Såld

Väldisponerad tvåa med renoveringsbehov & balkong i en populär 55+ förening

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Glöstorpsvägen 24

2:a Tuve

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 317 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
58 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1989
Adress:
Glöstorpsvägen 24,
417 43 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Anders
Välkommen att kontakta Anders

Beskrivning

Välkommen till denna väldisponerade tvåa i en omtyckt 55+ förening. Bostaden erbjuder rymliga rum med härligt ljusinsläpp samt ett trivsamt kök med stora fönster och utgång till en generös balkong med fritt läge. Lägenheten har renoveringsbehov men stor potential.

Föreningen är välskött med stabil ekonomi och värnar om sammanhållning och gemenskap. Här anordnas årligen flera gemensamma träffar, middagar, musik- och kulturevent. Med närhet till butiker och service på torget ett stenkast från fastigheten samt med goda kommunikationer som kan ta er in till stan på ca 17 minuter har ni här ett bekvämt boende med många möjligheter.

VIKTIG INFO:
Lägenheten som säljs av Göteborgs kommun säljs med en friskrivningsklausul. Detta innebär att man som köpare inte kan göra några anspråk mot säljaren efter köpet på grund av fel eller brister. Köparen har själv ansvar för att genomföra en besiktning av fastigheten före ett köpekontrakt undertecknas. Vi ger därför möjlighet till alla intressenter att efter de inplanerade visningarna genomföra besiktning. Vänligen informera mäklaren inför besiktning. Lägenheten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa lägenheten med några villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

BUDGIVNING:
Budgivning kommer påbörjas torsdagen den 2a juni.

Välkomna på de bokade visningarna och hör gärna av er om ni har några frågor!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför entrédörren erbjuds plats för fri avhängning samt förvaring i en stor klädkammare/förråd i anslutning till hallen.

Trivsamt kök har härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti samt utgång till balkongen. Köket har köksinredning i vitt och erbjuder praktiska arbetsytor med stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, spisfläkt samt kyl med frys. Plastmatta och ljusa väggar. Invid fönstret ryms en mindre matplats.

Vardagsrummet är rymligt och enkelt att möblera med plats för soffgrupp, matsalsbord och övrig inredning. Rummet har parkettgolv och tapetserade väggar. Fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster samt en fransk balkong.

Bostadens sovrum har plats för dubbelsäng och övrig inredning. Plastmatta och ljusa tapeter. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Stort badrum med delvis kaklade väggar vid duschhörnet. Inredningen består av wc, handfat, badrumsskåp och dusch. Det är även förberett för att installera tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 317 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv med grundutbud.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,64%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Glöstorpsvägen 24, 417 43 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: TUVE 10:107

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1989

Lägenhetsnummer: C:8

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Tuve By. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 46 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Tuve By äger fastigheten Tuve 10:107 belägen på Glöstorpsvägen 24. Förening är ett 55+ boende och består av tre bostadshus med 46 bostadsrätter. Föreningen äger också ett gårdshus som hyrs ut till kommunal verksamhet.

Föreningens ekonomi: Föreningen har hand om den ekonomiska förvaltningen själva. Stabil ekonomi och amorterar årligen. I dagsläget finns ingen planerad avgiftshöjning (2022-05-19).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2019-03-14. Energiprestanda 131 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan på 50 år som de följer. Föreningen avsätter minst 0,3 % av fastighetens byggkostnad till en fond för yttre underhåll.

Utförda renoveringar:
Ventilationsaggregatet i "gårdshuset" är utbytt.
Brandspjäll i två hus är utbytta.
Justering av ventilationsaggregat i två hus.
i undercentralen har det bytts cirkulationspump, expansionskärl, påfyllnadsventiler samt gjort ombyggnad av shuntgrupp. Även byggt om shuntgrupperna i i bostadshusen.
Slamsugning av samtliga dagvattenbrunnar.
I hus 24 byttes röklucka och i hus 22 byttes delar av röklucka.
En del belysning i trapphusen har bytts ut.

TV och bredband: Kabel-tv levereras via Tele2, grundutbud ingår i avgiften. Vill man ha fler kanaler tecknar man själv ett större paket. Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering: I föreningen finns 24 parkeringsplatser varav tre besöksplatser. Kostnad för att hyra en parkering är 175 kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser (2022-05-19). Föreningen har också två platser på gården endast avsedda för hemtjänsten samt tillhandahåller parkeringskort till två gästparkeringar som kan används av besökare.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har tvättstugor, gillestuga, hobbyrum, samlingslokal och cykelförråd. I varje hus finns det ett gästrum som går att hyra. Det finns två sängar, dusch/ toalett samt kokmöjligheter.

Övrigt: Det råder rökförbud i fastigheternas samtliga offentliga utrymmen och på utsidan i anslutning till husen. Föreningen värdesätter om det inte röks i lägenheterna. Föreningen har inte någon anställd fastighetsskötare, vilket ibland kräver lite mer engagemang av bostadsrättsinnehavarna.

För mer information kontakta styrelsen och se föreningens hemsida: https://brftuveby.wordpress.com.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tuve

I Tuve bor man bekvämt och stadsnära i vackra och vidsträckta naturmiljöer, bara 10 minuter från Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol.

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera aktiva föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård.

Här finns vacker natur på nära avstånd. Från Tuve har man direkt tillgång till Hisingsparken och dess vackra promenadstråk och motionsslingor. Sankt Jörgen Park erbjuder både rekreation och motion. Här finns golfbana, sportklubb, spa och restaurang. Havet nås på kort tid med bil eller buss. Om sommaren ligger badvikarna Lilleby och Sillvik närmast till hands.

Tuve inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning