Snart till salu

Nyproducerad kvadratsmart etta i Mölndals innerstad

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 60 carl.hogeus@lundin.se
Niklas Kocev
assisterande mäklare
Försäljningschef, Mäklare & Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Barnhemsgatan 28

1:a Mölndal Centrum

Kortfakta

Avgift:
2 649 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
34 kvm
Våning:
2/7, hiss
Byggår:
2022
Adress:
Barnhemsgatan 28,
431 31 MÖLNDAL

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på carl.hogeus@lundin.se.

Är det kanske dags att lämna föräldrahemmet eller börja studera? Då är det här ett klockrent boende för dig som vill omringas av faciliteter med allt ifrån Mölndals Galleria, till grönområden och förbindelserna i kollektivtrafiken från Mölndals bro. Du bor på rätt sida av stan för att enkelt transporteras till Göteborgs City, Chalmers, Sahlgrenska eller Astra Zeneca. Här erbjuds du en modern och välplanerad etta på andra våningen med balkong ut över innergården.

I hallen finns plats för avhänging av ytterkläderna. De vitmålade ytskikten förstärker det ljusa intrycket av den bomullsvita pigmenteringen på trestavsparketten i ek som får en fin inramning med den vitkalkade sockellisten i ekfanér.

Vardagsrum och kök har en öppen planlösning med naturligt avgränsad sovalkov.

Köket inreds med släta skåpsluckor som har en jordnära crémegrå ton med avlånga kromade beslag och laminatbänkskiva i betongimitation som ger ett sofistikerat helhetsintryck till köket. För den matintresserade är köket välplanerat med bra arbetsytor och utrustat med kvalitativa rostfria vitvaror som utgörs av induktionshäll, inbyggd micro och ugn i ergonomisk höjd, kombinerad kyl & frys och helintegrerad diskmaskin. Middagen kommer med fördel avnjutas på den möblerbara balkongen med utsikt över den grönskande och genomtänkt inredda innergården. Balkongen är en härlig tillgång för avkoppling eller för att låta den ljumna sommarbrisen lufta bohaget.

Badrummet inreds med vitt kakel och antracitgrå klinker vilket blir enhetligt med bostadens färgkombinationer. Vitfärgad kommod som har förvaring i två lådor, spegelskåp med LED-belysning, beslag i polerat rostfritt stål, halvrund duschvägg i klarglas och WC. Givetvis finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Information Ekonomi

Avgift: 2 649 kr/månad. I avgiften inkluderas uppvärmning och bilpool i 5 år. Hushållsel samt förbrukning av kall- och varmvatten mäts individuellt, IMD.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,1298%.

Pantsättning: Ej pantsatt.

Information Bostad

Adress: Barnhemsgatan 28, 431 31 MÖLNDAL. Mölndal kommun.

Fastighetsbeteckning: Kummeln 6

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2022

Lägenhetsnummer: 6012/1202

Våningsplan: Våningsplan 2 av 7. Hiss finns.

Storlek: 1 rum varav 1 sovrum. Boarea 34 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Förråd - Tillhörande förråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Petunia. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 68 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Petunia ligger i Mölndals innerstad och Riksbyggens kvarter är en del av förändringen av hela Mölndals innerstad. Brf Petunia ingår som en av flera bostadsrättsföreningar som kommer utgöra Västra kvarteret i Riksbyggens kvarter.
- Västra kvarteret: Kommer bestå av totalt preliminärt 180 st lägenheter.
- Östra kvarteret: Består av Bonum Brf Rosenrot, Brf Grandalia och Brf Tigeröga
med totalt 146 st lägenheter.

Brf Petunia består av ett bostadshus på 5–7 våningar med 3 trapphus. Huset innehåller totalt 68 st lägenheter av varierande storlek från 1–4 rok mellan 28–94 kvm samt gemensamma utrymmen.
Barnhemsgatan 24, trapphus 8 - Har ingång från innergården via Guns Gränd.
Barnhemsgatan 26 & 28, trapphus 6-7 - har ingång från både Barnhemsgatan samt innergården.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - Mekaniskt från- och tilluft med värmeväxling.

Parkering: Samfälligheten Kummeln består av alla bostadsrättsföreningar i Västra och Östra kvarteret. Samfälligheten Kummeln äger garagen och Mölndals Parkerings AB hyr ut och administrerar samtliga platser.
I båda garagen finns det totalt:
Bilplats - 182 st bilplatser.
MC/moped - ca 4 st platser.
Handikappanpassad - 8 st.

I Östra garaget finns det:
Bilplats - 143 st.
Elbilsplats - 10 st. Kostnad för elförbrukning tillkommer.

I Västra garaget finns det:
Bilplats - 38 st.
Elbilsplats - Det förbereds för ytterligare parkeringsplatser.
Kostnaden för platserna i garagen är för närvarande 1.250 kr per plats/månad.

Bilpool - Det finns en gemensam bilpool i kvarteret som för närvarande har 6 st parkeringsplatser i Östra garaget. För Brf Petunias köpare ingår ett medlemskap per lägenhet i bilpool under 5 år.

Gästparkering - Finns i parkeringshuset på Gallerian.

Gemensamma utrymmen: Västra kvarteret har gemensamma utrymmen som delas mellan samtliga bostadsrättsföreningar i Västra kvarteret.
- Gästlägenhet.
- Gemensamhetslokal.
- Cykelrum i källaren och cykelställ under tak på innergården.
- Miljörum.
Innergården är en utmärkt plats att njuta vid och är gemensam med alla bostadsrättsföreningar i Västra kvarteret. På gården finns ombonade mötesplatser, grillplats, olika sittgrupper, mindre lekplats, gårdshus till kommande förening, pergola med mera. En naturlig samlingspunkt för de boende. Alltihop omfamnas av en trivsam grönska och ljudisolerande glasväggar som skärmar av mot gatan. De ombonande träden, växterna och gräsytan mellan husen skapar en fin plats att vistas vid samt ett vackert blickfång att följa årstiderna från lägenheterna.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Centrum

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Välkommen till Mölndal där stadsliv och friluftsliv kombineras på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och har ett strategiskt bra läge till de större trafiklederna. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer.

Mölndals centrum erbjuder en shoppinggalleria med ett brett utbud av restauranger, kaféer, butiker och gym samt all annan vardaglig service man kan tänkas behöva. Mölndal har goda kommunikationsmöjligheter och är en knutpunkt för spårvagnar, bussar och pendeltåg. Härifrån tar du dig snabbt och lätt in till Göteborgs stadskärna. För barnfamiljer finns ett stort utbud av förskolor och grundskolor samt ett rikt föreningsliv som erbjuder alltifrån idrott, dans, teater och musik till djur och natur.

Mölndal är en naturskön kommun med ett dynamiskt näringsliv och en intressant historia som sträcker sig flera tusen år bakåt i tiden. Det optimala serviceutbudet och närheten till Göteborg gör Mölndal till en attraktiv kommun att bosätta sig i. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning