Såld

Charmig kvadratsmart etta med stor balkong i gårdshuset

Ida Goding
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 81 ida.goding@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Folkungagatan 11B

1:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 126 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
37 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1934
Adress:
Folkungagatan 11B,
411 02 Göteborg

Beskrivning

I en tidstypisk tegelfastighet anno 1932 ligger denna välplanerade etta som passar perfekt för pendlare, studenter eller som första bostad. Fint ljusinsläpp från fönster med djupa nischer i marmor. Modernt kök med köksinredning i vitt och rostfri samt integrerad utrustning samt utrymme för matplats med utgång till stor balkong. Stort allrum med sovalkov och helkaklat badrum med tidlösa materialval. Välskött förening med mysig innergård.

På Folkungagatan bor man mitt i stadens liv och rörelse med gångavstånd till bland annat Centralstationen, Ullevi, Evenemangsstråket, Nordstan och Avenyn samt Trädgårdsföreningen med vacker natur och trevliga konserter. Närliggande Friggagatan genomgick för några år sen en uppfräschning och här finns nu bland annat ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatsen Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår.

De 37 kvm disponeras enligt följande:

Inne i bostaden välkomnas ni av en rymlig och ljus hall som har bra avhängningsmöjligheter via avhägningsnisch samt skjutdörrsgarderob. Bostaden har genomgående ljusa ytskick och ger bostaden en härlig charmfaktor. Med hallen som utgångspunkt leds man vidare till vardagsrummet, praktiskt, funktionellt och välkomnande!

Stort vardagsrum med öppna ytor, generöst med ljusinsläpp ifrån de två fönsterpartierna som vetter mot den lugna gården. I vardagsrummet finns förutom plats för en soffgrupp även plats för en större dubbelsäng i den rymliga sovalkoven. Det ljusa intrycket i kombination med det härliga golvet gör detta till ett mycket trivsamt vardagsrum.

Hemtrevligt och modernt kök. Köket är utrustat med spishäll, ugn, diskmaskin och kyl och frys. Ovanför arbetsytorna finns det ett snyggt vitt kakel som går väl ihop med de vita luckorna. Köket är byggt i vinkel vilket både ger underbara arbetsytor men också bra utrymme för förvaring i form av utdragbara lådor. I det moderna köket blir matlagningen en fröjd och tack vare det finns det plats för matbord där ni kan briljera vid grytorna samtidigt som ni umgås med era gäster. Ett kök för mat och glädje. Härifrån når ni även bostadens stora balkong i soligt läge.

I direkt anslutning till den rymliga hallen ligger badrummet. Väggarna är klädda i stilrent vitt kakel och på golvet ligger ett ljust klinker. Här finns dusch med vikbara glasdörrar, WC, handfat med kommod och ett spegelskåp.

Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 126 kr/månad. i avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt balkongtillägg om 81 kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,24302%. Andel av årsavgift är 2,24303%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Folkungagatan 11B, 411 02 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934

Lägenhetsnummer: 00029

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 37 kvm.

Information Förening

Förening: Brf Folkungen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter varav 1 hyresrätt och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Stampen 9:19 med adress Folkungagatan 11, år 2006. Föreningen består av 28 lägenheter varav 27 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Dessutom har föreningen 2 lokaler med hyresrätt. Verksamheterna i lokalerna är restaurang och friskvård.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. För mer information se årsredovisningen. Avgiften höjdes 2020-01-01 med ca 3%. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 2022-06-02.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Moderna försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2021-12-17. Energiprestanda 179 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2025. Föreningen ska göra en filmning av stammarna för att se om något behövs åtgärdas.


Gjorda renoveringar:
2007 Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2008 Renoverades hissen, byttes porttelefonsystem samt porttelefoner i samtliga lägenheter.
2008-2009 Renoverades samtliga yt- och tätskikt i badrummen.
2009 Justerades, målades och fogades fönster. Under samma år putsades och målades fasaden, blästrades och målades yttertak, byttes 8 balkonger samt renoverades gemensamma balkonger.
2010 Filmades stammar, målades trapphus samt genomfördes en borimpregnering i gathuset.
2012-2013 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2013 Byttes fläkt i restauranglokalen. Under samma år lagades ett hål i en stam samt utfördes en reling av en annan stam.
2015 Byttes entréport, omfogades fasad mot gatan samt genomfördes ett fönsterbyte i en av lägenheterna.
2016 Installerades ny belysning i trapphusen samt en översyn av grundvattennivån och pålarna. Samma år byggdes även fem balkonger mot gården på gatuhuset.
2017 Genomfördes en omfattande takrenovering av gatuhuset och det gjordes även en relining
2018 Renoverades putsskador i källare
2020 gjordes relining av samtliga avlopp
2021 utfördes en OVK, en ny energideklaration gjordes och fiber installerades. Ett motionsrum/gym togs fram för föreningens medlemmar.

Föreningen planerar att under 2022 påbörja renovering av fönster och fasad. Just nu pågår ett rivningsarbete i av föreningens lokaler.

Inga vidare beslut är tagna i dagsläget. (2022-06-02).

TV och bredband: Bredband: Föreningen är ansluten till öppen fiber via IP Only.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan hänvisar till Göteborgs stad för boendeparkering i området M.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga, belägen i gårdshuset på källarplan, som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. I föreningen finns även ett cykelrum samt ett litet gym som medlemmar kan nyttja utan kostnad.
Gemensam innergård mellan husen med utemöbler och grillmöjligheter samt en gemensam bakgård med utemöbler.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel 10 %.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning