndals resecentrum är det kort gångavstånd och därifrån tar du dig enkelt vidare med buss, spårvagn och tåg. 

Boende i centrala Mölndal kan dra stor nytta av sitt utbud av dagis, förskolor, skolor och gymnasium. Här i Bosgården finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning