Snart till salu

Social planlösning & härlig västerbalkong

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sonya Hedenbratts Gata 11

3:a Örgryte Torp

Kortfakta

Avgift:
4 671 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
91 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sonya Hedenbratts Gata 11,
412 49 GÖTEBORG
Sonya Hedenbratts gata 11
Sonya Hedenbratts gata 11
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann
Entrésidan av huset
Entrésidan av huset
Grönskan med promenadstråk runt knuten
Grönskan med promenadstråk runt knuten
Ståtliga Stora Torp som namngivit området
Ståtliga Stora Torp som namngivit området
Delsjöns badplats
Delsjöns badplats

Lundin Värdering

Boka nu
Delsjö golfklubb
Delsjö golfklubb
Närliggande Nordic Wellness
Närliggande Nordic Wellness

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Välkomna till en ljus trea med genomtänkt planlösning som är naturligt uppdelad i en social del med generösa sällskapsytor att umgås på samt en privat del med två sovrum intill varandra och praktisk klädkammare. Ljus och härlig balkong i eftertraktat västerläge där man kan njuta av sköna stunder. Ett extra plus är att lägenheten har både badrum med tvättavdelning samt separat wc vilket underlättar i vardagen. Här bor man tyst och rofyllt med grönskan inpå husknuten.


Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall som erbjuder plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob samt en rymlig klädkammare. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående ekparkett och krispigt vita väggar i nyansen NCS S 0500-N som ger en neutral bas för er att inreda efter.

Lägenheten har generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som bjuder in till social samvaro och gemenskap med gott om plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang och matsalsbord. Stora fönsterpartier ger ett fint ljusinsläpp och härifrån nås även lägenhetens balkong i västerläge med lugna omgivningar.

Köket har köksinredning från Marbodal med ramluckor i vitt, bänkskiva i eklaminat och stänkskydd i vitt liggande kakel. Kvalitativa vitvaror som utgörs av induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror installerades 2017 och är från Husqvarna förutom fläkten som är från Franke.

Lägenheten har två sovrum som ligger intill varandra med fönster i behagligt österläge. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob. Det mindre sovrummet kan inredas med enkelsäng och arbetshörna.

Stort helkaklat badrum med vitt kakel och klinker med underliggande golvvärme. Inredningen består av wc, handfatskommod från Svedbergs, spegelskåp, handdukstork samt rymlig duschhörna med väggar i klarglas. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna som installerades 2017, ovanliggande arbetsbänk samt två förvaringsskåp.

Det finns även en separat wc med vitt kakel och klinker som är inredd med wc, handfatskommod samt spegel.


Brf Ängshusen upplevs ligga i Stora Torps parklandskap och dess arkitektur är lekfull och sofistikerad på en och samma gång. Området kring Örgryte Torp – där staden möter Delsjön - har mycket att erbjuda. Här kan man hämta kraft ur den vackra och grönskande miljön med en skogspromenad eller löprunda. I närheten ligger Skatås friluftsområde, badplatser, volleybollplan, golfklubb, tennisklubb och gym. Bö centrum med spårvagnshållplats, servicebutik, postombud och pizzeria finns ett par minuter bort. I området finns vårdcentral och flera förskolor och skolor. Focushuset vid Liseberg erbjuder apotek, systembolag, skomakare samt en av Göteborgs mest välsorterade matbutiker. Ytterligare någon km bort ligger Avenyn dit man cyklar på tio minuter.

Information Ekonomi

Avgift: 4 671 kr/månad. I avgiften ingår värme, kallvatten, avfallshantering, bredband 250/250, telefoni och digital-TV. Individuell mätning av varmvatten med avläsning och reglering för faktisk förbrukning två gånger per år.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,4321%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sonya Hedenbratts Gata 11, 412 49 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: F1102/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 91 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Ängshusen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 70 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ängshusen bildades 2014 och samma år bebyggdes fastigheten Torp 50:5 med NCC som entreprenör. De två byggnaderna består av 70 lägenheter och en gemensamhetslokal.
Lägenhetsfördelning:
2 st. 1 r.o.k.
9 st. 2 r.o.k.
32 st. 3 r.o.k.
27 st. 4 r.o.k.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life. I dagsläget finns inga planerade avgfitsförändringar (2022-06-02).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrade hos Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.
Varje boende omfattas av det bostadsrättstillägg till den fastighetsförsäkring som föreningen upphandlat med Moderna Försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2018-12-14. Energiprestanda 76 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Husen är relativt nybygga så det finns inga planerade renoveringar framöver.
2021 utfördes 5-års besiktning av fastigheten, det upprättades en underhållsplan, brandskyddskontroll har genomförts samt OVK besiktning har gjorts med godkänt resultat.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät. Basutbud från Tele2 för bredband 250/250, telefoni och digital-TV ingår i avgiften, utökat utbud bekostas själv av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering: Det finns garage under husen med 80 parkeringsplatser varav föreningen förvaltar 56 platser genom delägd samfällighetsförening. Det finns garageplatser för bil och MC. Det är i dagsläget ca 1 års kö till bilplatserna. För köinformation: Skicka e-post till garage@angshusen.se. Garageplatsen följer inte lägenheten vid ägarbyte. Kostnaden för garageplats är för närvarande för bil 900 kr/mån och för MC 500 kr/mån.

Det finns två poolbilar från M på parkeringen vid Sten-Åke Cederhöks gata. För mer information och bokning se Ms hemsida, www.m.com.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör förråd som är belägna på källarplan. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
I föreningen finns en gemensamhetslokal med kök och wc, övernattningslägenhet, bastu med duschrum, hobbyrum samt miljörum. Cykelrum finns i källaren. Det finns även cykelparkering vid entrén. Barnvagnar och rullstolar förvaras på avsatt utrymme i källaren.
Innergård med gemensamt möblemang och grillplats samt lekplats.

Övrigt: Föreningen strävar efter att sänka energiklassningen av fastigheten. Som ett led i detta arbete har föreningen infört individuell mätning av varmvatten. Individuell mätning av varmvatten med avläsning och reglering två ggr per år. Mätning 15 april-15 oktober med reglering månadsavgift för januari samt 15 oktober-15 april med reglering på månadsavgift för juli. I samband med ägarbyte görs ingen avläsning eller reglering av varmvattnet.

Mer information se föreningens hemsida www.angshusen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning