Fyra rum med två balkonger högt upp i huset

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Brottkärrsvägen 9

Nya Hovås

Kortfakta

Pris/Bud:
6 700 000 kr
Avgift:
5 700 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
103 kvm
Våning:
6/7, hiss
Byggår:
2018-2019
Adress:
Brottkärrsvägen 9,
436 57 HOVÅS

Lundin Värdering

Boka nu
Säröbanan
Säröbanan
Hovås Kallbadhus
Hovås Kallbadhus
Hovås golfbana
Hovås golfbana

Beskrivning

Välkomna till denna välutrustade fyrarummare som ligger med högt och fritt läge. Två balkonger, badrum och gästtoalett.

Hall med plats för ytterkläder och bra förvaring. Gästtoalett i anslutning till hallen. Kakel på väggar, klinker med värme på golvet.
Varadagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till ena balkongen som ligger fritt och högt med skön kvällssol.
Köket är välutrustat och har vackert ljusgråa luckor och snickerier samt bänkskiva i sten. Bra arbetsytor och förvaring.
Sovrum med plats för dubbelsäng och fåtölj, två fönsterpartier ger skönt ljus. Utgång till den andra balkongen som vetter mot den fina innergården.
Ytterligare två sovrum varav ett med plats för lite bredare säng.
Badrum med dusch, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare och sköt för god förvaring. Kakel på väggar, klinker med värme på golvet.
Ytterligare en klädkammare i anslutning till hallen.
Enhetligt parkettgolv i hela lägenheten.

Nya Hovås är en mysig blandstad med närhet till hav, natur, butiker, caféer samt kommunikationer utanför dörren. Oavsett om du trivs bäst på granitklippor eller uteserveringar finns här något för dig - en plats för både urban citykänsla och gröna inslag. Den bakomliggande tanken har varit att jobba tillsammans för att se helheten i ett större perspektiv. Visionen är att skapa en småskalig blandstad i världsklass och här ska det erbjudas det människor behöver i form av daglig service och unika butiker. Det lite oväntade blandas med det nya konceptet för ett personligt utbud. Butikskonceptet Small Shops ska ge en känsla av "Linnégatan på landet" - ett småskaligt utbud med en personlig avsändare.

Området är strategiskt placerat vid avfarten Brottkärrsmotet med endast 10 minuters bilfärd till centrala Göteborg och ca 20 minuter med buss. Ljuvliga klippbad, en golfbana och härliga naturområden finns i närområdet och gör Hovås till en aktiv stadsdel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 6 700 000 kr

Avgift: 5 700 kr/månad.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 500 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 400 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Riktvärde
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Brottkärrsvägen 9, 436 57 HOVÅS. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2018-2019

Lägenhetsnummer: 21-1401

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7. Hiss finns.

Storlek: 4 rum. Boarea 103 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Fritiden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 85 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Fritiden är ett kvarter om tre husbyggnader i området Nya Hovås. Totalt 85 lägenheter fördelat på 1 rok till 4 rok. Byggår är 2017-2019 och inflyttning skedde första kvartalet 2019.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltare är SBC.
Aktivering av individuell mätning och debitering av varje lägenhets hushållsel -och varmvattenförbrukning från den 1 januari 2021. Föreningen har eventuellt planer att höja avgifterna vid årsskiftet på grund av ökade driftskostnader men inga beslut är tagna i dagsläget (2022-05-04).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Renoveringar: Fastigheterna nyproducerades 2019. Inga renoveringar planerade i närtid.
Föreningen har fått bygglov för en stor del av föreningens uteplatser och balkonger. Arbetet fortskrider för att få bygglov för de kvarvarande balkongerna samt terrasserna.

TV och bredband: Tv, IP-telefoni och bredband 250 MB via Telenor tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån till månadsavgiften.

Parkering: Gemensamt garage i källarplan med 51 garageplatser varav 16 elplatser. Kostnad för att hyra en plats är 1 300 kr/mån respektive 1 500 kr/mån+el för laddplats. Separat kö till platserna som administreras av SBC. Undersökning startad för ytterligare behov av laddplatser för elbilar.
Gemensamt garage i källarplan med 51 garageplatser varav 16 elplatser. Kostnad för att hyra en plats är 1 300 kr/mån respektive 1 500 kr/mån+el för laddplats. Separat kö till platserna som administreras av SBC. Undersökning startad för ytterligare behov av laddplatser för elbilar.

Gemensamma utrymmen: Gemensam innergård. Väldigt trivsam i en arkitektonisk stil och här finns bland annat solstolar och bänkar som inbjuder till socialt umgänge.

Övrigt: Bostadsrättsföreningen har ett gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes förbrukning. Beräknad årsavgift för el är 3900 kr/år. Beräknad kostnad för uppvärmning av vatten är 705kr /år. Båda avräknas mot verklig förbrukning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Hovås

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning