Snart till salu

Välplanerad genomgångstrea med inglasad balkong

Benjamin Vidovic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Topasgatan 62

3:a Tynnered

Kortfakta

Avgift:
3 959 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
70 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Topasgatan 62,
421 48 Västra Frölunda
Välkommen att kontakta Benjamin
Välkommen att kontakta Benjamin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på benjamin.vidovic@lundin.se.

Välkommen till Topasgatan 62 och denna hemtrevliga och välplanerade trerumslägenhet. Genomgångsläget samt våningsplanet gör att lägenheten upplevs ljus och luftig och de många fönsterpartierna bidrar till att ljuset passerar genom bostadens alla rum. Bostadens 70 kvadrat fördelar sig över ett generöst tilltaget vardagsrum, fräscht kök, två rogivande sovrum samt ett kaklat badrum med badkar. Från det stora sovrummet finner vi även utgången till den ljuvliga balkongen som tack vare sin inglasning ger känslan av ett extra rum. Njut av solens strålar och lummig utsikt över innergården.

Information Ekonomi

Avgift: 3 959 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, Kabel-tv och bredband via Bahnhof.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,58986%. Andel av årsavgift är 1,36%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 556 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 411 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Topasgatan 62, 421 48 Västra Frölunda. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1967

Lägenhetsnummer: 482

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 70 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Topaslängan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 56 lägenheter varav 10 hyresrätter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Järnbrott 164:10 och förvärvades 2007. Fastigheten består av ett flerbostadshus fördelade över 59 bostadsrättslägenheter och 11 med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Inga planerade avgiftsjusteringar - Årsredovisningen 2020.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2021-01-21. Energiprestanda 132 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: 2012 - Relining
2015 - OVK-besiktning, portlås renoverats. Utvidgat anslutning till Telia-fibernät som ingår i avgiften.
2020 - Fasadrenovering på den västra delen av fasaden. Lagat balkongsidor på framsidan (väster). Bytt till ljuddämpande ventilationer i lägenheter.

Under de senaste 10 åren har följande underhåll gjorts:
Trappuppgångar
Led belysning
Allmänna utrymmen har kollats över.
Digitala skärmar.
Hissar har kollats igenom, och vissa fönster.

TV och bredband: Bredband via Bahnhof.

Parkering: Parkeringsplats ovanpå eller inuti flerbilsgarage: 275 kr/månaden. Garage med bur som delas med annan bil 400kr/månaden. Kontakta föreningen för att kontrollera tillgängligheten och ev. kötid.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!